TotalSoft ocupă pentru al treilea an consecutiv primul loc în topul furnizorilor de soluţii ERP din România

02 octombrie 2012

TotalSoft, producătorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul furnizorilor de soluţii de tip ERP din România, conform studiului “ERP Romania 2012. Analysis and trends of the ERP software products and related services” publicat pe 28 septembrie de compania de cercetare de piaţă şi consultanţă Pierre Audoin Consultants.

TotalSoft, producătorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în topul furnizorilor de soluţii de tip ERP din România, conform studiului “ERP Romania 2012. Analysis and trends of the ERP software products and related services” publicat pe 28 septembrie de compania de cercetare de piaţă şi consultanţă Pierre Audoin Consultants.

Rezultatele studiului arată o creștere a cotei de piață TotalSoft  la 16% în condițiile unei noi stagnări a pieței ERP în jurul valorii de 100M Euro. TotalSoft înregistrează o creștere de 20% pe parte de licențe, de aproape 7 ori mai mare decât a următorului clasat, și ocupă al doilea an consecutiv locul 1 pe parte de servicii, cu o creștere de 14%.

"Anul 2011 nu a marcat acel "recovery" pe care mulți îl așteptau pe piața de soluții ERP din România. Astfel, vendorii IT care au câștigat cotă de piață au fost în special cei care s-au adaptat foarte rapid "sensibilității" clienților în ceea ce privește prețul și adaptabilitatea soluțiilor de business la mediul dificil în care își desfășoară activitatea majoritatea companiilor. TotalSoft a profitat din plin de câteva oportunități majore pe piața locală și astfel și-a consolidat poziția în vânzările de proiecte de gestiune a resurselor, fie ele financiare, umane sau materiale” Eugen Schwab Chesaru, Managing Director, PAC România.

Cu 25,92 M Euro cifră de afaceri consolidată, înregistrată în 2011, din care peste 17M Euro obţinută din furnizarea de soluţii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pe piaţa românească, TotalSoft își consolidează poziția de lider de piață, devansând pentru al treilea an consecutiv funizorii unor soluţii software B2B mult mai titrate pe plan mondial.

Cifra de afaceri realizată de Charisma în 2011 a provenit din verticalele de retail/distribuţie (32,9%), producţie (21,9%), servicii (19,63%) şi financiar bancar (13,16%), realizare care a propulsat TotalSoft, conform studiului citat, pe locul 1 în verticalele de retail, distribuţie și servicii și locul patru în cea de producție.

„Confirmarea poziției de lider al pieței ERP românești pentru al treilea an consecutiv, arată maturizarea la care a ajuns TotalSoft prin marile proiecte locale și internaționale. Strategia noastră urmărește în mod consecvent poziționarea ca lider în verticalele de business în care acționăm, prin oferirea unor soluții compexe, inovative, în pas cu schimbările mediului economic și cu creşterea exigenţei clienţilor. Pe verticala serviciilor financiare, în care competențele și know-how-ul înglobat de Charisma acoperă orice nevoie a unui grup multinaţional, intenționăm să devenim unul dintre liderii mondiali.” Liviu Dan Drăgan, CEO TotalSoft.

Pe o piață care a crescut cu numai 4,6% față de anul precedent, caracterizată de PAC prin “moderație și eficiență, în care deciziile sunt luate cu mai multă atenție și bugetele sunt alocate pentru a îndeplini obiective clare”, evoluția TotalSoft s-a remarcat printr-o creștere de două procente a cotei de piaţă, reprezentând aproape jumătate din creșterea înregistrată de întreaga piață.

Estimările PAC prevăd pentru următorii 5 ani o dezvoltare a pieței ERP datorită companiilor internaționale, preocupate de a avea parteneri care să ofere soluții IT complete, de reorganizare a producătorilor de energie electrică din România sau de deschidere a managementului local spre soluții care le să ofere un control financiar mai bun și o transparență a afacerilor.

TotalSoft

Înfiinţată în 1994, TotalSoft este cea mai importantă casă de software din România, cu peste 400 de dezvoltatori software, consultanţi şi analişti de business. În cei 19 ani de existenţă, compania a derulat cu succes peste 1500 de proiecte complexe în 27 de ţări, pe 4 continente. Compania are sediul central ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward

Șase din zece businessuri au suferit o breșă de securitate în ultimii trei ani

Circa șase din zece companii au suferit o breșă de securitate informatică în ultimii trei ani, iar o treime dintre specialiștii în securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun că e foarte probabil să fie victime fără să știe asta, arată un studiu global al Bitdefender. Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente în primele șase luni din 2019 e...

Citește tot arrow_forward