Sistemul Charisma Medical Software este pregătit pentru integrarea cu Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate

26 ianuarie 2015

harisma Medical Software, sistemul informatic care stă la baza activității unor companii precum MedLife, Regina Maria sau Anima Specialty Medical Services este pregatit să asigure integrarea furnizorilor de servicii medicale cu Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS).

Charisma Medical Software, sistemul informatic care stă la baza activității unor companii precum MedLife, Regina Maria sau Anima Specialty Medical Services este pregatit să asigure integrarea furnizorilor de servicii medicale cu Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS). TotalSoft a implementat cu succes în sistem funcționalitățile oferite furnizorilor de servicii medicale de componenta CEAS, parte integrantă în Platforma Integrată a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), îmbinând într-un mod optim validările operaționale impuse de noile modificări legislative cu modul de desfășurare a proceselor.

Cardul electronic de sanătate este un proiect de interes naţional care are ca scop principal obținerea unei mai mari transparențe şi eficientizarea fondurilor utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. El va deveni, din luna februarie, instrumentul obligatoriu de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul PIAS.

“Preocuparea TotalSoft pentru extinderea sistemului Charisma Medical Software și pentru adaptarea lui permanentă la cerințe legislative oferă partenerilor noștri încrederea că lucrează cu soluția corectă. De altfel, acordăm întotdeauna prioritate acestui tip de up-date-uri, tocmai pentru că dorim ca activitatea clienților noștri  să nu fie perturbată în nici un fel“ apreciază Ionuț Tudor, Product Manager, Charisma Medical Software, TotalSoft.

În Charisma Medical Software au fost dezvoltate funcționalități care permit integrarea sistemului cu toate tipurile de dispozitive agreate de către CNAS. În funcție de tipul de contract de furnizor de servicii medicale pe care clientul Charisma îl are cu CNAS, TotalSoft oferă posibilitatea activării funcționalităților disponibile în relația cu CEAS. Cardurile de asigurat și validarea serviciilor efectuate se pot face direct din aplicație atât de către medic, cât și de către operatorul din recepția unității medicale putându-se lucra în mod centralizat. Pe lângă funcționalitățile obligatorii, TotalSoft a creat în Charisma alerte care să atenționeze utilizatorii centrelor medicale asupra necesității de semnare a serviciilor efectuate, în cazul în care cardul nu corespunde pacientului selectat etc.

Cu ajutorul CEAS se vor gestiona informațiile privind istoricul pacientului și alte date importante cu privire la asigurat, obținându-se transparența funcționării sistemului de sănătate și controlându-se eficient posibilele fraudele privind raportarea serviciilor medicale efectuate asiguratului.

Pe piața privată de servicii medicale, Charisma Medical Software este cel mai răspândit sistem informatic de management al activității medicale și de laborator utilizat în 9 spitale, 40 clinici și 19 laboratoare de analize medicale. Fluxul lunar de pacienți gestionați prin Charisma depășește  320 000 pacienți în clinici și spitale și cca 1,5 milioane de analize de laborator.

TotalSoft

Înfiinţată în 1994, TotalSoft este cea mai importantă casă de software din România, cu peste 400 de dezvoltatori software, consultanţi şi analişti de business. În cei 19 ani de existenţă, compania a derulat cu succes peste 1500 de proiecte complexe în 27 de ţări, pe 4 continente. Compania are sediul central ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward