Studiu Gartner: Adoptarea dispozitivelor mobile în cadrul companiilor

05 decembrie 2016

Conform unui studiu asupra modalității de folosire a tehnologiilor personale, realizat de către Gartner, Inc, 36% dintre respondenți au primit deja un laptop (inclusiv laptop-uri care se convertesc în tablete) și se presupune că 75% dintre angajații din țările dezvoltate vor primi cel puțin un dispozitiv PC (desktop sau laptop), în următoarea perioadă, ca modalitate de lucru pentru compania din care fac parte. Spre deosebire de numărul

Studiu Gartner: Adoptarea dispozitivelor mobile în cadrul companiilor

Conform unui studiu asupra modalității de folosire a tehnologiilor personale, realizat de către Gartner, Inc, 36% dintre respondenți au primit deja un laptop (inclusiv laptop-uri care se convertesc în tablete) și se presupune că 75% dintre angajații din țările dezvoltate vor primi cel puțin un dispozitiv PC (desktop sau laptop), în următoarea perioadă, ca modalitate de lucru pentru compania din care fac parte. Spre deosebire de numărul crescut de PC-uri folosite la locul de muncă, doar 23% dintre angajați primesc smartphone-uri. 

 „Nivelul scăzut de adoptare a dispozitivelor mobile în cadrul companiilor subliniază faptul că, la locul de muncă, este folosit un număr mare de dispozitive personale. Mai mult de jumătate dintre angajații care utilizează smartphone-urile ca parte din activitățile întreprinse, se bazează doar pe telefonul mobil propriu”, susține Mikako Kitagawa, Analist principal de cercetare, în cadrul Gartner. Rata de utilizare a tabletelor este într-o scădere și mai mare, doar 21% dintre membrii personalului folosind acest tip de dispozitive, fie ele personale sau furnizate de către angajator.

Conform studiului Gartner, majoritatea angajaților sunt mulțumiți de dispozitivele pe care le primesc, nivelul de satisfacție fiind mai ridicat față de tablete și smartphone-uri în comparație cu laptop-urile sau desktop-urile.  Totuși, adoptarea dispozitivelor mobile în cadrul companiilor nu a ajuns încă în faza de maturitate, peste 50% din totalul respondenților încă folosind PC-uri ca modalitate de realizare a obiectivelor, în cadrul fluxului de activități.

Ca o concluzie a studiului întreprins de către Gartner,  Mikako Kitagawa adaugă că „În era mobilității, este surprinzător faptul că utilizarea dispozitivelor mobile precum smartphone-urile sau tabletele nu este la fel de mare ca cea a PC-urilor, chiar și atunci când este luată în considerare folosirea dispozitivelor personale. Deși este adevărat că asigurarea unor dispozitive mobile poate mări costurile din cadrul companiei, utilizarea adecvată a acestora poate crește productivitatea și, implicit, justifica acest costuri.”

*Studiul Gartner a avut loc în lunile iunie-august 2016, asupra 9,592 de respondenți din U.S., U.K. și Australia.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward