Softlead: Apetit crescut pentru aplicații software în luna octombrie

05 noiembrie 2020

Care a fost gradul de interes pentru aplicații software în luna octombrie și care este profilul companiilor care au trimis solicitări de aplicații software prin patforma Softlead?

Softlead: Apetit crescut pentru aplicații software în luna octombrie

Numărul companiilor de distribuție care au avut nevoie de aplicații software și au solicitat soluții prin platforma Softlead au crescut de 5 ori doar în luna octombrie. De asemenea, industriile de retail și de producție au prezentat un apetit ridicat în contextul alocării bugetelor pentru digitalizare și evidențiind o creștere semnificativă comparativ cu luna septembrie.

Industriile medicale (spitale, clinici și cabinete medicale), pharma și Horeca au indicat o rată scăzută de interes pentru soluții software, cea mai mică din perioada ultimelor luni. Acest fapt poate fi explicat fie de lipsa bugetelor de achiziție software, fie de stabilirea unei stări de expectativă a anunțării unor noi măsuri de sprijin din partea autorităților (granturi guvernamentale).

Care au fost cele mai solicitate aplicații software în luna octombrie?

Topul soluțiilor software care au înregistrat interes crescut este dat de soluții software de tip ERP (25%), de management al documentelor (17.86), de tip CRM (17,86%) și de organizare (17%).

Care a fost în luna octombrie profilul companiilor care au solicitat aplicații software?

Cele mai multe dintre companiile interesate de investiții în soluții și servicii software au fost cele cu o cifră de afaceri cuprinsă între 500k – 5 milioane de euro (40%), 10% dintre lead-urile validate au avut încasări între 5-10 milioane de euro și 10% au avut o cifră de afaceri mai mare de 10 milioane de euro.

Din perspectiva numărului de angajați, cele mai multe companii au avut sub 20 de angajați, 12.9% între 20-50 de angajați, peste 10% dintre companii având peste 100 de angajați.

Un aspect interesant, confirmat de instrumentele de măsurare a datelor din platforma Softlead, a fost dat de faptul că doar în ultima lună, Softlead, singurul marketplace B2B ce ajută companiile să identifice soluțiile software potrivite, a înregistrat de două ori mai multe solicitări de aplicații cu bugetare prin fonduri de stat, comparația fiind făcută cu oricare dintre lunile anterioare. Apetitul crescut pentru digitalizare este susținut și de nevoia de a crea alternative complementare de vânzare și de management a operațiunilor, precum și de creștere a productivității și eficienței la nivel organizațional prin soluții software potrivite.

La începutul lunii septembrie, Softlead a lansat Softlead Biz, un instrument în cloud care măsoară gradul de digitalizare al companiilor, ce are la bază un algoritm bazat pe volumul de activități, procese interne, folosind informații despre soluțiile software pe care organizațiile le folosesc în prezent.

Toate rezultatele colectate prin acest tool vor fi publicate la finalul anului, într-un infografic complet, ce va cuprinde o radiografie a apetitului pentru digitalizare al companiilor din România.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward