“The Internet of Things: 2015”- un raport marca Business Intelligence

04 noiembrie 2015

Un infografic extrem de amplu publicat de Business Insider și BI Intelligence suprinde cele mai importante aspecte ale domeniului: influențiatorii pieței de consum, obstacole, cifre reprezentative, dimensiunea pieței și oportunități existente.

“The Internet of Things: 2015”- un raport marca Business Intelligence

Un infografic extrem de amplu publicat de Business Insider și BI Intelligence suprinde cele mai importante aspecte ale domeniului: influențiatorii pieței de consum, obstacole, cifre reprezentative, dimensiunea pieței și oportunități existente. 

Internet of Things (IoT) deține o piață evaluată la aproximativ 24 de miliarde de device-uri instalate până în anul 2020.  Dintre acestea, din punct de vedere financiar, cele mai multe fac parte din categoria aplicațiilor cu rol în dezvoltare, consolidare, optimizare sau eficientizare, fiind urmate de cele hardware, de sistemele de integrare, de centrele de stocare a datelor, de sistemele avansate de securitate sau de cele specifice creșterii conexiunilor.

Cele 3 cele mai importante entități care folosesc ecosisteme IoT includ zona de business, cea publică și a consumatorilor finali.

Din punctul de vedere al industriilor, în cea dedicată producției de materii prime, 35% dintre producători folosesc deja senzori inteligenți, în timp ce 10% intenționează să achiziționeze, conform unui studiu PwC. Industria minieră, a petrolului și a gazelor, sunt estimate 5.4 de milioane de device-uri de tip IoT ce vor fi utilizate în extragerea petrolului până în 2020. În transporturi, mașinile inteligente se află în topul categoriei, fiind vorba despre peste 220 de milioane de astfel de mașini până la finalul anului 2020.

Nu departe de acestea, casele inteligente deja au căpătat renume în ceea ce privește oportunitățile pe care le lansează industria aplicațiilor și device-urilor IoT. Așadar, până în anul 2030, Business Intelligence se așteaptă ca majoritatea caselor să fie conectate la sisteme inteligente ce optimizează activitatea specifică din interior.

Cu siguranță, domeniul medical este unul în care creșterile sistemelor avansate de tip IoT sunt explicabile. Business Intelligence evaluează că vor fi aproximativ 646 milioane de device-uri până în 2020. Rolul acestora este de colectare a datelor și de automatizare a celor mai importante procese în raport

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward