Raport Forrester: Evaluarea soluțiilor SFA – trimestrul 2 al anului 2017

02 august 2017

Bazat pe o selecție a celor mai importante criterii de evaluare a aplicațiilor software de eficientizare și creștere a vânzărilor, și deloc puține (35), Forrester publică un raport al celor celor importanți jucători de pe piață: bpm'online, CRMNEXT, Infor, Microsoft, NetSuite, Oracle, Pegasystems, Salesforce, SAP, and SugarCRM.

Raport Forrester: Evaluarea soluțiilor SFA – trimestrul 2 al anului 2017

Pornind de la cea mai simplistă utilizare a unui sistem informatic dedicat vânzărilor, Forrester punctează două aspecte importante pe care acesta trebuie să îl îndeplinească: crearea unui flux eficient de vânzări în jurul activităților de account și contact management. Și, totuși, doar despre acestea se vorbea acum aproximativ 20 de ani în statele dezvoltate. Acum, aplicațiile dedicate eficientizării, monitorizării și creșterii vânzărilor îndeplinesc un set complet de roluri și îi oferă beneficiarului multiple funcționalități:

  • Standardizarea proceselor rigide de vânzări
  • Valorificarea metricilor dedicate performanțelor de vânzări (număr de apeluri efectuate de specialiștii în vânzări, numărul întâlnirilor planificate ca urmare a inițierii apelurilor, crearea ofertelor, gestionarea pâlniei de vânzări, numărul de contracte încheiate etc.).
  • Orientarea masivă către abilitățile vânzătorului și posibilitatea ca acesta să îndeplinească multiple roluri
  • Creșterea productivității
  • Dezvoltarea unui ecosistem dedicat aplicațiilor SFA cu rol în creșterea eficienței
  • Integrarea tehnologiilor AI

În topul publicat, Forrester a ales să nu includă acei dezvoltatori de aplicații software ale căror soluții au fost create pentru o nișă unică.

Așadar lista criteriilor de includere se continuă cu:

  • Soluții software care pot deservi mai multe nișe (B2B, B2C și B2B2C)
  • Produsele au o utilizare relevantă la nivelul pieței
  • Există solicitări ale companiilor și aplicațiilor înscrise în bazele de date Forrester

Mai multe informații despre raport aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward