Trendurile Social Media în rândul adolescenților. Care sunt platformele sociale preferate de aceștia?

04 iunie 2018

Un studiu efectuat recent în rândul adolescenților  din Statele Unite ale Americii, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani indică o serie de cifre ale popularității pe care o dețin platformele sociale printre aceștia:

Trendurile Social Media în rândul adolescenților. Care sunt platformele sociale preferate de aceștia?

 

  • YouTube este folosit de aproximativ 85% dintre tineri, fiind și cea mai utilizată platformă socială
  • Instagram este popular printre 72% dintre adolescenți
  • 69% dintre tineri aleg să folosească în mod activ Snapchat
  • Facebook este folosit de doar 51% dintre tineri

Concluziile acestui studiu par să fie total diferite de cele publicate în urmă cu 3 ani, când utilizatorii cu aceleași vârste erau împărțiți între Facebook și Instagram. Tot în această perioadă s-a modificat și accesibilitatea la tehnologiile mobile (Device-uri), acum peste 95% dintre adolescenții americani beneficiind de acces la un smartphone, în timp ce în 2015 procentul nu depășea 73%.

Mai mult decât atât, atracția pentru aplicațiile care imită conținutul furnizat de TV, doar că într-o formă mult mai prietenoasă, accesibilă și fără bariere de orice tip, este considerabil mai mare, iar acest lucru este evident prin utilizarea YouTube și Snapchat. De asemenea, acesta este și motivul pentru care Instagram ocupă un loc preferențial, prin noile funcționalități introduse, cum ar fi extinderea duratei clipurilor încărcate sau lansarea InstaStory-urilor.

Un motiv serios al îndepărtării adolescenților de conținutul furnizat de Facebook este dat de faptul că tot mai mulți publisheri publică materiale sponsorizate, tinerii fiind extrem de selectivi în acest sens.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward