SIVECO Romania demareaza un nou proiect national cu Ministerul Educatiei din Malta

11 decembrie 2013

SIVECO Romania va furniza continut educational interactiv pentru invatamantul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educationale din Europa.

SIVECO Romania va furniza continut educational interactiv pentru invatamantul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educationale din Europa.

Recent, SIVECO Romania a semnat un contract cu Ministerul Educatiei din Malta, conform caruia, pana in iulie 2014, toate scolile primare de stat, particulare si catolice din Malta vor beneficia de continut digital interactiv adaptat cerintelor curriculumului national, pentru patru din cei sase ani de studiu, corespunzatori ciclului primar. Solutia va include continut personalizat 100%, adaptat curriculei nationale malteze, de catre SIVECO Romania, precum si continut deja realizat (ready made content), livrat de compania britanica Planet Sherston.

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est, iar Planet Sherston se regaseste in topul furnizorilor de continut educational pentru invatamantul primar din Anglia, cu un portofoliu de peste 18.000 de scoli.

In urma unei licitatii publice, Ministerul Educatiei a atribuit contractul consortiului format din cele doua companii furnizoare de eContent, consortiu in cadrul caruia SIVECO este lider. Cele doua echipe partenere au participat de curand la targul educational “EMBED 2013: Celebrating best use of ICT in education in the Maltese Islands”, care pune accent pe modul in care tehnologia poate sprijini procesul modern de invatamant.

Evenimentul, desfasurat intre 20 si 27 noiembrie, a atras vizitatori de toate varstele. Profesorii si elevii au putut aprecia si testa in standul SIVECO Romania produsele care le sunt destinate. Reactia entuziasta a celor mici a demonstrat ca, atunci cand sunt atent adaptate scopului educational, tehnologii precum Augmented Reality sau multi-touch, precum si manualele digitale interactive pot imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, ii motiveaza sa invete si sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare, la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

Vizitatorii au putut studia si lectiile interactive destinate invatamantului secundar, deja livrate de SIVECO in cadrul proiectului in curs.

"Suntem bucurosi ca am castigat un nou proiect national complex, de anvergura, in Malta, unde implementam deja un proiect major, care se adreseaza invatamantului secundar. Am devenit astfel un partener strategic, pe termen mediu si lung, pentru Ministerul Educatiei din Malta. Particularitatea acestui nou proiect o reprezinta tocmai grupul-tinta caruia ii este destinat, respectiv elevii si cadrele didactice din invatamantul primar, unde SIVECO si-a unit fortele cu una dintre cele mai prestigioase firme din domeniu din Marea Britanie, oferind astfel solutia castigatoare. Abordarea stiintifica si pedagogica a proiectului imbina viziunea moderna, specifica secolului XXI, a Uniunii Europene, cu elementele traditionale ale educatiei de sorginte anglo-saxona, model educational cu rezultate remarcabile de secole. Malta reprezinta un vector avansat in educatie nu numai in Europa, care a adoptat un model unic de reforma a curriculei nationale, imbinand viziunea Uniunii Europene cu cea a spatiului Commonwealth" declara Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vanzari Internationale din cadrul SIVECO Romania.

Lectiile digitale interactive pe care SIVECO le va dezvolta pentru scolile malteze din ciclul primar inglobeaza rezultatele celor mai avansate studii stiintifice si cercetari efectuate in acest domeniu si transpun in realitate concepte inovatoare in educatie.

Proiectul este finantat din fonduri europene si va avea o durata de implementare de un an. Noul contract vine in continuarea proiectului deja in curs de derulare, care se adreseaza invatamantului secundar, in cadrul caruia SIVECO dezvolta si furnizeaza Ministerului Educatiei din Malta continut educational digital personalizat pentru primii doi ani de studiu din invatamantul secundar (Form 1 si 2). Pe langa lectiile interactive pentru elevi, se adauga un program de instruire pentru 800 de profesori si un instrument de tip “content authoring tool”, care permite profesorilor sa isi creeze propriile lectii, adaptate la planul de predare si la cerintele elevilor.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitattii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor peste 21 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward