S&T Romania, după 20 de ani

14 octombrie 2014

S&T Group continuă consolidarea activității în țările membre prin fuziuni și achiziții. România este locul in care are loc o tranzacție însemnată pentru piața integratorilor IT chiar în contextul unei aniversări importante.

S&T Romania, după 20 de ani

S&T Romania, subsidiara locală a furnizorului austriac de soluții IT, a depus la Consiliul Concurenței  o notificare prin care solicită avizul Consiliului Concurenței in legătură cu preluarea activității  referitoare la soluțiile și aplicațiile software IT ale companiei românești Quality Business Solutions SRL (QBS) printr-un contract de transfer de active. Acest acord are loc într-un moment important în peisajul integratorilor IT&C, aniversarea a două decenii de activitate pentru S&T Romania.

După ce Consiliul Concurenței își va exprima acordul în legatură cu acest contract, QBS va transfera către S&T Romania soluțiile și aplicațiile software IT și va deveni asociat minoritar în cadrul S&T Romania. Ca urmare a acestui parteneriat, Dl. Octav Nicolau se va alătura managementului S&T Romania în calitate de Președinte Executiv al Consiliului de Administrație, în timp ce Dl. Mircea Neagu, Managing Director în prezent, va păstra această poziție.

“Sinergiile cu QBS vor conduce la majorarea cotei de piață, precum și la creșterea calității serviciilor oferite clienților”, afirmă reprezentanții S&T Romania, companie care a aniversat la data de 17 septembrie 2014 două decenii de prezență în industria IT&C locală.

Compania S&T Romania și-a început activitatea ca unic distribuitor al produselor HP în 1994. După două decenii, S&T Romania se poziționează acum printre cei mai puternici integratori de soluții IT&C care și-au adus aportul la dezvoltarea industriei informatice românești.

Compania S&T Romania, care are peste 130 de angajați, a reușit printr-o extindere dinamică să ramână un jucator de referință în domeniu, situându-se în mod constant printre primele companii integratoare de sisteme informatice.

“Dinamica societății şi a domeniului IT&C nu au ocolit nici compania, aceasta adaptându-se schimbărilor indiferent de originea lor. Privind retrospectiv, în cei 20 ani de existență ai S&T Romania, piața IT din România a cunoscut schimbări importante. Într-o eră a mobilităţii şi a conectivităţii permanente, am înregistrat creşteri pe toate segmentele de activitate (ERP, ECM, dezvoltare software şi soluţii cloud)”, a declarat Dl. Mircea Neagu, Managing Director al S&T Romania.

S&T Romania se numără astazi printre principalii parteneri preferați de companiile mari, precum Cisco, Dell, HP, EMC, IBM, Lenovo, Microsoft, Oracle, SAP etc.

S&T Romania are în portofoliul de clienți atât companii mari din domeniul OIL&Gas, Utilități, Telco, Banking, Guvernamental, cât şi întreprinderi mijlocii şi mici. S&T Romania are o activitate intensă în domeniul bancar, mai exact în ceea ce priveşte analiza datelor ce vizează siguranța clienților băncilor prin protecție antifraudă.

S&T a introdus pe piața românească funcţionalităţi şi capabilităţi pentru administrarea serviciilor IT dintr-o organizaţie prin implementările soluţiilor de tip Business Service Management. Astfel, numeroase organizaţii importante au optat pentru soluţiile implementate de specialiştii S&T în scopul gestionării relaţiei cu clienţii şi/sau a solicitărilor de help desk.

Datorită nevoilor din domeniul IT&C pe care România le-a avut în ultimii 20 de ani, compania românească şi-a păstrat constant o poziţie fruntaşă în cadrul grupului S&T A.G. Pentru anul în curs, S&T Romania estimează o cifră de afaceri de 34 milioane euro, înregistrând o creștere cu peste 25% față de anul 2013.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

“Mai multe studii recente ne arata ca antreprenorii, managerii si specialistii in resurse umane au ajuns sa petreaca prea mult timp pentru a rezolva procesele administrative, cum ar fi salarizarea si administrarea de personal, si au prea putin timp disponibil pentru angajati si pentru problemele lor. Sunt statistici care spun ca, de exemplu, activitatile de salarizare si administra...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

Amenințarea pentru spionaj Triout revine mascată într-o aplicație gratuită foarte populară

Aplicația infectată Psiphon, folosită pentru accesarea unor pagini de internet cenzurate sau blocate, era distribuită prin magazine neoficiale și conține aceeași mostră de amenințare informatică identificată în vara lui 2018, când era încorporată într-o aplicație cu conținut destinat adulților. Dincolo de Triout, aplicația compromisă mai include și trei co...

Citește tot arrow_forward