SIVECO Romania a incheiat procesul de informatizare a sistemului de tranzit vamal din Republica Macedonia

05 Mar 2014

Solutia software permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale si armonizeaza sistemul vamal macedonean cu cel al Uniunii Europene.

SIVECO Romania a incheiat procesul de informatizare a sistemului de tranzit vamal din Republica Macedonia

SIVECO a implementat in Republica Macedonia un sistem IT vamal, sigur, interoperabil si accesibil pentru schimburile electronice de date continute in declaratiile vamale. Solutia ofera operatorilor economici multiple solutii tehnice privind schimbul electronic de informatii cu autoritatile vamale si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor vamale.

Sistemul NCTS sprijina consolidarea capacitatii operationale a Administratiei Vamale din Macedonia, asigura alinierea la standardele si cerintele Uniunii Europene a procedurii de tranzit vamal si interoperabilitatea sistemului cu sistemele europene.

Acesta este bazat pe depunerea declaratiei de tranzit in format electronic, precum si pe schimburile de mesaje electronice intre birourile vamale implicate intr-o operatiune de tranzit la nivel national (biroul de plecare, biroul de tranzit si biroul de destinatie) si urmeaza ca de la 01.01.2015 sa asigure schimb de date si cu celelalte birouri vamale aflate pe teritoriul Statelor Membre si tarilor AELS.

„Noul sistem de tranzit asigura proceduri electronice simplificate de vamuire si contribuie la contracararea fraudelor vamale, ofera operatorilor economici multe avantaje, inclusiv imbunatatirea calitatii serviciului, reducerea timpului de asteptare petrecut la vama si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor”, a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

NCTS creste eficienta procedurilor de tranzit, permite prevenirea si detectarea fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul unei proceduri de tranzit, imbunatatirea comunicarii si coordonarii intre administratiile vamale.

Soluția software va functiona ca un instrument de administrare si control al sistemului de tranzit de stat. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate si pe procesarea electronica a datelor, acesta garanteaza un management mai modern si mai eficient decat cel traditional, al hartiilor, cu inconvenientele sale dovedite.

Vama din Republica Macedonia este cel de-al treilea beneficiar al solutiei de tranzit eCustoms de la SIVECO Romania, dupa Directia Generala a Vamilor din Romania si Autoritatea Vamala din Turcia.

Contractul privind informatizarea sistemului de tranzit vamal din Republica Macedonia a fost obtinut prin licitatie de catre consortiul format din SIVECO Romania impreuna cu firmele BOMAS Dooel, STM Savunma Teknolojileri Muhendislik ve Ticater A.S. si SKILLS EOOD.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul