Statistici Gartner : în 2016, veniturile din servicii de găzduire au scăzut cu 2,7%, iar livările au crescut cu 0,1%

10 martie 2017

Doar în al patrulea trimestru al anului 2016, veniturile din servicii de găzduire la nivel global au scăzut cu 1.9% față de aceeași perioadă a anului precedent, scăderile manifestându-se și în cazul livrărilor acestora, cu 0.6%. În conformitate cu statisticile publicate de către liderul în cercetare tehnologică Gartner Inc., în anul 2016, livrările globale în cadrul serverelor

Statistici Gartner : în 2016, veniturile din servicii de găzduire au scăzut cu 2,7%, iar livările au crescut cu 0,1%

Doar în al patrulea trimestru al anului 2016, veniturile din servicii de găzduire la nivel global au scăzut cu 1.9% față de aceeași perioadă a anului precedent, scăderile manifestându-se și în cazul livrărilor acestora, cu 0.6%. În conformitate cu statisticile publicate de către liderul în cercetare tehnologică Gartner Inc., în anul 2016, livrările globale în cadrul serverelor au crescut cu 0,1%, dar veniturile acestora s-au micșorat cu 2.7%.  

Din totalitatea factorilor care au produs rezultatele finale din anul 2016, se disting centrele de date la hiperscară (Facebook sau Google, spre exemplu), care au crescut și, în același timp, au dus la subsituirea semnificativă a serverelor.  – susține Jeffrey Hewitt – vicepreședinte în cercetare pentru Gartner. Companiile s-au bucurat de o creștere lentă, prin impulsionarea aplicațiilor-server dedicate virtualizării și, în unele cazuri, prin furnizorii de servicii în cloud.

Un exemplu pozitiv în domeniu îl reprezintă zona Asia/Pacific, singura regiune care a experimentat o creștere atât din perspectiva veniturilor, cât și a livrărilor, spre deosebire de zone precum America Latină, care a avut cel mai mare declin, de 12.2% în livrări și de 14.7% în venituri.

 

La nivelul companiilor, gigantul HPE (Hewlett Packard Enterprise) s-a poziționat pe primul loc pe piața furnizorilor de servere având, numai în ultimul trimestru din 2016, o creștere de 3.4 miliarde de dolari, cu o cotă de piață de 22.9% la nivel mondial. În ceea ce privește livrările pentru servere, Dell se află în top, cu o evoluție de 6.5%, ocupând 19.1% din piață. Huawei s-a bucurat, de asemenea, de cea mai mare creștere la nivelul livrărilor în ultimul trimestru din 2016, cu 64% mai mult față de aceeași perioadă din anul precedent.

Estimările veniturilor ($) la nivel mondial, pentru vendorii de servere, trimestrul IV din 2016

Sursă: Gartner.com, Martie 2017

Sursă Gartner.com, Martie 2017

Rezultatele pieței de servere pe tot parcursul anului 2016:

  • livrările de servere la nivel mondial au crescut cu 0.1%, iar profitul a scăzut cu 2.7%;
  • serverele x86 continuă să fie platformele cele mai utilizate pentru centrele de date la scară largă, construite la nivel mondial;
  • creștere a sistemelor integrate (inclusiv sisteme integrate hiperconvergente).

În 2017, se estimează o evoluție modestă la nivelul pieței, datorată în primul rând rețelelor construite de furnizorii de servicii, în timp ce companiile vor experimenta o scădere ușoară în achizițiile de unități și o creștere foarte mică la nivelul veniturilor.  – conchide Jeffrey Hewitt.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward