Tendintele anului 2014 in solutii ERP: Creste numarul de clienti din agricultura si din randul companiilor care acceseaza fonduri UE

23 decembrie 2013

Firmele din agricultura, productie, servicii si cele care acceseaza fonduri europene pentru informatizare vor fi in anul 2014 principalii clienti ai furnizorilor de solutii ERP, se arata intr-o analiza facuta de Serra Software despre evolutia pietei de ERP.

Firmele din agricultura, productie, servicii si cele care acceseaza fonduri europene pentru informatizare vor fi in anul 2014 principalii clienti ai furnizorilor de solutii ERP, se arata intr-o analiza facuta de Serra Software despre evolutia pietei de ERP.

“Firmele de distributie au fost primele beneficiare de solutii ERP in Romania, in timp ce companiile din productie, desi au avut si au in continuare nevoie, au preferat sa investeasca in dezvoltarea capacitatilor proprii de productie. In ultima vreme, remarcam cresterea numarului de clienti din agricultura si al celor care apeleaza la fonduri europene. Credem ca aceasta tendinta sa va manifesta plenar in 2014”, a declarat Calin Vlad, directorul general al Serra Software.

De asemenea, potrivit analizei citate, preturile solutiilor ERP vor varia in anul 2014 intre 12.000 euro si 200.000 euro, iar proiectele de peste 200.000 de euro vor aparea doar sporadic.

Sistemul de planificare a resurselor intreprinderii (abreviat ERP in limba engleza) este instrumentul software care faciliteaza integrarea tuturor informatiilor dintr-o organizatie intr-o platforma unica. Scopul ERP este unul dublu: sa asigure transparenta datelor in cadrul unei organizatii si sa faciliteze accesul rapid la orice tip de informatie utila pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii.

“Antreprenoriii romani raman in continuare greu de convins in ceea ce priveste investitiile in solutii IT performante. Cu o masina scumpa te plimbi, te vede lumea, te admira, in timp ce un soft este ceva virtual. Nu-l simti, nu-l intelegi, ci doar investesti in el. Decizia de a renunta la programul de contabilitate apare foarte tarziu, in unele cazuri, chiar si dupa un an de raportari obtinute manual in Excel si dupa pierderi materiale importante”, a comentat directorul general al Serra Software.

“Anul 2014 va fi un an de crestere, asteptarile optimiste indica un plus de 20% fata de anul precedent, dar noi suntem preocupati de calitatea implementarilor si nu de cresterea vanzarilor. Observam in ultima vreme in piata tendinta clientilor de a renunta la solutii « no name » si de a opta pentru platforme consacrate. Motivul principal care « obliga » antreprenorii si companiile medii si mari sa faca investitii in IT ramane presiunea competitiei internationale”, a completat Calin Vlad.

Vanzarile noi de solutii ERP ar putea atinge in 2014 valoarea de peste 50 milioane euro, potrivit estimarilor Serra Software, in timp ce piata totala, care include contractele de mentenanta, vanzarile de module si pentru utilizatorii noi (in cazul clientilor existenti) se va ridica in jurul valorii de 110 milioane de euro, in conditiile in care nevoile sunt de peste zece ori mai mari.

Despre Serra Software International

Serra Software a fost fondata in ianuarie 2011, prin desprinderea de EVO Experience Software si preluarea portofoliului de clienti Soft1. In luna octombrie 2013, Serra Software a fost recunoscuta in mod oficial drept cel mai mare partener din Romania al grecilor de la SoftOne Technologies Grecia, o companie cu peste 100 de angajati si un portofoliu de peste 12.000 de instalari de Soft1 ERP (in Grecia, Bulgaria, Turcia, Cipru, China, Singapore, Rusia, Serbia si Romania).

Serra Software integreaza solutii ERP, CRM, Human Resources, Business Intelligence si Helpdesk si are o echipa de zece consultanti cu o experienta de peste 17 ani in implementarea de software economic.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.serrasoftware.ro/serrasoftware.ro.

Serra Software

Primul pas pentru creşterea afacerii tale poate fi o consultaţie gratuită oferită de Serra Software. Ne-am gândit la multitudinea de informaţii din cadrul companiei dumneavoastră şi ne-am dat seama că fiecare dintre ele vine cu ustensilele specifice de raportare, de cele mai multe ori fără a fi integrate. Noi îţi putem a...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Serra Software a investit peste 40.000 euro într-o platformă online de training și pentru a obține două certificări ISO

Serra Software, broker de soluții software de tip ERP, destinate unui management mai eficient al afacerilor, a finalizat recent o investiție totală de peste 40.000 de euro. Banii au fost utilizați pentru a dezvolta o platformă online de training numită trainingsoft1.ro și pentru a obține două certficări ISO, care atestă calitatea serviciilor livrate de această organizație....

Citește tot arrow_forward

România se numără printre țările în care grupul APT Cloud Atlas a lansat recent atacuri

Cloud Atlas, un grup APT cunoscut și ca Inception, și-a actualizat arsenalul de atac cu noi instrumente care îi permit să evite detecția prin intermediul indicatorilor standard de compromitere (IoC). Noile metode au fost observate la mai multe organizații din Europa de Est, Asia Centrală și Rusia.

Citește tot arrow_forward

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Studiu de CazDupă 4 ani de planificare a proiectului de implementare, compania de produse cosmetice AVON, prin filiala sa din Canada, a concluzionat eșecul implementării suitei de aplicații software ERP/CRM/eCommerce. Întregul proiect a fost evaluat la 125 de milioane de dolari.

Citește tot arrow_forward