Studiu Ericsson: Abonamentele pentru broadband mobil au atins cifra de 2,4 miliarde în trimestrul al doilea din 2014

26 august 2014

Ericsson a actualizat raportul său anual de mobilitate „Ericsson Mobility Report” pentru a include statistici legate de primele două trimestre ale anului 2014. Astfel, acoperirea tehnologiei de broadband mobil a continuată să crească, atingând acum cifra de 2,4 miliarde de abonamente în trimestrul al doilea al anului 2014.

Ericsson a actualizat raportul său anual de mobilitate „Ericsson Mobility Report” pentru a include statistici legate de primele două trimestre ale anului 2014. Astfel, acoperirea tehnologiei de broadband mobil a continuată să crească, atingând acum cifra de 2,4 miliarde de abonamente în trimestrul al doilea al anului 2014.

Numărul total de abonamente la serviciile de telefonie mobilă a crescut, ajungând la 6,8 miliarde. Dintre acestea, 80 de milioane de abonamente noi au fost înregistrate în trimestrul al doilea din 2014, 12 milioane venind din China, 5 milioane din Rusia și 5 milioane din India. Aceste trei țări au înregistrat cea mai rapidă creștere în al doilea trimestru. Totuși, trebuie menționat că mulți dintre utilizatori dețin mai multe abonamente, astfel încât se estimează că există doar 4,6 miliarde de abonați la nivel global.

De asemenea:

  • Traficul de date a crescut cu 60% între trimestrul al doilea din 2013 și același trimestru al anului 2014.

  • Abonamentele pentru serviciile de telefonie mobilă au crescut cu aproximativ 6% de la an la an și cu 1,1% de la trimestrul la trimestru.

  • În trimestrul al doilea al anului 2014, abonamentele pentru serviciile de telefonie mobilă au depășit cifra de 2,4 miliarde, înregistrând o creștere de 35%, respectiv de 140 de milioane de abonamente.
  • În trimestrul al doilea al anului 2014, abonamentele pentru WCDMA și HSPA au crescut cu aproximativ 70 de milioane, iar cele LTE cu 40 de milioane, atingând  280 de milioane. În același timp, numărul total de abonamente capabile să susțină GSM a crescut cu 90 de milioane.
  • Peste 300 de milioane de smartphone-uri au fost vândute la nivel global în trimestrul al doilea al anului 2014, reprezentând aproape 65% din numărul total de telefoane vândute în acest trimestru, comparativ cu 55% în aceeași perioadă a anului 2013. Cu toate acestea, dintre toate abonamentele pentru serviciile de telefonie mobilă, doar 35% au fost asociate cu smartphone-uri, tendința fiind, totuși, de creștere.

Traficul de date mobile la nivel global

Numărul de abonamente la serviciile de date mobile a crescut exponențial, generând creșterea traficului de date și volumului de date consumat per abonament. Traficul de date a crescut cu 10% între trimestrul întâi și trimestrul al doilea din 2014.

Studiul complet poate fi accesat la adresa: http://www.ericsson.com/res/docs/2014/ericsson-mobility-report-august-2014-interim.pdf

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward