Trend: Aplicații software pentru industria energiei

16 ianuarie 2017

Domeniul energetic include un set de industrii și de companii care activează constant în vederea creșterii și îmbunătățirii modului în care funcționează, la nivelul productivității, mediul înconjurător, sănătatea și siguranța beneficiarilor umani. Pentru a funcționa în parametri competitivi, aplicațiile software sunt alternativele reale ale creșterii eficienței.

Trend: Aplicații software pentru industria energiei

Domeniul energetic include un set de industrii și de companii care activează constant în vederea creșterii și îmbunătățirii modului în care funcționează, la nivelul productivității, mediul înconjurător, sănătatea și siguranța beneficiarilor umani. Pentru a funcționa în parametri competitivi, aplicațiile software sunt alternativele reale ale creșterii eficienței.

Pentru beneficiari

Aplicațiile mobile

Din perspectiva beneficiarului de energie, acestea pot avea un impact definitoriu pentru reducerea consumului de energie și contribuția la un ecosistem vizibil mai sănătos.

În ce fel?

 • Prin Modulele de management al documentelor, pot fi reduse în mod substanțial volume de hârtii, fiind mult mai eficientă filtrarea, căutarea și gestionarea acestora.
 • Cu ajutorul sistemelor de raportare, consumul poate fi ușor monitorizat, iar prin setarea alertelor, beneficiarii pot verifica în orice moment informații despre consumul aferent.
 • Home Automation – prin funcționalitățile de control inteligent a caselor, aplicațiile dedicate pot scădea în mod vizibil pierderile provocate de irosirea energiei, precum și monitorizarea constantă a nevoilor pe care le au locuințele, de la cele mai mici apartamente până la clădiri de birouri sau cartiere, orașe sau structuri administrative complexe.
 • Studiu de caz: E.ON

  Acum poți vizualiza și achita facturile E.ON cu aplicația mobilă E.ON Myline, direct de pe telefonul sau tableta ta. De asemenea, poți transmite indexul contorului, atât pentru consumul de gaze naturale, cât și pentru cel de energie electrică. Mai mult, poți urmări și graficele consumului tău din ultimele 12 luni pentru ambele utilități.
  Cu ajutorul aplicației mobile E.ON Myline, ai controlul asupra consumului tău de energie. Asta înseamnă că oricând poți să:

  • Activezi factura electronică și o primești direct pe mail;
   • Modifici convenția sau programul de consum în funcție de cum iţi planifici vacanţele sau timpul liber;
   • Urmărești mai ușor consumul efectuat, accesând istoricul de indecși şi plăţi .

Pentru companiile de energie:

Companii implicate activ în tot ceea ce înseamnă ingineria mediului, manufactură, fabricare, construcție sau susținere a tehnologiilor sau facilităților care folosesc energia regenerabilă, toate acestea au nevoie de sisteme de management eficient și inteligent a resurselor:

 • Aplicațiile cu rol în managementul certificatelor de conformitate, de gestionare a riscurilor
 • Aplicațiilor de management a beneficiarilor, fie aceștia persoane fizice sau juridice.
 • Sisteme complexe de management al resurselor (ERP), personalizate conform standardelor și operatorilor specifici industriei energiei. Este important ca flexibilitatea sistemelor ERP să fie un al doilea atribut important, alături de potențialul lor de personalizare, ca metodă de a îndeplini cu succes capacitatea de scalabilitate a companiilor dedicate și a industriei, deopotrivă.
 • Aplicații dedicate ciclurilor de viață ale sistemelor electrice de transmisie și de distribuție a energiei

Care sunt cele mai importante funcționalități ale unei aplicații pentru industria energetică?

 • Colectarea, stocarea și gestionarea datelor privind vectorii energetici și de utilități;
 • Vizualizarea în timp real a parametrilor tehnici și a curbelor de sarcini;
 • Alocarea bugetelor energetice în funcție de centrele de consum și monitorizarea utilizării acestora;
 • Calculul costurilor asociate consumurilor energetice în funcție de centre de profit, intervale de timp, categorii de producție etc.;
 • Programare optimizată de producție a energiei, cu date de producție definite pentru fiecare unitate de generare;
 • Predicții asupra producției și consumului de energie;
 • Generarea unor grafice avansate de evoluție privind factori precum consumul global de producție sau parametri climatici;
 • Generare de rapoarte periodice, personalizate;
 • Utilizarea datelor geospațiale pentru monitorizarea și gestionarea resurselor;
 • Determinarea caracteristicilor care au cea mai mare influență în funcție de locație;
 • Generare automată de alerte și notificări în funcție de factori pre-stabiliți, precum ieșirea din parametri funcționali normali.

 Vrei să aflii mai multe despre performanțele unei astfel de aplicații? Completează formularul de aici sau scrie-ne mai multe despre nevoia ta efectivă pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward