Softlead Weekly News - 17 decembrie 2023

17 Dec 2023

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Softlead Weekly News - 17 decembrie 2023

📍 România 

  1. Softlead anunță cele mai importante tendințe în achiziții software pentru 2024.
  2. IT Genetics se extinde în Italia, unde vizează vânzări de 2 milioane de euro în următorii 2 ani.
  3. Hidroelectricaplanuri de upgrade cu ajutorul roboților UiPath.
  4. Conform MCID (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), toate instituțiile și autoritățile publice vor avea obligația să înregistreze datele de contact într-un registru național.
  5. Soft Galaxy International va lansa aplicația Neuroguv, platforma inovatoare pentru eficientizarea serviciilor de e-guvernare, cu o investiție din partea ADR.
  6. Bitdefender a anunțat lansarea Bitdefender Scamio, un serviciu gratuit de detecție a înșelătoriilor online, care prin integrarea inteligenței artificiale creează un strat suplimentar de protecție.
  7. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a ales roboți RPA de la Tailent ca să automatizeze cererile IMM-urilor pentru digitalizare din PNRR.
  8. Alpha Bank Romania lansează creditele de nevoi personale într-un proces 100% digital.
  9. Grupul Emirates a început să caute specialiști IT în România.
  10. Acceleratorul StepFWD a anunțat cele 7 start-up-uri tech din cele 20 înscrise care au intrat în faza a doua a programului.
  11. Fintech-ul Fagura, care a dezvoltat o platformă de crowdlending bazată pe creditare, și-a lansat operațiunile în România.
  12. Studiu: Peste 60% dintre români preferă să achite cu cardul cumpărăturile de sărbători.
  13. Innovation Labs și Early Game Ventures anunță un parteneriat ce constă într-o investiție de 500k euro din partea fondului de investiții pentru un start-up din cohorta din 2024.
  14. Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecţia aplicaţiilor digitale.

 

🎯 Lead-ul săptămânii

O companie de construcții din România solicită oferte de preț pentru achiziția și implementarea unei aplicații software de tip ERP.

Află mai multe detalii despre cererea de ofertă: https://softlead.ro/leaduri/erp-enterprise-resource-planning/constructii/R3Z3 

 

🏆 Aplicația Săptămânii: Bank Connect (Insoftive)

Prin conectarea automată la conturile bancare,  BankConnect centralizează toate tranzacțiile într-un singur loc, oferindu-ți o imagine completă și actualizată a fluxurilor financiare în timp real.

BankConnect reduce complexitatea gestionării financiare prin centralizarea și automatizarea procesului de import al tranzacțiilor bancare. Cu o simplă integrare în aplicațiile tale contabile sau sistemele ERP, economisești timp prețios și te concentrezi pe aspectele strategice ale afacerii tale. 

 

🌎 Noutăți IT - Internațional

  1. Estimări Gartner: cheltuielile utilizatorilor finali de cloud public din întreaga lume vor ajunge la 679 de miliarde de dolari în 2024.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected] 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul