Studiul de caz: ce beneficii aduce optimizarea proceselor?

10 decembrie 2020

Conform studiului „Barometrul digitalizării în companiile din România 2020” realizat de Valoria împreună cu Doingbusiness.ro, 63% dintre companiile românești susțin că vor funcționa diferit datorită digitalizării.

Studiul de caz: ce beneficii aduce optimizarea proceselor?

Urmând acest trend, grupul NEPI Rockcastle, printre cei mai mari posesori de proprietăți din Europa Centrală și de Est, a început digitalizarea operațiunilor din România, pornind de la ideea adoptării unei platforme de arhivare electronică a documentelor. În urma analizării proceselor de lucru, au fost descoperite noi oportunități de automatizare și digitalizare. Astfel, în momentul de față, o parte din fluxurile de lucru au fost digitalizate, împreună cu echipa noastră.

Soluția propusă și implementată de noi este JobRouter, platformă flexibilă, pentru care suntem partener autorizat în România, încă din anul 2012.

Elementele care au dus la colaborarea noastră au fost eficiența, viabilitatea și scalabilitatea soluției propuse, demonstrate în etapa inițială printr-un proof of concept.​  

Principalele provocări identificate în cadrul NEPI Rockcastle, dat fiind modelul de business, au fost:

  • acoperirea geografică extinsă în 10 țări din Sud-Estul Europei;
  • documentele în număr mare care trebuiau transmise între echipe, din locații geografice diferite;
  • transportul documentelor între locații diferite.

Soluțiile pe care le-am oferit sunt: 

  • Automatizarea și Digitalizarea modulelor Purchase to Pay, Travel și Representation Mandate;
  • Digitalizarea procesului de semnare (eIDAS);
  • Managementul documentelor la distanță.

Beneficiile aduse de transformarea digitală cu JobRouter

Beneficiul major îl reprezintă automatizarea proceselor, respectiv minimizarea timpilor de procesare si a intervenției factorului uman, acolo unde a fost posibil.  

Echipele pot vedea documentele în aceeași platformă, fără a fi nevoite să acceseze mai multe aplicații. Documentele sunt securizate, iar accesul în timp real la orice tip de tranzacție este asigurat. În prezent, timpul necesar este de mai puțin de o oră pentru semnarea unui contract de către ambele părți, indiferent de localizarea geografică a acestora. 

Procesele sunt acum mai automatizate, simple și rapide prin utilizarea platformei JobRouter.

Stocarea documentelor necesare în Cloud, pe platforma JobRouter, reprezintă un plus de siguranță în cazul unei calamități de orice tip, facilitând în același timp lucrul la distanță și telemunca. 

Un alt beneficiu al implementării platformei JobRouter este eliminarea costurilor de curierat internațional pentru transportul contractelor de furnizor între diferite locații.  


Mai multe detalii despre transformarea digitală a NEPI Rockcastle cu impact strategic la nivel internațional, aflați accesând linkul de aici, ce vă permite descărcarea în întregime a studiului de caz.

Beck et al.

Beck et al. este alegerea potrivită în obținerea performanței de top în afacerile clienților săi prin oferirea de servicii de consultanță, implementare și suport în accelerarea digitalizării.Prin cunoștințele tehnice și de consultanță IT, digitalizează procesele și documentele clienților prin utilizarea unor platf...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward