Studiu Intel: românii, atașați de tehnologie în vacanța de vară 2015

10 septembrie 2015

Românii confirmă încă o dată apetența pentru tehnologie pe perioada vacanței de vară, indiferent că se află la munte, pe litoral sau în orașe aglomerate.

Studiu Intel: românii, atașați de tehnologie în vacanța de vară 2015

Românii confirmă încă o dată apetența pentru tehnologie pe perioada vacanței de vară, indiferent că se află la munte, pe litoral sau în orașe aglomerate.

Concediul ideal este cel în care tehnologia e la îndemână, însoțită de conexiune la Internet. Moda selfie-urilor, posibilitatea de a posta pe rețele sociale oricând, de oriunde, precum și căutarea online a diverselor obiective turistice au făcut parte din "meniul tehnologic estival 2015" al românilor.

Conform ultimului studiu pe care l-am derulat la nivel național, 95% dintre români au fost conectați cu tehnologia vara aceasta, fie că au călătorit în țară sau în străinătate.

Peste 70% dintre ei au utilizat tehnologia în vacanță peste două ore pe zi.

17% au stat tot timpul conectați în concediu.

Tipul de conexiune preferată a fost Wi-Fi (78%), urmată de conexiunea 4G (13%) și de cea 3G (8%).

Doar 1% au preferat să nu aibă conexiune la Internet în vacanță.

Pentru ce au stat românii pe Internet în vacanță?

Din studiu reiese că bărbații au folosit tehnologia în vacanță pentru a căuta: hărți (25%), informații turistice (23%) și muzică (21%).

Studiul a fost realizat pe pagina Intel iq.intel.ro în perioada 12 august – 2 septembrie 2015. La acest studiu au răspuns 10.610 de persoane cu vârsta de peste 14 ani, din toate zonele României. 47% din totalul respondenților au fost cei cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, urmați de către cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, cu un procent de 23%, 28% dintre respondenți având vârsta de peste 35 de ani.

Din studiu reiese că bărbații au folosit tehnologia în vacanță pentru a căuta: hărți (25%), informații turistice (23%) și muzică (21%).

În schimb, femeile au preferat să caute: informații turistice (30%), hărți (20%) și aplicații de editare foto (18%).

85% dintre respondenți și-au ales destinațiile de vacanță făcând research pe Internet.

În acest an, 73% dintre români și-au petrecut vacanța în țară, 25% în Europa și 2% pe alte continente.

Performanță indiferent de situație

Laptopurile și sistemele 2 în 1 sunt dispozitivele preferate în vacanță pentru 44% dintre români. Ele sunt urmate de smartphone-uri (38%) și de tablete (9%).

Motivele pentru care dispozitivele 2 în 1 ocupă primul loc în preferințele românilor sunt: faptul că pot fi folosite atât ca laptop, cât și ca tabletă prin detașarea sau plierea ecranului (71%), că sunt foarte ușoare (14%) și că se conectează rapid la Internet (11%).

Oferind mobilitatea unei tablete și performanța unui PC într-un singur device, dispozitivele 2 în 1 echipate cu tehnologie Intel au caracteristici unice - ecran tactil, design subțire și ușor, mobilitate, portabilitate și autonomie mai mare a bateriei, siguranță, timp mai mic de răspuns.

Laptopurile 2 în 1 au ecran tactil și design convertibil sau detașabil și mai multe modalități de display: laptop clasic, tabletă, carte, cort. Pe piața locală există o gamă largă de sisteme 2 în 1 de la o multitudine de producători în ofertele retailerilor.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward