SoftOne Romania: Dezvoltarea tehnologiei genereaza noi modele de business, si nu invers

18 iunie 2014

Peste 5 miliarde de oameni sunt conectati la nivel global prin dispozitive mobile. Fie ca vorbim de indivizi sau de companii, nevoia de acces instant la informatie si conectivitate permanenta este in crestere, iar acest lucru a schimbat si modul in care ne raportam la tehnologie.

SoftOne Romania: Dezvoltarea tehnologiei genereaza noi modele de business, si nu invers

Peste 5 miliarde de oameni sunt conectati la nivel global prin dispozitive mobile. Fie ca vorbim de indivizi sau de companii, nevoia de acces instant la informatie si conectivitate permanenta este in crestere, iar acest lucru a schimbat si modul in care ne raportam la tehnologie.

Desi piata de aplicatii mobile este inca orientata in special pe consumul de servicii de divertisment (spre exemplu platforme social media pe smartphone), solutiile mobile pentru afaceri sunt in crestere, avand ca principal scop sustinerea administratorilor in utilizarea unui management centralizat al datelor si imbunatatirea eficientei si productivitatii unei afaceri. Daca privim insa modul in care a evoluat relatia tehnologie – mediu de afaceri in ultimii ani, ne dam seama ca dezvoltarea tehnologiei este cea care genereaza noi modele de business, si nu invers, spune Liviu Buligan, Executive Manager, SoftOne Romania. 

Beneficiile solutiilor mobile sunt multiple si esentiale in epoca vitezei: tehnologia elimina distantele, reduce dependenta de hardware, faciliteaza accesul imediat, in orice moment si de oriunde la informatii, si – poate unul dintre cele mai importante aspecte – ne permite sa lucram mai eficient, mai rapid si cu costuri mai reduse, devenind astfel mai performanti, explica acesta. 

Piata de solutii web & mobile cu aplicabilitate in business este in continua dezvoltare. Deja exista nenumarate solutii software ERP (de gestiune a resurselor unei companii) care au interfata web, iar pe platformele Android, iOS si Windows mobile sunt puse la dispozitia utilizatorilor o gama vasta de aplicatii cu functionalitati din ce in ce mai performante. Extinderea competentelor software in zona dispozitivelor mobile devine astfel un obiectiv pentru furnizorii de solutii software de business.

Fara a elimina complet solutiile desktop, tot mai multi dezvoltatori au in vedere interconectarea solutiilor de administrare a afacerilor cu servicii cloud, asigurand astfel o mobilitate completa, cu mentenanta simpla si accesibilitate garantata, 24/24 si 7/7. In timp ce cresterea anuala a pietei IT este de circa 6-7%, piata solutiilor web & mobile pentru segmentul IMM (intreprinderi mici si mijlocii) va avea o dinamica net superioara, esimeaza oficialul SoftOne Romania. 

Un studiu Pierre Audoin Consultants (PAC) estimeaza ca piata globala de dispozitive mobile si aplicatii software de gestionare a afacerilor va creste in medie cu aproximativ 35% pe an. Ponderea acestora este insa destul de scazuta pe piata romaneasca. 


In acest moment, solutiile mobile sunt foarte cautate in domeniile care au forta de vanzari in teritoriu, dar si de catre companiile moderne, caracterizate de mobilitate.

Sursa: DailyBusiness.ro 

SoftOne Romania

SoftOne România și-a început activitatea pe piața locală în 2013, ca subsidiara uneia dintre cele mai dinamice companii din Sud-Estul Europei și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software de business (ERP, CRM și BI) – SoftOne Technologies. Compania are sediul central în Atena, Grecia și are b...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward