SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” un concept inovator in piata de IT&C din Romania

23 septembrie 2015

In data de 23 Septembrie, sub sloganul “WHAT IS NEXT”, debuteaza in varianta on-line CLUSTERUL SMART ALLIANCE, o asociere ambitioasa intre mai multe companii mici si mijlocii din domeniul IT&C, cu un concept inovator si obiective indraznete.

 

SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” un concept inovator in piata de IT&C din Romania

In data de 23 Septembrie, sub sloganul “WHAT IS NEXT”, debuteaza in varianta on-line CLUSTERUL SMART ALLIANCE, o asociere ambitioasa intre mai multe companii mici si mijlocii din domeniul IT&C, cu un concept inovator si obiective indraznete.

SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” reprezinta un cumul de experiente multiple, consolidate pe mai multe paliere de lucru, acoperind solutii complexe care pornesc de la optimizare si management procese de afaceri, servicii pentru infrastructuri IT, servicii integrate si complete hardware, software si marketing digital, automatizari industriale, consultanta si training IT.

Printre membrii fondatori se afla si compania Smart ID Dynamics, cel mai important intergrator de solutii IoT in industrie, solutii de mobilitate si automatizari industriale.

„Aderarea Smart ID Dynamics la  clusterul SMART ALLIANCE dovedeste implicarea noastra in businessul IT din Romania si dorinta de a creste competitivitatea sectorului IT romanesc precum si pozitionarea corecta a acestui sector pe piata Europeana. Dorim sa  dovedim ca putem oferi clientilor nostri solutii software competitive si inovative , pastrand in acelasi timp un excelent raport calitate-pret.” a declarat Romeo Iacob, Managing Partner al Smart ID Dynamics.

Clusterul SMART ALLIANCE este o platforma multidimensionala de consultanta, design, implementare, mentenanta si suport pentru utilizatori cu operare „in cloud” sau „on premises”, ce isi propune sa regandeasca si sa creeze un mediu de afaceri bazat pe etica si transparenta in piata de IT din Romania. Cluster-ul SMART ALLIANCE are in alcatuire urmatoarele companii membre fondatoare: Arworks, Ascendia Design, Digi-Soft, Esolutions, Essensys Software Solutions, Entex Logic (NTX), Geomant, Global Systems Communications (GSC), HyperCubic, InChange Solutions, Infrasoft, Integrisoft Solutions, ITLand, mWare, New Business Dimensions, Smart ID Dynamics, SafeTech, Spearhead Systems, Tremend Software Consulting si Omega Trust. Acestora se adauga si alti membri asociati, membri Hub Tehnologic, Universitati si alte tipuri de organizatii catalizatoare.

Cele 20 de companii membre Smart Alliance deruleaza in prezent, proiecte in mai bine de 20 de locatii din intreaga lume, direct sau in regim de outsourcing, intre care: Australia, Austria, Belgia, Canada, Egipt, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, India, Iran, Irlanda, Italia, Libia, Luxemburg, Maroc, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, UAE, UK si Ungaria.

Misiunea SMART ALLIANCE este de a crea valoare in mod direct pentru toate partile interesate, iar acest lucru se regaseste in strategia pe termen mediu si lung, strategie ce a inclus inca din etapa de proiectare un set de obiective de a caror indeplinire vor beneficia atat mediul de afaceri si domeniul profesional cat si viitorii profesionisti din domeniul IT, mediul academic si institutiile de invatamant partenere.

Principalele obiective pe termen mediu si lung ale clusterului sunt, intre altele: atragerea/accesarea de fonduri europene pentru membrii săi, cat mai ales pentru clienții finali; lansarea ACADEMIEI SMART ALLIANCE – primul concept de învățământ dual in IT-ul romanesc; promovarea clusterului/ membrilor prin inovație tehnologica si de proces; componenta sociala – implicare activa in Industria IT – companii, autorități, angajați; participarea la propunerile legislative pentru dezvoltarea organica a industriei IT din Romania prin legi specifice si axe coerente de finanțare europeana dedicate Industriei IT si Beneficiarilor finali din toate industriile; participarea la licitații si proiecte de anvergura – o noua alternativa pe Piața IT din Romania pentru clienții Enterprise si Autorități Publice; participarea in colaborare cu alte clustere inovative din UE la proiecte de inovare de anvergura; obținerea de oferte personalizate pentru servicii suport necesare tuturor membrilor (telecom, medicale, financiare), cat si pentru distribuția de hardware si software prin realizarea de parteneriate puternice si transparente cu producătorii de tehnologie de nivel mondial si companiile de distribuție locale;  Crearea unui mediu etic si inovativ pentru angajații tuturor membrilor clusterului – apartenenta la o comunitate IT, un angajat va fi parte a unei entități mai mari, parte a unui Cluster, asemănător unei companii multinaționale care poate oferi in timp beneficii similare, dar păstrând un mediu de lucru Antreprenorial in aceeași măsură, un mediu deschis spre creativitate, inovare si flexibilitate”

Prelansarea on-line a clusterului din data de 23 Septembrie va fi urmata de un eveniment de lansare in data de 03 Noiembrie la Hotel Intercontinental, eveniment ce va reuni intr-un cadru inovativ si informal membri ai comunitatii IT din Romania, universitati, institutii financiare, institute de cercetare si autoritati publice pentru a beneficia de cele mai noi tendinte in piata IT&C.

www.idmag.ro

ID Mag este singurul magazin online destinat pietei de mobilitate din Romania care comercializeaza peste 85,000 de aplicatii, produse si servicii de la cei mai importanti furnizori de tehnologie la nivel international. Dezvoltat pentru a se plia pe cerintele tot mai complexe ale clientilor persoane juridice, IDMag integreaza un concept unic la nive...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward