Unul din trei atacuri malware îi costă bani pe utilizatori

19 Oct 2013

Atacurile malware înseamnă pierderi financiare pentru aproximativ 31% dintre utilizatori, mulţi oameni fiind forţaţi să plătească pentru a-şi repara dispozitivele afectate. Datele au fost relevate în cadrul studiului global realizat de către B2B International şi Kaspersky Lab în vara anului 2013.

Unul din trei atacuri malware îi costă bani pe utilizatori

Atacurile malware înseamnă pierderi financiare pentru aproximativ 31% dintre utilizatori, mulţi oameni fiind forţaţi să plătească pentru a-şi repara dispozitivele afectate. Datele au fost relevate în cadrul studiului global realizat de către B2B International şi Kaspersky Lab în vara anului 2013.

Se crede, pe scară largă, dar eronat, că atacurile malware nu provoacă alte probleme în afară de încetinirea performanţelor computerului şi imposibilitatea accesării anumitor website-uri. Adevărul este că atacurile malware îi costă, deja de foarte mult timp încoace, mulţi bani pe utilizatori – de exemplu, un infractor ar putea sa fure toate economiile unei victime cu un singur atac de succes asupra contului de e-payment sau e-banking. Chiar şi utilizatorii care cad pradă malware-ului „obişnuit” şi nu celui ce vizează furtul banilor, sunt expuşi cheltuielilor neprevăzute.

14% dintre respondenţi au spus că aceste costuri au presupus plăţi către terţi pentru a repara dispozitivul afectat. Aproximativ 4% dintre aceştia au fost nevoiţi să plătească pentru a-şi recupera informaţiile, în timp ce 4% dintre victime au fost nevoite să înlocuiască unele componente şi 5% au avut nevoie de un dispozitiv nou.

Aproape un sfert dintre respondenţi (22%) au devenit victime ale cel puţin unui atac malware în ultimele 12 luni. Aceasta este o cifră semnificativă, dar deloc surprinzătoare – specialiştii Kaspersky Lab detectează peste 200,000 de mostre de malware în fiecare zi (cu numai un an în urmă această cifră era mult mai scăzută – 125,000 de mostre pe zi).

6% dintre utilizatori au cumpărat o soluţie de protecţie abia după ce a fost prea târziu şi deja fuseseră afectaţi de atacuri malware. În cel mai bun, au fost afectate performanţele computerului, iar în cel mai rău caz, utilizatorii au suferit pierderi financiare.

Rezultatele sondajului au subliniat faptul că este esenţial ca dispozitivele să fie protejate cu mult înainte să apară orice fel de probleme. Şi cu o paletă atât de largă de produse eficiente pe piaţă, nu există nicio scuză pentru cei care aşteaptă până este prea târziu.

Mecanismele avansate pentru detectarea şi blocarea malware-ului reprezintă tehnologiile-cheie din protecţia oferită de către produsele Kaspersky Lab. Kaspersky Internet Security – Multi-Device este o soluţie de securitate dezvoltată pentru a proteja mai multe dispozitive care rulează diferite sisteme de operare. Aceasta integrează o gamă de instrumente capabile să combată malware-ul care vizează cele mai atacate platforme.

Kaspersky Internet Security for Windows este parte din Kaspersky Internet Security – Multi-Device. În plus faţă de protecţia antivirus, produsul mai include şi tehnologii special create pentru a detecta programe necunoscute (Automatic Exploit Prevention şi ZETA Shield), tehnologiile avansate anti-rootkit şi un mecanism care îi împiedică automat pe infractorii cibernetici să îi blocheze pe utilizatori să acceseze funcţii vitale ale sistemului de operare.

Kaspersky Internet Security for Mac, de asemenea integrat în noua soluţie Kaspersky Lab pentru mai multe dispozitive, include un set de tehnologii euristice care pot detecta atacuri chiar dacă agentul malware nu este recunoscut de către tehnologiile antivirus pentru fişiere şi web standard.

De asemenea, Kaspersky Internet Security for Android asigură un nivel înalt de securitate pentru orice smartphone sau tabletă care rulează sistemul de operare Android. Acesta utilizează mecanisme speciale, create pentru a verifica în mod riguros codul oricărei aplicaţii descărcată în dispozitiv, plus un set de tehnologii de protecţie.

Cea mai bună metodă de a evita pierderile financiare cauzate de atacuri malware este de a le preveni. Kaspersky Internet Security – Multi-Device este soluţia pentru protecţie completă.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010". Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares - December 2011". Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul