SAP achiziționează Qualtrics. Valoarea achiziției: 8 miliarde de dolari

13 noiembrie 2018

Duminică, SAP lansează anunțul oficial al achiziționării companiei americane Qualtrics, cea care a dezvoltat o aplicație software de cercetare a pieței.

SAP achiziționează Qualtrics. Valoarea achiziției: 8 miliarde de dolari

Foto: Ryan Smith, CEO Qualtrics

Ceea ce este extrem de interesant în cazul acestei achiziții este tocmai faptul că este cea mai importantă tranzacție generată de o companie software în cazul unei soluții Software as a Service, conform PitchBook. Practic, achiziția depășește alte tranzacții relevante la nivelul pieței, cum ar fi Microsoft (prin cumpărarea GitHub – evaluată la 7.5 miliarde de dolari), Cisco Systems prin achiziția AppDynamics sau Redback Networks prin preluarea Siara Systems.

Qualtrics a reușit, în ultimii 6 ani, să atragă investiții de peste 400 de milioane  de dolari, din partea fondurilor de investiții Accel, Sequoia, Insight Venture Partners, fiind de 10 ani activă în industria software internațională.

Acesta este al doilea studiu de caz al anului 2018, când o companie software de tip unicorn a fost achiziționată înainte de a se lista pe bursă.

Care vor fi etapele următoare pentru Qualtrics?

  • Qualtrics va continua să fie coordonat de Ryan Smith, CEO și Co-Founder al companiei, aceasta menținându-și birourile oficiale din Provo, Utah și Seattle.
  • Compania a fost profitabilă în primele 9 luni ale anului 2018

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește tot arrow_forward

Pontaj App, prima aplicație mobilă care facilitează procesul de pontare în construcții

Pentru că în ultimii ani se vorbește mereu de digitalizare și de beneficiile acesteia pentru companii, este clar pentru toată lumea ca aceasta a devenit o nevoie majoră și nu este doar un moft. Digitalizarea înseamnă automatizare, ceea ce presupune o reducere semnificativă a timpului alocat activităților manuale, crescând productivitatea angajaților și lăsându-...

Citește tot arrow_forward

ScarCruft: Un grup de limbă coreeană creează malware capabil să identifice dispozitivele Bluetooth conectate

Cercetătorii Kaspersky Lab care monitorizează activitatea ScarCruft, un grup experimentat de atacatori, de limbă coreeană, au descoperit că grupul testează și creează noi instrumente și tehnici și își extinde atât gama, cât și volumul de informații colectate de la victime. Printre altele, grupul a creat un cod capabil să identifice dispozitive Bluetooth conectate....

Citește tot arrow_forward