Secretul companiilor de succes: instruirea continuă a angajaţilor

29 ianuarie 2016

Folosind platforma AeL de instruire, dezvoltată de SIVECO România, timpul petrecut de angajați în procesul de instruire se poate reduce cu 40%

Folosind platforma AeL de instruire, dezvoltată de SIVECO România, timpul petrecut de angajați în procesul de instruire se poate reduce cu 40%

Companiile formate din echipe de oameni profesionişti, inovativi și vizionari reprezintă locomotivele economiei globale. Dar oare cum putem construi o astfel de echipă?

Răspunsul este unul aparent simplu: o echipă valoroasă se obține și se păstrează doar prin instruirea continuă a angajaților. Tocmai de aceea, managerii și directorii HR din companiile de succes sunt tot mai preocupați de pregătirea angajaților, prin utilizarea unor strategii de tip blended learning. Acestea îmbină instruirea tradițională cu cea oferită de platforme educaționale de tip eLearning.

Platforma online AeL, dezvoltată de SIVECO, asigură transferul rapid de cunoștințe, cu reducerea semnificativă a costurilor față de instruirea tradițională.

„În cadrul învățării de tip blended learning, angajații pot parcurge în cadrul sistemului o serie de cursuri, urmând apoi să își definitiveze cunoștințele prin sesiuni de instruire tradițională, workshop-uri aplicate sau testare practică. Strategia acesta se dovedește una câștigătoare, deoarece are în vedere și interacțiunea umană, pe care platforma AeL nu își propune să o elimine”, spune Viorel Jigman, manager departament AeL în cadrul SIVECO România.

Folosind platforma AeL, fiecare angajat își poate planifica instruirea în funcţie de prioritățile sale, alocându-și timp zilnic pentru studiu. Utilizatorii AeL au confirmat că timpul petrecut în procesul de instruire se poate reduce cu până la 40%, deoarece nu sunt scoși din producție și nu mai este necesar să se deplaseze către sălile de curs.

Un alt avantaj cert al platformei AeL este că permite învățarea individuală, fiecare angajat putând parcurge cursul în ritmul său propriu, dedicând cât timp are nevoie pentru a deprinde anumite abilități. Angajații pot comunica cu instructorul și cu colegii pe forumul dedicat cursului respectiv și pot pune întrebări sau învăța din răspunsurile postate pe forum.

În plus, platforma AeL include și un editor de cursuri, un editor de teste și unul pentru crearea sondajelor, ce permit crearea de cursuri specifice fiecărei companii. Astfel, pot fi create cursuri nelimitate, fără nici un cost suplimentar, plecând de la procedurile și procesele organizației. Cursurile realizate pot rula pe orice tip de dispozitiv, indiferent de sistemul de operare: laptop, tabletă sau smartphone. Platforma AeL poate fi utilizată în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud. Astfel, costurile de instruire din orice companie se pot reduce semnificativ.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward