Sondaj Gartner: Directorii companiilor high-tech din America de Nord și Europa de Vest se aşteaptă la creşteri ale veniturilor în 2023

31 Mar 2023

Aproape trei sferturi dintre liderii care activează în domeniul high-tech din SUA, Canada şi Europa de Vest (72%) se aşteaptă ca, în 2023, veniturile companiilor în care activează să crească, în ciuda incertitudinii economice, relevă rezultatele unui sondaj Gartner. 

Sondaj Gartner: Directorii companiilor high-tech din America de Nord și Europa de Vest se aşteaptă la creşteri ale veniturilor în 2023

Sondajul Gartner a fost realizat în a doua jumătate a anului 2022 în rândul a 195 de respondenți din SUA, Canada, Marea Britanie, Franța și Germania pentru a înțelege modul în care turbulențele economice generează noi provocări pentru directorii generali, cât de încrezători sunt aceștia în capacitatea lor de a-și duce la îndeplinire planurile și măsurile planificate pentru a combate incertitudinea din piață.

Potrivit cercetării, Gartner estimează că volumul global al cheltuielilor pentru IT va creşte cu 2,4%, în acest an, iar cheltuielile companiilor pe acest domeniu se vor majora cu 4,1%.

“Contextul în care se efectuează cheltuielile IT se schimbă, deoarece cumpărătorii apreciază din ce în ce mai mult şi fac investiţii urmărind rezultatele pe care acestea le aduc afacerii, mai degrabă decât din dorinţa de a cumpăra soluţii.”, notează consultanţii Gartner.

Sondajul Gartner a fost realizat in a doua jumătate a anului 2022, în rândul a 195 de respondenţi din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa şi Germania pentru a înţelege modul în care turbulenţele economice generează noi provocări pentru directorii generali, cât de încrezători sunt aceştia în capacitatea lor de a-şi duce la îndeplinire planurile şi măsurile planificate pentru a combate incertitudinea din piaţă.

Gartner estimează că volumul global al cheltuielilor pentru IT va crește cu 2,4% în 2023, iar cheltuielile pentru IT ale companiilor vor crește cu 4,1%. Contextul în care se efectuează cheltuielile IT se schimbă, deoarece cumpărătorii apreciază din ce în ce mai mult și fac investiții urmărind rezultatele pe care acestea le aduc afacerii, mai degrabă decât din dorința de a cumpăra soluții.  

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul