Piticii moderni dau un click inteligent pe aplicațiile educaționale

19 martie 2014

Suită de soluții educaționale și continue provocări pentru cei mici. Cunoscutul PitiClic (produs al companiei Infomedia Pro) vine mai aproape de utilizatorii săi printr-o serie de surprize adaptate tehnologiei moderne.

Suită de soluții educaționale și continue provocări pentru cei mici. Cunoscutul PitiClic (produs al companiei Infomedia Pro) vine mai aproape de utilizatorii săi printr-o serie de surprize adaptate tehnologiei moderne.

Astfel, la începutul lunii martie, PitiClic anunță oficial prezența sa în cadrul emisiunii „În curtea bunicilor”, difuzată la TVR2, duminica, de la ora 10:00, pregătind un sezon dedicat aventurilor.

„Alături de Bunica (Alexandrina Halic) şi Bunicul (Cristian Mitescu) – actori minunaţi care ne-au încântat şi ne încântă prin harul lor - PitiClic va modera un concurs educativ numit simplu „Concursul PitiClic”, adresat copiilor cu vârsta de la 6 la 11 ani. Probele concursului sunt diferite de la o ediţie la alta, dar au in comun: distracţia, tehnologia si educația. Ele pot fi probe digitale ce vor fi rezolvate pe calculator, tableta sau cu ajutorul device-ului „Covoraşul PitiClic” sau pot fi probe de manualitate cu utilizarea altor produse educaţionale marca „PitiClic”, declară reprezentanții companiei de software „PitiClic”. Înregistrările emisiunilor difuzate pot fi vizualizate la http://www.tvrplus.ro/emisiune-in-curtea-bunicilor-4564.

Și pentru că tânărul public utilizator al acestor soluții educaționale este tot mai prezent și pe device-uri complementare laptopurilor, PitiClic anunță o nouă aplicație pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, gândită ca o reprezentare modernă a clasicei numărători pe care generațiile anterioare le foloseau la orele de matematică: NUMARATOAREA DIGITALA (sau ABACUL DIGITAL). PitiClic reușește, astfel, să stimuleze interesul și competențele piticilor pasionați timpuriu de tehnologie prin alăturarea nevoilor educaționale jocului interactiv. Micii utilizatori pot selecta, în cadrul aplicației, tipul materialului de lucru: mașinuțe, fluturași, mascotele PitiClic, buburuze, pinguini, peștișori sau multe altele, în funcție de propriile preferințe. Practic, aplicația a fost gândită și implementată ca o formulă câștigătoare în lupta cu atenția copiilor, oferind multiple feluri de utilizare și conturând o poveste cu personaje cunoscute în spatele unui astfel de joc educativ.

Beneficiile utilizării unei astfel de aplicații sunt evidente: copiii vor învăța să socotească prin diverse exerciții (structurate pe nivele), oferind o evaluare a micilor utilizatori și premiind atenția, competențele și răbdarea acestora. Mai multe informații despre aplicație și despre funcționalitățile acesteia, precum și posibilitatea descărcării se regăsesc la https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.infomediapro.abacus.

Doar cautati „PitiClic” pe AppStore sau pe Play Store.

Despre Infomedia Pro

Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 200 de produse, peste 2000 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 16 ani de existenţă, pentru a câştiga un rol important pe piaţa de software interactiv din România.

Activitatea principală a firmei este realizarea de programe software. Majoritatea programelor realizate de către Infomedia Pro se înscriu în categoria: Software educaţional interactiv: Tipuri: Programe multimedia interactive (tip joc interactiv) bazate pe conceptul de învăţare prin descoperire şi joc Lecţii multimedia interactive – utilizate ca metode de învăţare moderne; Programe de testare de cunostinte / teste multimedia interactive Dictionare multimedia interactive Crearea software-urilor educaţionale se realizează prin implicarea directă a cadrelor didactice şi a specialiştilor psiho-pedagogi şi sunt create pentru a oferi un suport în învăţare. Toate softurile create respectă curriculumul naţional şi acoperă majoritatea disciplinelor de studiu. In prezente Infomedia Pro produce programe educationale, jocuri educative pentru Windows, Mac, iOS si Android (pentru calculatoare personale, tablete si telefoane inteligente). O altă activitate realizată de către Infomedia Pro este realizarea de produse educaţionale care includ software interactiv.

Din anul 2011, compania se poate mândri cu introducerea unui concept revoluţionar de produs hardware plus software, „activ“ pe piaţa de produse educaţionale. Device-urile de introducere a datelor (tastatura şi mouse) sunt înlocuite cu un alt gen de device, “Covorasul PitiClic”. Este un “covoraş” special în genul covoraşelor de dans, prevăzut cu butoane selectabile cu ajutorul picioarelor, care se conectează la calculator prin USB.

Infomedia Pro - PitiClic

Infomedia Pro este o companie cu capital integral românesc înfiinţată în anul 1997. Cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 300 de produse, peste 250 de module dezvoltate – entităţi educaţionale), Infomedia Pro a realizat un efort susţinut pe parcursul celor peste 20 ani...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward