România – în topul statelor cu cele mai multe femei antreprenor

08 martie 2018

Conform unui studiu de piață publicat de Mastercard, România ocupă o poziție de top în clasamentul statelor cu cele mai multe femei ce ocupă poziții de conducere.

România – în topul statelor cu cele mai multe femei antreprenor

În clasamentul prezentat, înaintea țării noastre se situează state precum: Rusia, Noua Zeelandă, Australia, Polonia sau Spania, România fiind succedată de Portugalia, Ungaria, Argentina, Singapore, Canada, Belgia sau chiar Statele Unite ale Americii.

Un aspect extrem de interesant este dat de coeficientul de creștere pe care îl au țările pentru anul 2018, România înregistrând perspective de creștere de 5% în lunile următoare.

La nivel global, se vorbește despre existența a 163 de milioane de femei aflate în poziții de antreprenor sau manager cu experiență (2016). Pentru perioada anilor 2014-2016, s-a înregistrat o creștere a numărului total de femei cu rol de management (+10%), dar și de o scădere cu 5% în raportul de gen.

Rezultatele raportului publicat de MasterCard indică faptul că Noua Zeelandă se află în continuare pe primul loc al topului, pentru al doilea an consecutiv.

Studiul poate fi accesat aici.

20150701164148-business-woman-ceo-boss-owner

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum schimba tehnologiile practicile de management ale resurselor umane?

Tehnologia schimba in mod fundamental modul in care departamentele de resurse umane mentin relatiile cu angajatii, organizeaza documentele si analizeaza performantele echipelor. Folosite eficient, sistemele software fac munca specialistilor din domeniul resurselor umane mult mai productiva si sporesc gradul de multumire a angajatilor. Sa vedem cum au transformat tehnologiile practicile de manageme...

Citește tot arrow_forward

Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

Într-o perioadă în care angajații și companiile descoperă tot mai mult beneficiile work from home, optimizarea proceselor de lucru, precum și digitalizarea celor mai importante industrii aflate în interacțiunea directă consumator – producător/comerciant sunt esențiale și se află în topul intereselor clienților Softlead.

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward