Softlead Weekly News - 2 februarie 2024

02 Feb 2024

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Softlead Weekly News - 2 februarie 2024

📍 România 

  1. Softlead: 13.67% dintre lead-urile primite în platformă pentru digitalizare au însemnat cereri de ofertă pentru înlocuirea unor aplicații software cu unele mai performante
  2. ALRO alege soluția software de tip CRM furnizată de Agile Networks Technologies și Salesforce.
  3. Zitec raportează venituri de peste 30 de milioane de euro în 2023, consolidându-și poziția în piața IT.
  4. MerchantPro lansează raportul eCommerce Insights 2024, o radiografie a pieței de eCommerce la început de an.
  5. Invite Systems, Cancom Romania (fostă Kapsch BusinessCom) și Trencadis Corp vor furniza STS echipamente, licențe și soluții de securitate cibernetică pentru viitoarea platformă de cloud guvernamental.
  6. Săptămâna aceasta a avut loc Gala Regista, evenimentul care a adus în lumina reflectoarelor dezbateri pe tema digitalizării instituțiilor publice, dar și o gală de premiere a performanțelor acestora. 
  7. Îmbunătățiri pentru sistemul e-Factura: A fost introdusă autofacturarea.
  8. STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției.
  9. Bit Sentinel și Orange România anunță deschiderea înscrierilor în programul național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți, UNbreakable România, ediția 2024.
  10. Sisteme de Ventilație HVAC din Constanța alege suita Charisma și Primavera pentru digitalizarea integrată a operațiunilor.
  11. Magazinul online Elefant.ro și-a cerut insolvența.
  12. Mogo România, instituția financiară specializată în finanțarea achiziției de autoturisme second-hand, face un nou pas în strategia sa spre digitalizare și introduce un portal online destinat clienților săi. Astfel, prin intermediul portalului MyMogo, clienții își pot gestiona eficient și în regim de self-service contractul de credit și pot accesa beneficiile acestuia în orice moment. 

 

 🎯 Cerința software (Lead-ul) a săptămânii  

Aplicație software pentru Planificare și programare avansată

O companie din industria de producție are nevoie de o soluție software dedicată planificării și programării fluxurilor de producție, gestionării materialelor și managementului etapelor de producție. 

Cifra de afaceri: 3.1M Euro

Nr. Angajați: 30

Nr. licențe: 14

 

🏆 Aplicația Săptămânii: KIM for Logistics

KIM for Logistics este o aplicație software care utilizeaza tehnologii mobile si tehnici Industry 4.0 pentru eficientizarea operatiilor asupra obiectelor din patrimoniul unei companii, precum: inventariere, transferuri, casari, receptii. Produsul poate fi utilizat independent sau integrat cu ERP-ul beneficiarului, oferind vizibilitate in timp real asupra miscarii obiectelor si activitatilor asociate.

🌎 Noutăți IT - Internațional 

  1. Gartner estimează că bugetele pentru achiziții IT vor crește cu 6.8% în 2024. Dintre acestea, segmentul aplicațiilor software va crește cu 12.7%.
  2. Parteneriat între Samsung și Google Cloud pentru a integra AI generativ în seria Samsung Galaxy S24.
  3. Studiu Deloitte: cheltuielile companiilor cu Gen AI vor crește cu 30% în 2024 la nivel global.
  4. În 2024, SAP pune tot mai mult accent pe AI (inteligența artificială), dar soluțiile software în cloud rămân principala linie de business a companiei.
  5. Veniturile Microsoft au crescut în ultimul trimestru cu 18%.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected] 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Digitalizare IMM Nord-Vest: Află secretul unui proiect tehnic de succes!

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat un demers de consolidare a culturii digitale în mediul de afaceri! 

Citește articolul