SoftOne Romania: Dezvoltarea tehnologiei genereaza noi modele de business, si nu invers

18 iunie 2014

Peste 5 miliarde de oameni sunt conectati la nivel global prin dispozitive mobile. Fie ca vorbim de indivizi sau de companii, nevoia de acces instant la informatie si conectivitate permanenta este in crestere, iar acest lucru a schimbat si modul in care ne raportam la tehnologie.

SoftOne Romania: Dezvoltarea tehnologiei genereaza noi modele de business, si nu invers

Peste 5 miliarde de oameni sunt conectati la nivel global prin dispozitive mobile. Fie ca vorbim de indivizi sau de companii, nevoia de acces instant la informatie si conectivitate permanenta este in crestere, iar acest lucru a schimbat si modul in care ne raportam la tehnologie.

Desi piata de aplicatii mobile este inca orientata in special pe consumul de servicii de divertisment (spre exemplu platforme social media pe smartphone), solutiile mobile pentru afaceri sunt in crestere, avand ca principal scop sustinerea administratorilor in utilizarea unui management centralizat al datelor si imbunatatirea eficientei si productivitatii unei afaceri. Daca privim insa modul in care a evoluat relatia tehnologie – mediu de afaceri in ultimii ani, ne dam seama ca dezvoltarea tehnologiei este cea care genereaza noi modele de business, si nu invers, spune Liviu Buligan, Executive Manager, SoftOne Romania. 

Beneficiile solutiilor mobile sunt multiple si esentiale in epoca vitezei: tehnologia elimina distantele, reduce dependenta de hardware, faciliteaza accesul imediat, in orice moment si de oriunde la informatii, si – poate unul dintre cele mai importante aspecte – ne permite sa lucram mai eficient, mai rapid si cu costuri mai reduse, devenind astfel mai performanti, explica acesta. 

Piata de solutii web & mobile cu aplicabilitate in business este in continua dezvoltare. Deja exista nenumarate solutii software ERP (de gestiune a resurselor unei companii) care au interfata web, iar pe platformele Android, iOS si Windows mobile sunt puse la dispozitia utilizatorilor o gama vasta de aplicatii cu functionalitati din ce in ce mai performante. Extinderea competentelor software in zona dispozitivelor mobile devine astfel un obiectiv pentru furnizorii de solutii software de business.

Fara a elimina complet solutiile desktop, tot mai multi dezvoltatori au in vedere interconectarea solutiilor de administrare a afacerilor cu servicii cloud, asigurand astfel o mobilitate completa, cu mentenanta simpla si accesibilitate garantata, 24/24 si 7/7. In timp ce cresterea anuala a pietei IT este de circa 6-7%, piata solutiilor web & mobile pentru segmentul IMM (intreprinderi mici si mijlocii) va avea o dinamica net superioara, esimeaza oficialul SoftOne Romania. 

Un studiu Pierre Audoin Consultants (PAC) estimeaza ca piata globala de dispozitive mobile si aplicatii software de gestionare a afacerilor va creste in medie cu aproximativ 35% pe an. Ponderea acestora este insa destul de scazuta pe piata romaneasca. 


In acest moment, solutiile mobile sunt foarte cautate in domeniile care au forta de vanzari in teritoriu, dar si de catre companiile moderne, caracterizate de mobilitate.

Sursa: DailyBusiness.ro 

SoftOne Romania

SoftOne Romania

SoftOne România și-a început activitatea pe piața locală în 2013, ca subsidiara uneia dintre cele mai dinamice companii din Sud-Estul Europei și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software de business (ERP, CRM și BI) – SoftOne Technologies. Compania are sediul central în Atena, Grecia și are b...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
Soft1 ERP

Produsul vedetă, Soft1 ERP, se adresează companiilor în curs de dezvoltare și celor de talie medie, precum și corporațiilor mari care au nevoie de optimizarea costurilor și productivitate crescută pentru a-și îmbunătăți performanțele afacerii și a-și crește competitivitatea. Soft1 ERP este un sistem puternic, integrat, care unifică procesele operaționale din într...

Citește tot arrow_forward
SoftOne CRM

Soft1 CRM este instrumentul de care aveți nevoie pentru a maximiza oportunitățile, pentru a realiza campanii de marketing dedicate si eficiente, pentru a rezolva solicitările clienților într-un mod rapid si eficient dar si pentru a crește productivitatea din teren. Totodată, aveți posibilitatea ca oricând să extindeți funcționalitatea CRM-ului Soft1, personalizând...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește tot arrow_forward

ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

Sistemele de gestiune informatică de tip ERP devin din ce în ce mai mult o necesitate obiectivă pentru firmele mici și mijlocii din România. Desigiur, decizia de implementare a unui asemenea sistem în cadrul organizațiilor care nu sunt deprinse cu o cultură informatică vastă, presupune multe întrebări și incertitudini la nivelul conducerii organizației. Există o ...

Citește tot arrow_forward

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward