Sistemul ERP, secretul creșterii producției în agricultură

15 februarie 2016

Cu toate că România are una dintre cele mai întinse suprafețe de teren agricol din Uniunea Europeană, ne aflăm pe ultimele locuri din punct de vedere al eficienței utilizării suprafeței agricole.

Sistemul ERP, secretul creșterii producției în agricultură

Cu toate că România are una dintre cele mai întinse suprafețe de teren agricol din Uniunea Europeană, ne aflăm pe ultimele locuri din punct de vedere al eficienței utilizării suprafeței agricole.

Pentru a-și spori eficiența, companiile din agro necesită implementarea unor soluții software care să le ajute să optimizeze activităţile prin automatizarea şi simplificarea proceselor critice, prin posibilitatea urmăririi trasabilității producţiei realizate, să determine profitabilitatea pe tipuri de culturi şi să eficientizeze costurile pe care le implică deţinerea şi folosirea logisticii.

Indiferent că vorbim de companii producătoare și distribuitoare de semințe pentru culturi mari și plante furajere, de companii producătoare de vin sau distribuitori de produse de protecție a plantelor, un software ERP aduce beneficii în gestiunea eficientă a producției, stocurilor și a inventarului, a achizițiilor, livrărilor și a vânzărilor, reușind să ofere o vizibilitate totală asupra companiei.

O bună parte dintre proiectele de implementare de soluții de business (ERP, CRM și BI) ale BITSoftware au avut ca beneficiari jucători importanți din sectorul agricol și agro-alimentar, printre aceștia numărându-se: Jidvei, Alcedo, Tohani SA, Caussade Semences Est Europa, Hortifruct, Avincis, Berser, Leoser, Ostrovit, Lider International, Domeniile Ostrov sau Viticola Corcova.

Jidvei SA este unul dintre principalii producători de vin din România, cu peste 2.600 ha de vie și o producție anuală de peste 1 milion de sticle de vin. Din totalul producţiei aproximativ 10% merge la export, pe pieţe precum China, Polonia, Suedia, Germania, Spania, Italia şi Statele Unite. Unul dintre principalele beneficii resimţite în urma implementării soluţiei SocrateCloud ERP a reprezentat-o optimizarea fluxului de informații între departamente, care mai departe a condus la o reacție proactivă din partea companiei la schimbările mediului de activitate, cu efecte pozitive în relaţia cu partenerii săi. De asemenea, implementarea soluției de la BITSoftware a avut o contribuție semnificativă în planificarea și controlul producției, urmărirea cash-flow-ului şi a indicatorilor financiari.

Alcedo, lider pe piața de distribuție a produselor de protectia plantelor și unul dintre cei mai importanți distribuitori de semințe de porumb și floarea-soarelui a implementat Socrate ERP,  utilizarea lui permițându-i să obțină o creștere organică a cifrei de afaceri cu 30-40% anual. Rapoartele furnizate au ajutat managementul companiei să calculeze profitabilitatea pe fiecare furnizor și articol în parte.

Caussade Semences Est Europa este unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de semințe pentru cultura mare și plante furajere la nivel mondial. Caussade Semences Est Europa a decis implementarea sistemului ERP & CRM, Socrate, de la BITSoftware, pentru creşterea competitivităţii într-o piaţă în plină expansiune și pentru o urmărire, în timp real, a operaţiunilor pe care le desfăşoară atât la nivel local cât și la nivel regional (România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova).

Domeniile Viticole Tohani își stabilesc strategiile de vânzare cu ajutorul informațiilor din sistemul integrat de gestiune de la BITSoftware. Cu o producție anuală de peste 3.500 de hectolitri de vin pe an și peste 20.000 de facturi, comenzi clienți, facturi, avize și alte documente de plată, soluția Socrate ERP trebuie să țină pasul cu ritmul alert de dezvoltare a companiei. Astfel, cu ajutorul sistemului ERP, Domeniile Viticole Tohani gestionează și optimizează stocurile de materie primă și finite, vânzările și toate procesele pe care le implică activitățile de producție și distribuție a vinurilor.

În total, BITSoftware a implementat în jur de 30 de proiecte în domeniul agriculturii, inclusiv furnizori de input-uri agricole. Proiectele implementate au demonstrat eficiența instrumentelor informatice în gestionarea economică a firmelor agricole și au ridicat ideea extinderii utilizării acestora în aria producției, cu funcționalități care să ajute producătorii în planificarea și urmărirea realizării producției.

Puteți accesa studiile de caz pentru a afla mai multe detalii despre exemplele prezentate mai sus.

Pentru mai multe informații despre soluțiile BITSoftware, vă rugăm să ne contactați pe adresa [email protected] sau să consultați site-ul www.bitsoftware.eu. SocrateCloud ERP poate fi utilizat gratuit. Abonați-vă și primiți acces gratuit pentru 2 utilizatori!

BITSoftware

Cu peste 25 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 250 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolt si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si construct...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Pontaj App, prima aplicație mobilă care facilitează procesul de pontare în construcții

Pentru că în ultimii ani se vorbește mereu de digitalizare și de beneficiile acesteia pentru companii, este clar pentru toată lumea ca aceasta a devenit o nevoie majoră și nu este doar un moft. Digitalizarea înseamnă automatizare, ceea ce presupune o reducere semnificativă a timpului alocat activităților manuale, crescând productivitatea angajaților și lăsându-...

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

Companiile de distributie au nevoi specifice care pot fi rezolvate rapid si consistent cu ajutorul sistemului SocrateERP pentru distributie. Solutia va permite sa mentieti controlul asupra afacerii de distributie si va ofera parghiile necesare pentru a creste compania si a-i maximiza rezultatele.

Citește tot arrow_forward