Studiu de caz - Implementare sistem de management Big Data pentru producție muzicală

11 iulie 2019

Una dintre zonele de expertiză AROBS este cea de Cloud applications development for Enterprises, o parte importantă din divizia de Software Services. Un study case care descrie această expertiză privește un proiect global din industria muzicii.

Studiu de caz - Implementare sistem de management Big Data pentru producție muzicală

Muzica, și implicit industria muzicală, are un impact mare asupra vieții noastre de zi cu zi. A o influența a fost atât provocator cât și o sursă de mândrie pentru noi.

Împreună cu partenerii noștri am creat un sistem global de producție muzicală care au adus funcționalități de afaceri îmbunătățite și eficiență sporită. În plus, facilitează transformarea afacerii și centralizarea unor funcțiuni principale, ca managementul pieselor, contractelor, drepturilor de autor, a înregistrărilor, raporturilor.

Provocări

Provocarea a constat în înlocuirea unui sistem învechit cu probleme de centralizare și calitatea informației. Astfel, am scăzut timpul de procesare și îmbunătățit eficiența, gestionând date multi-terabyte.

La nivel de gestionare, cea mai mare provocare a fost cea de a armoniza munca dezvoltatorilor de pe continete diferite, în timpul procesului de dezvoltare. Pentru anumite etape speciale, aceștia au fost uniți pentru meeting-uri live.

Rezultatul a fost un sistem singular, de ultima generație, care a revoluționat industria muzicală.

Abordarea AROBS

Abordarea noastră s-a focusat pe cercetare intensivă, dat fiind faptul că nu am avut experiență anterioară în domeniul industriei muzicale. Împreună cu partenerul nostru, am ținut meetinguri în mod regulate analizând intensiv flow-urile specifice industriei. Am căutat punctele oarbe care ne-au permis îmbunătățiri semnificative.

Această abordare a transformat echipe de dezvoltatori în experți ai industriei. Astfel am crescut eficiența totală cu peste 18 ori.

Tehnologii

Dat fiind faptul că utilizatorii sunt în întreaga lume, sistemul creat trebuie să fie robust și foarte ușor de accesat. Astfel, echipa a folosit soluții cloud-native pe AWS.

Alte tehnologii folosite: Cloud Foundry, Elasticsearch, RabbitMQ, Angular, Node.JS, HTML5, CSS3, responsive design.

 Beneficii și impact

Sistemul creat:

  • Reduce timpul total necesar a noilor funcționalități de la 3 luni la 5 zile
  • Generează date pentru peste 2 milioane de pagini PDF în fiecare trimestru
  • Poate gestiona o creștere de 1+TB/an în date
  • Centralizează date pentru o raportare mai clară și mai rapidă
  • Răspunde mai rapid la nevoile utilizatorilor
  • Gestionează informațiilor de multi-terabyte într-un mod nemaîntâlnit în industria muzicală

AROBS Transilvania Software

Fondata in 1998, compania AROBS Transilvania Software si-a construit drumul catre o prezenta globala prin combinarea produselor si serviciilor cu expertiza de inalta calitate si inovarea continua. Acum 21 de ani, totul a inceput cu doar 10 dezvoltatori de software intr-un mic birou, intr-un apartament in Cluj-Napoca.In ultimii 21 de ani, AROBS Tran...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward