Pe valul inteligenței artificiale: QNAP a dezvăluit noi soluţii de stocare pentru AI, IoT Mini Server şi un uimitor robot de companie la CES 2018

14 Jan 2018

QNAP a prezentat soluțiile de stocare de mare viteză pentru Inteligența Artificială (AI) în cadrul CES 2018, inclusiv noul pachet de dezvoltare AI împreună cu un NAS cu accelerare pe GPU pentru învățarea mecanică AI, mini serverul IoT de nouă generație pentru aplicaţii IoT. Totodată, QNAP a dezvăluit un robot de companie cu rol de asistent AI pentru mediile casnice.

Pe valul inteligenței artificiale: QNAP a dezvăluit noi soluţii de stocare pentru AI, IoT Mini Server şi un uimitor robot de companie la CES 2018

QNAP NAS pregătit pentru învățarea mecanică AI în cazul serviciilor bazate pe model

Potrivit unui recent studiu Gartner, 59% din organizaţii încă sunt în procesul de colectare de informaţii pentru construirea strategiilor AI proprii, în timp ce restul au făcut deja progrese în prototiparea sau adoptarea soluțiilor AI. QNAP a conștientizat rapid această tendință importantă, inovând dincolo de piața de stocare, pregătind soluțiile QNAP NAS optimizate pentru AI și apelând la unitățile grafice în procesarea eficientă a sarcinilor orientate pe AI.

La standul QNAP de la CES 2018 a avut loc un demo live al sistemului NAS de înaltă performanță TS-1277, echipat cu procesor AMD Ryzen ™ 7 1700 și o placă grafică de ultimă generație instalată pentru a furniza puterea de calcul necesară pentru aplicații de învățare mecanică cu utilizare intensă de date. QNAP va lansa “QuAI” – un pachet de dezvoltare AI pentru a construi, pregăti și optimiza rapid modelele AI care rulează pe NAS-urile QNAP pentru a demonstra capacitățile de învățare ale mașinii și a prezenta rezultate solide pentru anumite servicii bazate pe modele, cum ar fi clasificarea imaginilor. Cum aplicațiile și serviciile vor încorpora AI la un anumit nivel, QNAP combină atuurile hardware și software pentru a oferi soluții de stocare ‘big data’ la costuri reduse. Acest lucru le va permite organizațiilor să urmărească o utilizare mai inteligentă și să identifice oportunitățile de afaceri la fiecare nivel.

“QNAP urmărește să fie printre primii jucători în domeniul AI şi suntem foarte încântaţi să dezvăluim inovaţiile noastre bazate pe NAS, privind învățarea mecanică AI”, a declarat Chang Meiji, General Manager QNAP. “De vreme ce AI presupune ‘big data’, procesări masive în cloud şi algoritmi puternici, soluțiile QNAP sunt capabile să integreze toate aceste elemente pentru a le oferi organizaţiilor experienţe avansate în utilizare și o valoare adăugată mai mare.”

AfoBot: Robotul însoțitor, conceput pentru asistența familiei și a casei

AfoBot, robotul de companie dezvoltat de QNAP, oferă interacțiune vocală, recunoaștere facială și apeluri video pentru a facilita comunicarea, îngrijirea bătrânilor, divertismentul și asistența cotidiană. Designul orientat pe utilizarea casnică are pe lângă scopurile utilitare și rol în îmbunătățirea calității vieții și a comunicării la domiciliu.

AfoBot are o înălțime de 27,6 cm și cântărește 1,7 Kg. Are o capacitate de stocare locală de 32GB, adaptor Wi-Fi încorporat și o conexiune Bluetooth, ce permite controlul vocal pentru lansarea de programe, comenzi și acțiuni. De asemenea, acceptă apeluri video (single sau four-peer), fiind ușor de utilizat de către persoanele în vârstă. Seniorii pot folosi vorbirea naturală pentru a interacționa cu robotul, acesta făcându-le legătura cu membrii familiei și prietenii. Pentru asistența zilnică, AfoBot oferă un ceas deșteptător, un raport meteo și poate fotografia automat. Aplicația mobilă AfoTalk poate fi folosită ca telecomandă, pentru și mai multă comoditate. De asemenea, AfoBot poate iniția redarea de muzică, video și radio prin comenzi vocale simple.

“Conceput pentru mediul de acasă, AfoBot dărâmă bariera ‘decalajului tehnologic’, aruncă tastatura și folosește vorbirea naturală pentru a extinde interacțiunile firești, simplificând integrarea în familie și ajutând la îmbunătățirea stilului de viață”, a declarat Aaron Lee, vicepreședinte al diviziei de soluții ‘consumer’ din QNAP.

QBoat Sunny: un mediu pentru transmisia de date a dispozitivelor și aplicațiilor IOT

Noul lansat “QBoat Sunny” a câștigat o notorietate semnificativă, iar vizitatorii CES au avut șansa să vadă cum funcționează acest mini-server IoT de 12 cm x 12 cm cu Philips Hue pentru iluminare inteligentă și cu Domotz pentru monitorizarea și gestionarea în premieră a rețelei la distanță, pentru profesioniști. Dispunând de Container Station și QIoT Suite Lite, QBoat Sunny le permite utilizatorilor să gestioneze și să monitorizeze fără probleme aplicațiile, dispozitivele și datele IoT pentru o experiență de dezvoltare IoT fără întreruperi și foarte eficientă.

QBoat Sunny oferă performanță de procesare și stocare fără precedent cu procesorul său AnnapurnaLabs AL-314, memoria RAM de 2 GB și cele două sloturi M.2 SATA SSD. În plus, QBoat Sunny este echipat cu trei porturi 1000BASE-T, două porturi USB 3.1 Gen 1 Type A și un slot M.2 pentru instalarea modulelor fără fir (lungime 2230). Se poate conecta la plăci de dezvoltare, dispozitive, aplicații și poate fi folosit ca server pentru aplicații IoT la scară mică sau în medii private. De asemenea, poate servi ca nod/gateway pentru ‘fog computing’ în medii IoT mari/publice , realizând o gamă mai largă de proiecte IoT cu funcționalitate completă și la un preț accesibil.

Pe scurt, despre noile produse NAS prezentate la CES 2018

• TS-328: primul sistem QNAP NAS cu 3 compartimente care permite construirea unei matrice RAID 5 cu cele mai putine discuri. Este echipat de un procesor quad-core Realtek RTD1296 de 1,4 GHz, disponibil cu 2 GB sau 4 GB RAM, suportă transcodarea și redarea 4K, snapshot-uri, back-up și sincronizarea de fișiere între multiple dispozitive.
• TS-x28A: un NAS de buget, disponibil 1 sau 2 compartimente de stocare pentru utilizarea în casă, cu un procesor Realtek RTD1295 quad-core de 1,4 GHz și 1GB memorie RAM. Oferă funcții de stocare multimedia și date, partajare și streaming, capabilități complete de protejare a fișierelor și a datelor, precum și suport pentru snapshot-uri pe bază de blocuri.
• TS-x53Be: un NAS accesibil, disponibil cu 2 sau 4 compartimente, cu procesor Quad-core Intel Celeron de 1,5 GHz cu 2GB sau 4GB RAM. Acesta oferă două ieșiri HDMI 4K și expansiune PCIe, care oferă posibilități fantastice pe termen lung pentru ca NAS-ul să fie modernizat pentru a adăuga caracteristici precum cache-ul SSD și conectivitatea 10GbE.
• TVS-x73e: un NAS de înaltă performanță disponibil cu 4, 6 sau 8 compartimente, cu un APU quad-core AMD RX-421BD, până la 64 GB DDR4 RAM, două sloturi SSD M.2 SATA 6Gb/s, două ieșiri HDMI 4K și transcodare video 4K asistată hardware. Oferă două sloturi PCIe pentru instalarea flexibilă a plăcilor NIC 10GbE, a cardurilor QM2 sau a plăcilor USB 3.1 10Gbps pentru a îndeplini diferite nevoie de afaceri.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul