SIVECO Romania demareaza un nou proiect national cu Ministerul Educatiei din Malta

11 decembrie 2013

SIVECO Romania va furniza continut educational interactiv pentru invatamantul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educationale din Europa.

SIVECO Romania va furniza continut educational interactiv pentru invatamantul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educationale din Europa.

Recent, SIVECO Romania a semnat un contract cu Ministerul Educatiei din Malta, conform caruia, pana in iulie 2014, toate scolile primare de stat, particulare si catolice din Malta vor beneficia de continut digital interactiv adaptat cerintelor curriculumului national, pentru patru din cei sase ani de studiu, corespunzatori ciclului primar. Solutia va include continut personalizat 100%, adaptat curriculei nationale malteze, de catre SIVECO Romania, precum si continut deja realizat (ready made content), livrat de compania britanica Planet Sherston.

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est, iar Planet Sherston se regaseste in topul furnizorilor de continut educational pentru invatamantul primar din Anglia, cu un portofoliu de peste 18.000 de scoli.

In urma unei licitatii publice, Ministerul Educatiei a atribuit contractul consortiului format din cele doua companii furnizoare de eContent, consortiu in cadrul caruia SIVECO este lider. Cele doua echipe partenere au participat de curand la targul educational “EMBED 2013: Celebrating best use of ICT in education in the Maltese Islands”, care pune accent pe modul in care tehnologia poate sprijini procesul modern de invatamant.

Evenimentul, desfasurat intre 20 si 27 noiembrie, a atras vizitatori de toate varstele. Profesorii si elevii au putut aprecia si testa in standul SIVECO Romania produsele care le sunt destinate. Reactia entuziasta a celor mici a demonstrat ca, atunci cand sunt atent adaptate scopului educational, tehnologii precum Augmented Reality sau multi-touch, precum si manualele digitale interactive pot imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, ii motiveaza sa invete si sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare, la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

Vizitatorii au putut studia si lectiile interactive destinate invatamantului secundar, deja livrate de SIVECO in cadrul proiectului in curs.

"Suntem bucurosi ca am castigat un nou proiect national complex, de anvergura, in Malta, unde implementam deja un proiect major, care se adreseaza invatamantului secundar. Am devenit astfel un partener strategic, pe termen mediu si lung, pentru Ministerul Educatiei din Malta. Particularitatea acestui nou proiect o reprezinta tocmai grupul-tinta caruia ii este destinat, respectiv elevii si cadrele didactice din invatamantul primar, unde SIVECO si-a unit fortele cu una dintre cele mai prestigioase firme din domeniu din Marea Britanie, oferind astfel solutia castigatoare. Abordarea stiintifica si pedagogica a proiectului imbina viziunea moderna, specifica secolului XXI, a Uniunii Europene, cu elementele traditionale ale educatiei de sorginte anglo-saxona, model educational cu rezultate remarcabile de secole. Malta reprezinta un vector avansat in educatie nu numai in Europa, care a adoptat un model unic de reforma a curriculei nationale, imbinand viziunea Uniunii Europene cu cea a spatiului Commonwealth" declara Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vanzari Internationale din cadrul SIVECO Romania.

Lectiile digitale interactive pe care SIVECO le va dezvolta pentru scolile malteze din ciclul primar inglobeaza rezultatele celor mai avansate studii stiintifice si cercetari efectuate in acest domeniu si transpun in realitate concepte inovatoare in educatie.

Proiectul este finantat din fonduri europene si va avea o durata de implementare de un an. Noul contract vine in continuarea proiectului deja in curs de derulare, care se adreseaza invatamantului secundar, in cadrul caruia SIVECO dezvolta si furnizeaza Ministerului Educatiei din Malta continut educational digital personalizat pentru primii doi ani de studiu din invatamantul secundar (Form 1 si 2). Pe langa lectiile interactive pentru elevi, se adauga un program de instruire pentru 800 de profesori si un instrument de tip “content authoring tool”, care permite profesorilor sa isi creeze propriile lectii, adaptate la planul de predare si la cerintele elevilor.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitattii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor peste 21 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Operațiunea ShadowHammer: noi atacuri asupra lanțului de aprovizionare amenință sute de mii de utilizatori din toată lumea

Kaspersky Lab a descoperit o nouă campanie de tip APT (amenințare complexă și persistentă), care a afectat un număr mare de utilizatori prin ceea ce este cunoscut drept un atac asupra lanțului de aprovizionare. Cercetările noastre au arătat că autorii operațiunii ShadowHammer au vizat utilizatorii utilitarului ASUS Live Update, prin injectarea unui backdoor, cel puțin în perioada...

Citește tot arrow_forward

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software de tip HR în 2019 – trenduri & statistici

80% dintre angajații din industria resurselor umane (HR) consideră că utilizarea tehnologiilor software poate îmbunătăți comportamentul acestora în raport cu obiectivele și cu activitățile pe care le au de realizat.

Citește tot arrow_forward