Vitall, producător local de furaje, își optimizează activitatea cu SAP Business One

24 mai 2017

Mihaela Iovan, Director Financiar Vitall: Am redus cu 80% opririle liniilor de producție din lipsa materiilor prime

Vitall, producător local de furaje, își optimizează activitatea cu SAP Business One

Mihaela Iovan, Director Financiar Vitall: Am redus cu 80% opririle liniilor de producție din lipsa materiilor prime

Pentru a face față provocărilor generate de creşterea concurenţei internaţionale şi dezvoltarea activităţii, producătorii locali de furaje caută soluţii eficiente pentru creşterea productivităţii. Vitall, compania care deţine mărcile „Natural Ferma” şi ”Avicola Crevedia” a ales SAP Business One, furnizat și implementat de System Innovation România, ca sistem integrat de gestiune şi optimizare a activităţii. Cu o producţie anuală de peste 100.000 de tone furaje, Vitall operează trei fabrici de nutreţuri combinate, ferme de păsări precum şi propria unitate de abatorizare. Implementarea SAP Business One a avut ca obiectiv integrarea operaţională a tuturor punctelor de lucru, preluarea automată a datelor din liniile de producţie şi prelucrarea acestora în timp real, creşterea productivităţii şi simplificarea relaţiilor cu partenerii.

Soluția propusă de System Innovation România a respectat cerinţele Vitall pentru gestiunea fluxurilor specifice legate de: transferul stocurilor între punctele de lucru, preluare date din aplicațiile liniilor de producție, șarjele de producție, importul rețetelor specifice, nomenclatoarele de articole şi parteneri, respectarea cerinţelor de raportare către APIA. Pentru un plus de performanţă în analiza datelor, System Innovation România, primul partener VAR pentru soluția SAP Business One pe piața locală, a implementat și pachete de analiza Business Intelligence.

„Cele mai relevante beneficii ale utilizării SAP Business One sunt integrarea datelor şi câştigul de timp. Toate liniile de business au acum acelaşi numitor comun, iar informaţiile din sistem reflectă situaţia reală. Conducerea companiei are încredere deplină în rapoartele manageriale primite, iar deciziile sunt rapide şi eficiente” afirmă Mihaela Iovan, Director Financiar Vitall.

Piaţa locală de furaje depăşeşte valoarea de 1 miliard euro şi este încă foarte fragmentată. Companiile încearcă să controleze întreg ciclul de producţie şi se extind către linii de business colaterale: ferme pentru creşterea păsărilor şi animalelor precum şi unităţi de prelucrare a cărnii. Pentru a avea succes pe această piaţă, creşterea performanţelor este critică. Prin utilizarea SAP Busienss One, Vitall a reuşit să optimizeze fluxul de aprovizionare şi să reducă cu  80% a numărului de opriri ale liniilor de producţiei din lipsa materiilor prime. Costurile de producţie sunt calculate pe o bază reală. Mai mult, rapoartele de activitate  sunt generate în câteva minute, cu un efort minim din partea Departamentului Financiar Contabil, în comparație cu 1-2 zile, cât dura anterior. „Pentru companiile cu  o activitate complexă și linii multiple de business, SAP Business One genereză o valoare adăugată mare. Integrează toate datele şi oferă o perspectivă unică asupra afacerii, pune ordine în procese şi oferă trasabilitate completă asupra oricăror indicator de performanţă. Dezvoltată de  liderul global al pieţei ERP, SAP Business One creează o bază solidă de dezvoltare pe termen lung,” afirmă Irina Oprea, Director General, System Innovation România.

SAP Business One oferă funcționalități complete pentru companiile din domeniul agricol, de la ferme la producători de nutrețuri combinate.

System Innovation Romania

System Innovation Romania este un integrator care ofera clientilor sai solutii software de business complete. Compania a inceput in 2008 sa implementeze in Romania si in tarile din regiune SAP Business One, solutie ERP dedicata intreprinderilor mijlocii. Expertiza acumulata in optimizarea proceselor de business a creat oportunitatea de a completa p...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Expunere socială: examinarea problemelor de securitate din viitorul roboticii

Influența socială a roboților asupra oamenilor și problemele de securitate asociate acestui fenomen nu trebuie subestimate. Cercetările efectuate de Kaspersky și Universitatea din Ghent au descoperit că roboții pot extrage informații sensibile de la persoanele care au încredere în ei, convingându-i să întreprindă acțiuni care afectează securitatea. De exemplu, ...

Citește tot arrow_forward

Cele mai noi beneficii oferite de companiile de IT- cursuri pentru copiii angajaților

Cu experiență de peste 22 de ani în crearea și dezvoltarea aplicațiilor software pentru copii, Infomedia Pro lansează EduCat, centrul de formare 100% românesc, dedicat copiilor.

Citește tot arrow_forward

Tremend și Mastercard încheie o alianță strategică pentru digitalizarea sectorului de plăți

Tremend Software Consulting, una dintre companiile românești de software cu cea mai rapidă creștere, a încheiat un parteneriat strategic cu Mastercard România pentru accelerarea implementării, în sistemul financiar-bancar, a reglementărilor europene și globale, dar și a noilor funcționalități din zona plăților digitale bazate pe tehnologiile actuale. ...

Citește tot arrow_forward