Start-up-ul românesc UiPath – o nouă finanțare de 153 de milioane de dolari

03 martie 2018

Noua rundă de investiții obținută de UiPath duce compania specializată în software de automatizare a proceselor repetitive din diverse domenii de activitate către o evaluare totală de 1.1 milioane de dolari, devenind primul unicorn ai cărui co-founderi sunt români. 

Start-up-ul românesc UiPath – o nouă finanțare de 153 de milioane de dolari

La aproape 1 an de la ultima rundă investiții primită (aprilie 2017, 30 de milioane de dolari de la Accel Partners), UiPath reușește creșterea valorii companii de 10 ori față de primăvara anului trecut, o performanță uriașă pentru o companie.

Soft-ul din spatele mecanismelor robotizate înregistrează și memorează activitățile pe care le desfășoară în mod recurent angajații în companii și le replică, eficientizând costuri și activități de lucru. Este vorba despre procesarea limbajelor, despre machine learning, viziune, dar și inteligență artificială pentru a reuși să implementeze cu succes tehnologiile.

UiPath va mai deschide un centru de cercetare în România şi vrea să se listeze pe piaţa bursieră americană Nasdaq în următorii 2-3 ani.

Cu ajutorul acestei runde de investiții, compania va continua să dezvolte produsul și să crească echipa.

Piața RPA (Robotic Proces Automation) este evaluată la aproximativ 8.75 miliarde de dolari anual, în timp ce încasările UiPath confirmate la finalul anului trecut înregistrau o rată de creștere de 500%, în noiembrie anul trecut anunțând peste 300 de companii care utilizau tehnologiile lor, printre care: Lufthansa, Generali, Telenor, Dong Energy, BBC, JPMorgan Generali, Swiss Re şi Zürich. În momentul de față, UiPath are 120.000 de utilizatori în toată lumea și 700 de companii drept clienți.  

Astăzi, UiPath este o companie internațională cu prezență pe 4 continente și cu 590 de angajați în 14 țări. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
UiPath deține platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai largă adoptare globală.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum schimba tehnologiile practicile de management ale resurselor umane?

Tehnologia schimba in mod fundamental modul in care departamentele de resurse umane mentin relatiile cu angajatii, organizeaza documentele si analizeaza performantele echipelor. Folosite eficient, sistemele software fac munca specialistilor din domeniul resurselor umane mult mai productiva si sporesc gradul de multumire a angajatilor. Sa vedem cum au transformat tehnologiile practicile de manageme...

Citește tot arrow_forward

Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

Într-o perioadă în care angajații și companiile descoperă tot mai mult beneficiile work from home, optimizarea proceselor de lucru, precum și digitalizarea celor mai importante industrii aflate în interacțiunea directă consumator – producător/comerciant sunt esențiale și se află în topul intereselor clienților Softlead.

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward