Peste un milion de noi utilizatori de internet mobil pe zi, până în 2022

27 Jun 2017

Conform celui mai recent studiu Mobility Report al său, Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă și continuă a conectivității mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va crește, până în 2022, de opt ori față de nivelul actual.

Peste un milion de noi utilizatori de internet mobil pe zi, până în 2022

Conform celui mai recent studiu Mobility Report al său, Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă și continuă a conectivității mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va crește, până în 2022, de opt ori față de nivelul actual.

Pentru a avea un termen de comparație, acest trafic este echivalent cu:

În următorii șase ani, rețelele mobile în bandă largă vor câștiga aproape 2,6 miliarde de noi utilizatori– suficient pentru a umple, de 20 de ori pe zi, un stadion european  de fotbal (cu o capacitate de 50.000 persoane).

Cea mai recentă ediție Ericsson Mobility Report oferă informații, de asemenea, despre cea mai mare creștere anuală a traficului mobil de date din 2013 și până în prezent, creștere influențată de dezvoltarea masivă a pieței telecom din India India și care scoate în evidență nevoia extraordinară de date mobile.

O mare parte din traficul generat se datorează utilizării tot mai frecvente a smartphone-urilor și accesului crescut la servicii de internet mobile. Mai exact, conform analizei Ericsson, până la finalul anului 2022, traficul mobil de date generat de smartphone-uri va crește de nouă ori, ajungând la 66 de ExaBiți pe lună.

„Pentru realizarea Ericsson Mobility Report am efectuat măsurători în sute de rețele mobile, măsurători ce au arătat foarte clar creșterea extraordinară din industrie.Numărul de abonamente 4G crește mai rapid ca niciodată, ritmul de adopție al standardului  Voice over LTE este din ce în ce mai rapid, în timp ce  itraficul mobil crește cu o viteză nemaivăzută din 2013 încoace. ”, a spus Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer and Head of Technology and Emerging Business, Ericsson.

”Sunt foarte încântat să văd primii pași majori în ceea ce privește progresul și evoluția rețelelor, inclusiv aprobarea noilor specificații de  radio 5G (NR), care vor face posibile primele implementări  5G. Potrivit estimărilor noastre, credem că, până în 2022, numărul total de abonamente 5G va ajunge la peste o jumătate de miliard, acoperind 15% din populația lumii.”

LTE devine cea mai extinsă tehnologie din istorie

În 2018, LTE (4G) va detrona GSM pentru a deveni tehnologia de acces cu cel mai mare  număr de abonați. Viteza cu care această tehnologie a fost implementată și îmbrățișată de utilizatori este fără precedent. A durat doar cinci ani pentru ca LTE să ajungă la 2,5 miliarde de utilizatori , comparativ cu opt ani pentru WCDMA/HSPA sau 3G. Mai mult, doar în primul trimestru al acestui an, au apărut 250 de milioane de  abonamente LTE noi.

Dacă  adopția LTE a fost o urmare firească a dorinței utilizatorilor de a avea rețele mai rapide și o experiență de navigare mai bună, dezvoltarea 5G va avea la bază nevoia de îmbunătățire a capabilităților broadband-ului mobil, dar și potențialul de a găsi soluții noi de  eficientizare și automatizare. 5G va fi acea rețea unică ce va putea susține multiple cazuri de utilizare. Până în 2022, Ericsson estimează mai mult de jumătate de milion de abonamente 5G active, fără a include aici numărul  conexiunilor IoT. 5G este așteptat să acopere aproximativ 15% din populația planetei în același interval de timp.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare