Profit net în creștere raportat de Grupul Asseco South Eastern Europe pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie 2015

27 octombrie 2015

Grupul Asseco SEE (ASEE) cu operațiuni și pe piața din România a publicat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului fiscal, acestea depăşind cifrele înregistrate pentru aceeași perioadă din 2014. Este pentru al șaselea trimestru consecutiv când se obțin rezultate mai bune față de anii precedenți.

Grupul Asseco SEE (ASEE) cu operațiuni și pe piața din România a publicat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului fiscal, acestea depăşind cifrele înregistrate pentru aceeași perioadă din 2014. Este pentru al șaselea trimestru consecutiv când se obțin rezultate mai bune față de anii precedenți.

Rezultatele financiare raportate de Grupul ASEE pentru Q3 2015 păstrează aceeași direcție ca cele din Q2 2015, cu rate de creștere în diviziile cheie, precum cea de        Plăți (cu cea mai mare creștere, de 23% și venituri de 28,8 milioane euro) și cea Bancară (cu o creștere de 22% și venituri de 23,1 milioane euro). Veniturile totale din vânzări după trimestrul al treilea au fost de 83,6 milioane euro, în creștere cu 3,3 milioane euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014.

”În trimestrul al treilea din 2015, pe lângă rezultatele pozitive înregistrate în divizia Bancară și cea de Plăți cu care ne-am obișnuit deja, este de remarcat o ușoară creștere în divizia de Integrare Sisteme, comparativ cu primele două trimestre ale anului. Cu toate acestea este știut faptul că evoluția pozitivă a cifrelor după primele nouă luni a fost posibilă datorită rezultatelor din cadrul diviziilor Bancară și Plăți”, a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Cifre pozitive au fost raportate și pentru soluțiile proprii care au generat vânzări de       51 milioane euro, cu 11% mai mari față de 2014, reprezentând 61% din întregul volum de afaceri al companiei, față de 46 milioane euro (adică 57%) anul trecut. Acestea au dus la creșterea profitului net din vânzări cu 26,6% după primele nouă luni din 2015, comparativ cu creșterea de 24,2% înregistrată anul trecut.

Profitul operațional (EBIT) pentru Q3 a fost de 9,3 milioane euro, cu 28% mai mare decât  cele 7,3 milioane euro după primele nouă luni din 2014.

Rentabilitatea operațională a Grupului ASEE în Q3 2015 a fost de 11%, în creștere cu 2 p.p față de aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net a înregistrat o creștere de 29%, în comparație cu primele trimestre ale anului anterior, atingând cifra de 7,8 milioane euro după 9 luni în 2015.

Compania a anunțat că valoarea sumelor de încasat din proiectele aflate în derulare pentru anul 2015 este de 108 milioane euro, în creștere cu 3% față de cele 104,5 milioane euro declarate în aceeași perioadă a anului trecut.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward