SIVECO, in topul european al celor mai mari furnizori de eLearning

20 iunie 2013

Clasamentul continental al liderilor in furnizarea de solutii educationale este dominat de firme din Marea Britanie si din tarile nordice. SIVECO este singura firma din Europa Centrala si de Sud Est aflata in top.

SIVECO, in topul european al celor mai mari furnizori de eLearning

Un nou succes romanesc vine din Marea Britanie: SIVECO Romania este in clasamentul european al furnizorilor de eLearning , EdTech 20. Topul reuneste cele mai inovatoare si dinamice companii de e-learning la nivel european. 

Realizat de Edxus Group, compania de tehnologie in educatie, si IBIS Capital, specializata in consultanta si investitii media, clasamentul EdTech promoveaza exemplele de „best-practices” in domeniul eLearning. 

In evaluarea firmelor, juriul a avut in vedere: inovatia, impactul asupra pietei, dimensiunea proiectelor derulate si performanta financiara inregistrate la nivelul anului trecut de fiecare furnizor european de eLearning. 

"Din 2001 incoace, solutia noastra de eLearning s-a impus in marile competitii europene si globale. Aceasta evaluare internationala, obiectiva, probeaza valoarea solutiilor si proiectelor noastre de informatizare a domeniului educational. Faptul ca suntem singura firma din Europa Centrala si de Sud-Est nominalizata in acest top este absolut remarcabil. Practic, in afara de o firma din Rusia, toti nominalizatii vin din Marea Britanie, Germania, Danemarca, Irlanda, Islanda. Avem astfel cea mai corecta imagine asupra pietei europene de eLeaning, in care echipa noastra concureaza de la egal la egal cu cele mai mari nume din domeniul informatizarii educatiei", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania

In clasamentul EdTech se mai afla firma irlandeza ALISON, 10 companii din Marea Britanie (Brightwave, Classroom Monitor, GCSEPod, Languagelab, Languagenut, Mangahigh, Mendeley, EPIC Learning, Twig World, Virtual College ), 2 firme din Suedia (Coursio, FindCourses), o firma islandeza (InfoMentor), o firma elvetiana (Itycom), 2 firme daneze (Labster, Serious Games Interactive), si o firma germana (Sofatutor). In afara de SIVECO, singura companie din afara spatiului nord-european este Dnevnick, din Rusia. 

Daca din punct de vedere geografic este mai mult decat evidenta dominatia firmelor din tarile nordice, care evolueaza pe piete mature, extrem de concurentiale, din punct de vedere al tendintelor esentiale in privinta tehnologiilor in educatie, competitia EdTech pune in prim plan noile generatii de SaaS (software as a service), platforme instructionale, continut multimedia si functionalitati de analiza care permit invatarea adaptiva si derularea de procese de testare. 

 "Am fost impresionati de nivelul de inovatie adus de numeroase companii din toata Europa, atat pe segmentul educatiei in mediul academic, cat si pe cel dedicat instruirii angajatilor din companii. Analiza a relevat cresteri semnificative ale industriei de tehnologie in educatie din Europa, dar si o fragmentare mare a acestei piete. De aceea, consideram necesara o consolidare a acestei industrii, care este in acelasi timp inevitabila pentru incurajarea expansiunii performerilor ei, capabili sa concureze la nivel regional si global", a declarat Benjamin Vedrenne-Cloquet, CEO si co-fondator al Edxus Group

Solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania acopera o arie extrem de extinsa: de la crearea de continut educational interactiv (peste 45.000 de obiecte de invatare), la dezvoltarea de platforme de eLearning si portaluri educationale. Acestea sunt adresate unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenti, angajati, factori de decizie din sistemul educational, fiind utilizate de peste 25.000 de scoli din Europa, Orientul Mijlociu, tarile din zona CIS si Africa. 

In 2005, SIVECO Romania a devenit un nume de referinta pe harta mondiala a invatamantului asistat de calculator, cu ocazia World Summit for Information Society. SIVECO a devenit atunci prima companie din Romania care a primit Premiul I la sectiunea eLearning, iar lectiile interactive AeL, disponibile in toate scolile din Romania, au primit titlul de "cel mai bun continut educational din lume", intr-o competitie la care au concurat proiecte din 168 de tari. 

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale, imbunatatind activitatea multor institutii publice precum Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. 

Compania are expertiza de 21 de ani in proiecte complexe, de anvergura nationala, cu impact social deosebit, precum cele dezvoltate pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), Autoritatea Nationala Vamala (ANV), Biroul de Credit, Inspectoratul General al Politiei Romane etc.

 

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Bitdefender: INFORMARE: atacuri cibernetice asupra unor spitale din Romania

În urma unei investigații derulate de specialiști în securitate cibernetică din cadrul Bitdefender, Cyberint și CERT-RO am constatat că amenințările responsabile de atacurile cibernetice recente  asupra unor spitale din România sunt Maoloa și Phobos. 

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Citește tot arrow_forward