Transilana a redus cu peste 40% timpul de onorare a comenzilor cu ajutorul SocratePlus ERP

13 noiembrie 2015

Înființată în anul 1936, Transilana este o filatură de lână pieptănată, cu o producție anuală de 750-800 de tone, 150 de angajați și o cifră de afaceri de 6,5 milioane de Euro.

Transilana a redus cu peste 40% timpul de onorare a comenzilor cu ajutorul SocratePlus ERP

Înființată în anul 1936, Transilana este o filatură de lână pieptănată, cu o producție anuală de 750-800 de tone, 150 de angajați și o cifră de afaceri de 6,5 milioane de Euro.

Experiența și tradiția în producția de fire de lână pieptănată au condus Transilana la ocuparea unei poziții aparte în acest sector la nivel național, datorită programului constant de investiții, preocupării permanente pentru organizarea eficientă a producției, și nu în ultimul rând, datorită efortului inovativ al angajaților.

Sistemul integrat care gestionează toate procesele din organizație, interfața prietenoasă și funcționalitățile specifice pentru domeniul de activitate al Transilana, au determinat compania să aleagă SocratePlus încă din 1997, fiind printre primele companii care au început implementarea sistemului. În prezent, după 18 ani, Transilana utilizează cu succes aceeași soluție, ultima implementare fiind cea a modulului de Producție.

Transilana s-a dezvoltat an de an și odată cu ea, modulele și funcționalitățile utilizate au crescut ca număr și complexitate. În prezent, la Transilana se folosesc toate modulele existente în SocratePlus ERP: Aprovizionare, Stocuri, Vânzări, Financiar-Contabilitate, Mijloace Fixe, Salarizare și, cel mai recent implementat, modulul de Producție.

“Modulul de producție a fost recent implementat și aduce exact ce ne lipsea: urmărirea procesului de producție și implicit a costurilor. Este foarte intuitiv și sigur ne va ajuta într-o perioadă foarte scurtă de timp”, spune directorul general Adrian Taraș.

Procesul de producție este unul foarte personalizat, datorită faptului că Transilana lucrează exclusiv pe producție adaptată cerințelor fiecărui client în parte. Modulul de Producție de la SocratePlus se mulează perfect pe acest proces care implică o mare flexibilitate. Reducerea cu 40% a timpului de operare a comenzilor pentru lansarea în producție și de procesare a documentelor de expediție, a adus cu sine creșterea gradului de satisfacție a clienților, dar și creșterea numărului de comenzi primite. Tot datorită implementării modului de Producție, Transilana poate acum calcula costul pe fir și poate face o evaluare mai exactă a stocului și a cheltuielilor.

Beneficii sporite au existat și pe partea de trezorerie și contabilitate, unde există o vizibilitate mărită asupra soldurilor și încasărilor pe fiecare client în parte. Istoricul pe fiecare client, face posibilă o previzionare corectă, care, la rândul ei are impact asupra planificării aprovizionării și producției.  La nivel de raportare, s-a redus substanțial timpul de realizare și predare a rapoartelor, managementul companiei având astfel acces la informațiile necesare pentru a putea lua rapid cele mai bune decizii de business.

Pentru studiul de caz complet, vă rugăm să accesați acest link

BITSoftware

Cu peste 25 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 250 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolt si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si construct...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Pontaj App, prima aplicație mobilă care facilitează procesul de pontare în construcții

Pentru că în ultimii ani se vorbește mereu de digitalizare și de beneficiile acesteia pentru companii, este clar pentru toată lumea ca aceasta a devenit o nevoie majoră și nu este doar un moft. Digitalizarea înseamnă automatizare, ceea ce presupune o reducere semnificativă a timpului alocat activităților manuale, crescând productivitatea angajaților și lăsându-...

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

Companiile de distributie au nevoi specifice care pot fi rezolvate rapid si consistent cu ajutorul sistemului SocrateERP pentru distributie. Solutia va permite sa mentieti controlul asupra afacerii de distributie si va ofera parghiile necesare pentru a creste compania si a-i maximiza rezultatele.

Citește tot arrow_forward