S-a lansat prima aplicație dedicată copiilor bolnavi de cancer din România

11 februarie 2016

Fundația Vodafone anunță finalizarea primei aplicații mobile dedicată copiilor și adolescenților diagnosticați cu cancer din România, ce au vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Copiii se află sub atentă monitorizare și în tratament activ, fiind înregistrați în evidența medicilor specialiști.

S-a lansat prima aplicație dedicată copiilor bolnavi de cancer din România

Fundația Vodafone anunță finalizarea primei aplicații mobile dedicată copiilor și adolescenților diagnosticați cu cancer din România, ce au vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Copiii se află sub atentă monitorizare și în tratament activ, fiind înregistrați în evidența medicilor specialiști.

Aplicația mobilă, dezvoltată cu sprijinul Fundației Vodafone România prin Programul Mobile for Good, însumează experienţa acumulată de Asociația Little People pe parcursul a 20 de ani. Este vorba despre o interfață dinamică și interactivă a programului zilnic de suport al pacienților ”Nu Mi-e Frică!”, care a fost implementată pentru început în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj Napoca, pentru a fi ulterior extinsă în opt secții de oncopeditrie din toată țara.

Lansarea unei aplicații mobile care să permită evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confruntă un copil bolnav de cancer reprezintă un element de noutate și unicitate în domeniul oncopediatriei și un punct de pornire în elaborarea unor studii naționale de specialitate.

Datele obținute în urma folosirii aplicației vor oferi specialiștilor Asociației Little People informații extrem de importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului. Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii și adolescenții afectați de cancer să obțină mai multe informații despre experiența bolii și să înțeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

Aplicaţia „Leul Curajos” este disponibilă doar pentru pacienții oncopediatrie și poate fi descărcată în mod gratuit din Magazinul Google Play (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare Android) şi din App Store (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare iOS)*.

Folosirea tehnologiei mobile în intervenția terapeutică cu copiii și adolescenții bolnavi de cancer are un impact pozitiv, deoarece oferă accesul la informații relevante într-o manieră atractivă și creează un context virtual în care pacienții îşi pot asuma roluri diferite și pot se pot implica activ în managementul bolii.

Finanţarea oferită de Fundaţia Vodafone România pentru proiectul din care face parte aplicaţia „Leul Curajos” se ridica la 70.000 de euro şi reprezintă o continuare a colaborarii cu Asociaţia Little People, începută în 2011 cu programul “De la diagnostic la supraviețuire”.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward