Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

18 iunie 2019

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Astfel, aplicațiile software de tip CRM rămân în topul soluțiilor cu cea mai rapidă creștere în ceea ce înseamnă adopția și implementarea în companii.

La nivel global, aplicațiile CRM dețin 25% din cota de piață a încasărilor din tehnologii software. 72.9% dintre aplicațiile software de tip CRM sunt de tip Software as a Service (SaaS), fapt ce aduce un plus achiziției și implementării, prin dinamică, flexibilitate și agilitate.

Primii 5 cei mai importanți vendori de soluții CRM din întreaga lume reprezintă 40% din piața totală a aplicațiilor de acest tip, aceștia fiind: Salesforce, SAP, Oracle, Adobe și Microsoft.

Un aspect esențial este dat de faptul că fiecare dintre subsectoarele aplicațiilor CRM a înregistrat creșteri cu minim 13% în anul 2018.

Aplicațiile CRM sunt parte din procesul de tehnologizare și de transformare digitală, atât de necesar tuturor companiilor care tind spre eficientizare, creșterea propriei afaceri și extindere. În toate aceste forme de creștere, cunoașterea clientului, relaționarea facilă, managementul experienței pe care acesta o are cu serviciile sau produsele unei companii sunt aspecte esențiale, care se află la baza funcționării soluțiilor CRM.

Ce trebuie să știi despre aplicațiile CRM în 2019?

  • 48% dintre utilizatori doresc să acceseze aplicația din extensia sa mobilă, pentru creșterea eficienței
  • 65% dintre reprezentanții departamentelor de vânzări care au acces la o aplicație mobilă de tip CRM și-au îndeplinit targetul de vânzări
  • 50% dintre echipele de vânzări au raportat creșteri ale performanței după implementarea soluțiilor CRM

 

 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum comparăm 2 aplicații software de tip ERP?

Cum evaluez avantajele unei aplicații software complexe? Care sunt principalele criterii? Prețul, volumul de date operate, integrările necesare, review-urile date de alte companii, reputația din piață, alte aspecte sau toate acestea?

Citește tot arrow_forward

Analiză Plant an App: tehnologia low-code poate asigura dezvoltarea proiectelor digitale în timp record

Plant an App, startup românesc specializat în low-code, face o analiză a tehnologiei care accelerează transformarea digitală în mediul privat, dar care poate să fie un instrument bun și pentru nevoile din sistemul de stat. Contextul anului 2020 a determinat multe companii și mulți antreprenori să accelereze procesele de digitalizare. Astfel, timpul de livrare pentru acest...

Citește tot arrow_forward

Premieră: Un dezvoltator imobiliar semnează implementarea unei platforme de prezentare virtuală

Startup-ul PropTech Bright Spaces a încheiat un parteneriat cu Skanska România pentru implementarea platformei sale de vizualizare interactivă 3D pentru proiectul Equilibrium, deținut de dezvoltator. Platforma va fi live în octombrie 2020, în premieră pe piața din România, jucând un rol cu atât mai important în contextul actual generat ...

Citește tot arrow_forward