Star Storage, venituri mai mari cu 19% mai mare în prima jumătate a anului 2019

19 Aug 2019

Star Storage, furnizor global de tehnologie care dezvoltă și livrează soluții pentru protecția și managementul informațiilor, anunță venituri de 8,7 milioane euro în prima jumătate a anului 2019, în creștere cu 19% față de perioada similară a anului anterior, și un profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) în valoare de 2 milioane euro.

Star Storage,  venituri mai mari cu 19% mai mare în prima jumătate a anului 2019

Compania se apropie de finalizarea fazei inițiale a strategiei sale de expansiune internațională, caracterizată de investiții de peste 5 milioane euro în R&D și eforturi consistente pentru dezvoltarea canalelor internaționale de vânzare.

„Acum câțiva ani, ne-am propus să transformăm Star Storage într-un jucător global. Această decizie a presupus investiții consistente și, pe termen scurt, profitabilitatea a avut de suferit. Am lucrat însă constant, în această perioadă la îmbunătățirea portofoliului de produse si servicii, migrând din zona de soluții bazate pe tehnologiile unor companii terțe către soluții bazate pe produse software proprii și de la servicii punctuale la servicii recurente, precum abonamente software, servicii de mentenanță software și servicii cloud. Astăzi, sunt mândru să văd că Star Storage este o companie mai agilă, mai eficientă, pregătită pentru următoarea fază de creștere, datorită măsurilor transformaționale pe care le-am implementat în ultimii ani”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage. 

În a doua jumătate a anului, compania estimează o accelerare a vânzărilor pe piețele internaționale, ponderea lor în cifra de afaceri urmând să crească cu 2 puncte procentuale până la 20%. Pe parcursul următorilor 3 ani, vânzările, la nivel internațional, a produselor proprii și a serviciilor asociate vor ajunge să reprezinte peste jumătate din veniturile companiei.

Una dintre direcțiile strategice la nivel internațional este înlocuirea sistemelor tradiționale, învechite, de tip ECM (Enterprise Content Management) cu produsul nostru fanion - SEAL - un sistem de ultimă generație pentru centralizarea, gestiunea și arhivarea continuțului. În plus, SEAL permite scenarii de utilizare inovatoare pentru gestiunea și arhivarea conținutului din sisteme de top, cum ar fi SAP, Salesforce și Microsoft SharePoint, precum și libertate totală în ceea ce privește modelul de implementare: la sediul clientului, în cloud privat, în cloud public (precum Microsoft Azure și AWS) sau modele hibride.

Soluțiile Star Storage sunt, în prezent, implementate pe 4 continente în companii de top Fortune 500, de la bănci și companii de asigurări la mari companii de retail, companii din domeniul aeronautic și medical sau instituții publice.

 

Despre Star Storage S.A.

Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si furnizeaza solutii de ultima ora de protectie si management a informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 19 ani de experienta in domeniu si un portofoliu de peste 500 de clienti de pe 4 continente, in industrii precum financiar-bancar, telecom, productie, utilitati sau administratie publica, compania joaca un rol cheie in transformarea digitala a organizatiilor de orice dimensiune. www.star-storage.ro

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul