Star Storage primeste de la Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) premiul pentru CEL MAI ACTIV FURNIZOR DE SERVICII CLOUD IN 2014

13 Jan 2015

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, este desemnat castigator de Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) pentru cel de al doilea an consecutiv in cadrul RoCloud Awards 2014 for Leadership in Cloud Services, anul acesta primind Premiul RoCloud - CEL MAI ACTIV FURNIZOR DE SERVICII CLOUD IN 2014 

Star Storage primeste de la Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) premiul pentru CEL MAI ACTIV FURNIZOR DE SERVICII CLOUD IN 2014

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, este desemnat castigator de Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) pentru cel de al doilea an consecutiv in cadrul RoCloud Awards 2014 for Leadership in Cloud Services, anul acesta primind Premiul RoCloud - CEL MAI ACTIV FURNIZOR DE SERVICII CLOUD IN 2014 pentru cel mai mare numar de produse si servicii cloud lansate.

In fiecare an, liderii pietei locale de servicii de cloud computing sunt desemnati de Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) pe baza urmatoarelor criterii analizate de catre un Comitet pentru Excelenta in urma unei monitorizari care dureaza intregul an:

Star Storage a mai obtinut un premiu din partea Asociatiei Romane pentru Cloud Computing (RoCloud) si in anul 2013, respectiv Premiul RoCloud pentru promovarea serviciilor de infrastructura in cloud/IAAS.

 „Multumim Asociatiei Romane pentru Cloud Computing (RoCloud) - premiul obtinut ne onoreaza si reprezinta recunoasterea investitiilor si a eforturilor facute si in anul 2014. Oferim „IT ca Serviciu” inca de pe vremea in care conceptul Cloud nu era cunoscut pe piata din Romania, am inteles inca de la inceput importanta acestui model de livrare si am investit constant atat in dezvoltarea de noi servicii, cat si in educarea pietei. Satisfacerea nevoilor clientilor la cel mai inalt nivel calitativ si alinierea la cele mai noi tendinte tehnologice si modele de business reprezinta o prioritate pentru noi iar, in acest sens, pentru 2015 ne propunem sa continuam sa investim in diversificarea portofoliului de servicii si solutii cloud.”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.

Star Storage pune la dispozitia clientilor StarVault Cloud, un portofoliu complet de servicii integrate care au rolul de a furniza utilizatorului final o infrastructura IT completa ca alternativa la modelul traditional de achizitie a platformei IT.

Serviciile StarVault Cloud integreaza scalabilitatea modelului cloud cu siguranta si performanta garantata a infrastructurii dedicate, asigurand flexibilitate ridicata. Acestea includ atat servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare si protectia datelor, cat si solutii software livrate direct din cloud. In 2014, Star Storage si-a diversificat portofoliul de servicii StarVault Cloud lansand pe piata noi servicii dedicate IMM-urilor, dar si comunitatii dezvoltatorilor. Serviciile acopera cerintele de asigurare a unui mediu IT complet scalabil cu resurse dedicate, de protectie a datelor si a continuitatii afacerii pentru companiile mici si medii, dar si de dezvoltare a oricarei aplicatii software tip de Java, PHP, Ruby on Rails, Phyton si Node.js.

Daca in 2013 constatam ca nu se poate vorbi despre o utilizare pe scara larga a serviciilor de cloud pe piata din Romania, deoarece nu era bine inteles conceptul de cloud, in prezent aprecierea noastra este ca aceasta piata a progresat foarte mult, desi vizibilitatea asupra proiectelor si a rezultatelor financiare asociate ramane relativ redusa. Este relevanta pentru acest moment disponibilitatea furnizorilor de servicii cloud de a raspunde la cerinte de nisa, specializate si customizate. Felicitari si multumiri tuturor castigatorilor pentru eforturile de promovare a serviciilor de cloud computing!”, a declarat Razvan Iovan, Presedintele Asociatiei Romane pentru Cloud Computing (RoCloud).

Serviciile StarVault Cloud asigura utilizatorilor numeroase avantaje cheie, cum ar fi: scalabilitatea resurselor; protectia datelor; performanta garantata a echipamentelor; flexibilitate si model de costuri proportional consumului de resurse.

Centrul de Date Star Storage din Bucuresti, din care sunt oferite serviciile StarVault Cloud, este singurul din Romania certificat atat pentru servicii de suport si operare a sistemelor IT, cat si pentru servicii de arhivare electronica a documentelor. Acesta respecta recomandarile Uptime Institute si TIA 942 – TIER 3, asigurand redundanta completa la nivelul instalatiilor de electroalimentare si climatizare.

Calitatea garantata a serviciilor StarVault, asigura utilizatorilor o disponibilitate minima de 99,9%, sistemele IT si datele acestora fiind protejate prin mecanisme de protectie la nivel de infrastructura fizica si virtualizata.

Despre Star Storage S.A.

STAR STORAGE este o companie romaneasca de servicii de tehnologia informatiei cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro si cu mai mult de 400 de angajati. Compania, pozitionata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienti, oferind solutii de stocare, arhivare si management al informatiilor in Romania si Republica Moldova.

Compania are mai mult de 14 ani de experienta pe piata romaneasca si a reusit sa construiasca un intreg portofoliu de solutii si servicii pentru intreg ciclul de viata al documentelor (de la momentul productiei pana la momentul depozitarii, transformarii, distributiei sau distrugerii documentelor) si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizatiilor catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatatit asupra continutului. In plus fata de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing - axate pe achizitia, transformarea si furnizarea de continut, inclusiv servicii de protectie si recuperare - catre banci, institutii financiare non-bancare, administratii publice, operatorii de telecomunicatii si companii de utilitati.

In plus fata de prezenta sa nationala, compania a inceput sa isi extinda prezenta pe plan international, in primul rand prin aliante strategice cu jucatori internationali de renume.

In mod traditional, activitatea Star Storage a fost concentrata pe clientii mari. Insa in ultima perioada, segmentele mid-market si IMM au devenit o directie strategica majora a companiei si elemente importante din planul de crestere pe urmatorii 5 ani.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati www.star-storage.ro.

Despre Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud)

Asociatia Romana pentru Cloud Computing (RoCloud) este organizatie non-guvernamentala romaneasca, non-profit, care a fost infiintata in anul 2012 cu scopul de a promova informatii despre Cloud pe piata din Romania. Organizatia include persoane din diferite companii sau institutii care sunt interesate sa invete si sa sprijine evolutiile si proiectele din acest domeniu.

Obiectivele Asociatiei Romane pentru Cloud Computing (RoCloud) sunt:

Pentru mai multe informatii, puteti vizita www.rocloud.ro.

Despre Star Storage S.A.

Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si furnizeaza solutii de ultima ora de protectie si management a informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 19 ani de experienta in domeniu si un portofoliu de peste 500 de clienti de pe 4 continente, in industrii precum financiar-bancar, telecom, productie, utilitati sau administratie publica, compania joaca un rol cheie in transformarea digitala a organizatiilor de orice dimensiune. www.star-storage.ro

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul