Studiul de caz: ce beneficii aduce optimizarea proceselor?

10 decembrie 2020

Conform studiului „Barometrul digitalizării în companiile din România 2020” realizat de Valoria împreună cu Doingbusiness.ro, 63% dintre companiile românești susțin că vor funcționa diferit datorită digitalizării.

Studiul de caz: ce beneficii aduce optimizarea proceselor?

Urmând acest trend, grupul NEPI Rockcastle, printre cei mai mari posesori de proprietăți din Europa Centrală și de Est, a început digitalizarea operațiunilor din România, pornind de la ideea adoptării unei platforme de arhivare electronică a documentelor. În urma analizării proceselor de lucru, au fost descoperite noi oportunități de automatizare și digitalizare. Astfel, în momentul de față, o parte din fluxurile de lucru au fost digitalizate, împreună cu echipa noastră.

Soluția propusă și implementată de noi este JobRouter, platformă flexibilă, pentru care suntem partener autorizat în România, încă din anul 2012.

Elementele care au dus la colaborarea noastră au fost eficiența, viabilitatea și scalabilitatea soluției propuse, demonstrate în etapa inițială printr-un proof of concept.​  

Principalele provocări identificate în cadrul NEPI Rockcastle, dat fiind modelul de business, au fost:

  • acoperirea geografică extinsă în 10 țări din Sud-Estul Europei;
  • documentele în număr mare care trebuiau transmise între echipe, din locații geografice diferite;
  • transportul documentelor între locații diferite.

Soluțiile pe care le-am oferit sunt: 

  • Automatizarea și Digitalizarea modulelor Purchase to Pay, Travel și Representation Mandate;
  • Digitalizarea procesului de semnare (eIDAS);
  • Managementul documentelor la distanță.

Beneficiile aduse de transformarea digitală cu JobRouter

Beneficiul major îl reprezintă automatizarea proceselor, respectiv minimizarea timpilor de procesare si a intervenției factorului uman, acolo unde a fost posibil.  

Echipele pot vedea documentele în aceeași platformă, fără a fi nevoite să acceseze mai multe aplicații. Documentele sunt securizate, iar accesul în timp real la orice tip de tranzacție este asigurat. În prezent, timpul necesar este de mai puțin de o oră pentru semnarea unui contract de către ambele părți, indiferent de localizarea geografică a acestora. 

Procesele sunt acum mai automatizate, simple și rapide prin utilizarea platformei JobRouter.

Stocarea documentelor necesare în Cloud, pe platforma JobRouter, reprezintă un plus de siguranță în cazul unei calamități de orice tip, facilitând în același timp lucrul la distanță și telemunca. 

Un alt beneficiu al implementării platformei JobRouter este eliminarea costurilor de curierat internațional pentru transportul contractelor de furnizor între diferite locații.  


Mai multe detalii despre transformarea digitală a NEPI Rockcastle cu impact strategic la nivel internațional, aflați accesând linkul de aici, ce vă permite descărcarea în întregime a studiului de caz.

Beck et al.

Beck et al. este alegerea potrivită în obținerea performanței de top în afacerile clienților săi prin oferirea de servicii de consultanță, implementare și suport în accelerarea digitalizării.Prin cunoștințele tehnice și de consultanță IT, digitalizează procesele și documentele clienților prin utilizarea unor platf...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward