SIVECO România susține dezvoltarea proiectelor verzi din România!

25 Jul 2017

Pentru compensarea amprentei sale de carbon, compania a achiziționat credite din proiectul tulcean Topolog Wind Power, primul proiect din România care prin intermediul unui standard local, generează în medie 594 de credite de carbon/an

SIVECO România susține dezvoltarea proiectelor verzi din România!

Anul acesta, compania SIVECO și-a compensat amprenta de carbon, prin susținerea unui proiect de energie eoliană din România.

După calcularea și raportarea emisiilor de GES (gaze cu efect de seră) aferente activității sale operaționale, SIVECO a făcut următorul pas spre o politică completă de responsabilitate față de mediu.

Compensarea amprentei de carbon este un mod recunoscut pe plan internațional de asumare a responsabilității pentru emisiile inevitabile de carbon.

“SIVECO reconfirmă statutul său de deschizător de drumuri, inclusiv în domeniul responsabilității față de mediu, realizând, anul acesta, primul proiect de compensare a amprentei de carbon. Prin achiziționarea creditelor în vederea compensării amprentei de carbon, dorim să dăm un exemplu de abordare pentru organizațiile care doresc să se implice în susținerea proiectelor de energie regenerabila din România”, declară Florin Ilia, Președintele SIVECO România.

Proiectul din care provin creditele de carbon achiziționate de SIVECO se numește Topolog Wind Power (http://csgstandard.com/en/topolog-wind-power-project-romania), localizat în județul Tulcea.

Topolog Wind Power este primul proiect din România care prin intermediul unui standard local, generează în medie 594 de credite de carbon/an. Toată energia produsă este trimisă către Gridul Național de Energie din România.

Proiectul “Calculează și compensează amprenta de carbon”, inițiat de către Asociația ZeroCO2, are ca scop creșterea nivelului public de informare privind finanțarea proiectelor verzi, prin compensarea amprentei de carbon și promovarea responsabilității asupra mediului în cadrul companiilor. Din punctul nostru de vedere, doar prin protejarea şi conservarea mediului în care trăim putem să asigurăm un viitor sustenabil. Suntem bucuroși să constatăm că partenerul nostru SIVECO împărtășește aceeași viziune privind responasabilitatea față de mediu și împreună putem aplica și în România bunele practici globale“, declară Roxana Constantin, Manager de Proiect la Asociaţia ZeroCO2.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare