Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

27 martie 2019

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

 Lansarea vine după 18 luni de activitate a echipei dedicate de programatori și experți în domeniul securității informatice și o investiție de 550.000 de euro, sumă din care aproximativ 70% a fost acoperită de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional pentru Competitivitate pentru anii 2014 – 2020.

Soluția iSAM permite managerilor de securitatea informației să gestioneze mai bine securitatea cibernetică în cadrul organizației, prin automatizarea anumitor procese, prin furnizarea de actualizări în timp real cu privire la nivelul de protecție împotriva atacurilor și detectarea din timp a vulnerabilităților, riscurilor și monitorizarea indicatorilor de securitate. Soluția se adresează în principal marilor companii din sectoarele financiar-bancar, sănătate, transport, energie, utilități, precum și sectoarele de infrastructură digitală, asigurând respectarea dispozițiilor relevante privind securitatea informatică aplicabile acestor industrii.

iSAM ajută companiile să respecte diferite reglementări aplicabile în prezent în România – Legea 362/2018 privind asigurarea unui înalt nivel de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, Norma 4/2018 a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind gestionarea riscurilor operaționale, Regulamentul BNR 3/2018 privind monitorizarea pieței financiare și a infrastructurii instrumentelor de plată, precum și noul Regulament general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR).

Principalele funcționalități ale aplicației dezvoltate de Safetech includ: inventarierea proceselor de business și a sistemelor informatice, managementul politicilor și al standardelor de securitate în cadrul organizației, analiza continuă și managementul riscurilor și al vulnerabilităților, precum și managementul evenimentelor si incidentelor de securitate. Soluția automatizează o parte din activitățile ofițerilor de securitate a informațiilor, dar ajută și la organizarea rapoartelor de securitate, adunând la un loc informații din diverse departamente, economisind astfel timp și aliniind practicile utilizate într-o companie. Platforma are, de asemenea, opțiunea de a genera aproape instantaneu rapoarte despre nivelul de securitate informatică din cadrul organizației, precum și de a furniza instrumente pentru managementul indicatorilor de securitate și a riscurilor.

“Soluția iSAM a fost dezvoltată având în vedere provocările cheie cu care se confruntă astăzi instituțiile private și publice – lipsa de personal disponibil, mediul digital în continuă schimbare, precum și necesitatea respectării numeroaselor reglementări în vigoare atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel local. iSAM este un instrument care permite ofițerilor de securitate să gestioneze complet procesele de securitate cibernetică ale unei instituții, prin intermediul unei aplicații dedicate. Principalul avantaj al aplicației este că nu doar monitorizează și analizează indicatorii de securitate, ci oferă și instrumente pentru a acționa în cazul unor amenințări iminente de securitate, cum ar fi atacuri informatice. Suntem mândri de produsul nostru și credem că este un produs necesar pe piața românească care va ajuta la implementarea celor mai înalte niveluri de securitate în cadrul diferitelor organizații”, a spus Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.

Aplicația iSAM este în prezent disponibilă pentru testare și cumpărare. Dezvoltarea soluției iSAM este în concordanță cu strategia Safetech de optimizare a fluxurilor de venituri precum și de îmbunătățire a poziției pe piața locală a securității informatice. Începând cu acest an, compania va diminua vânzarea de soluții ale producătorilor, pentru a se concentra progresiv pe furnizarea de servicii și soluții proprii de securitate cibernetică pentru clienții săi.

Pentru 2019, în funcție de finanțarea disponibilă, compania se pregătește pentru dezvoltarea unui nou produs propriu. Anul acesta, Safetech a anunțat că ia în considerare o potențială listare pe Bursa de Valori București pentru atragerea de capital.
Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent singura companie dedicată în exclusivitate serviciilor și soluțiilor de securitate cibernetică de pe piața românească. Serviciile Safetech Innovations includ identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, monitorizarea evenimentelor de securitate cibernetică, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță. Compania oferă o soluție unică în România, capabilă să asiste organizațiile în creșterea rezilienței cibernetice și rezolvarea oricăror probleme de securitate cibernetică care ar putea apărea.

Safetech Innovations are un portofoliu mare de clienți, colaborând cu peste 20 de instituții cheie din sectorul financiar-bancar, cu companii locale din domeniul energetic și utilități și cu actori internaționali precum ArcelorMittal. Safetech operează în România singurul Computer Emergency Response Team (CERT), disponibil clienților din sectoarele public și privat, care oferă monitorizarea continuă a amenințărilor la adresa securității cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT este acreditat la nivel european de Trusted Introducer. Safetech este de asemenea si singura companie din România membră în NATO Industry Cyber Partnership.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Compania multinațională Carrefour a ales soluții de Inteligență Artificială (IA) oferite de SAS pentru optimizarea managementului rețelei de distribuție și reducerea risipei alimentare

Gigantul retail Carrefour a ales SAS® Viya® pentru optimizarea lanțului de distribuție, acțiune care face parte din planul de transformare globală a companiei, pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor clienților prin soluții tehnologice avansate. Carrefour dorește să creeze un univers special care îmbină online-ul cu experiența din magazine, unde clien...

Citește tot arrow_forward

6 companii software au ocupat podiumul Regattei IT

Cursa pentru magia ocupării unui loc în clasamentul Regattei IT a fost una de neuitat pentru participanții celei de-a patra ediții a competiției de sailing. 23 de veliere cu reprezentanți ai celor mai cunoscute companii de tehnologie s-au aliniat la start, pe podium fiind clasate echipajele cu cele mai bune performanțe, în fiecare dintre cele două clase ale competiției (racere ...

Citește tot arrow_forward