Volkswagen pariază pe maketplace-uri pentru creșterea digitalizării

27 iulie 2020

Conform Reuters, Volkswagen AG (VOWG_p.DE), cel mai mare producător auto din Europa, își extinde platforma bazată pe tehnologii în cloud, având în plan dezvoltarea unui marketplace dedicat vânzării soluțiilor software industriale de către entități enterprise.

Volkswagen pariază pe maketplace-uri pentru creșterea digitalizării

“Cloud-ul industrial” al Volkswagen a fost creat în parteneriat cu Amazon Web Services și va aduna peste 120 de fabrici VW și peste 1500 de furnizori din toată lumea.

“Platforma de tip marketplace este gândită ca fiind un spațiu virtual de tranzacționare cu date și tehnologii software, cu scopul de a accelera digitalizarea proceselor din fabrici”, Nihar Pater, Director Executiv pentru Poiecte Strategice în cadrul Volkswagen.

Volkswagen a lansat portalul pentru primul grup de furnizori, conduși de Siemens AG. Aceștia pot contribui cu propriile soluții software, platforma dobândind, astfel, o abordare de tip App Store.

Volkswagen este al treilea producător de autoturisme la nivel global, în funcție de capitalizarea pieței, după Tesla Inc și Toyota Motor Corp, având deschis un parteneriat de lungă durată în contextul migrării soluțiilor digitale în cloud cu Amazon. De asemenea, alți jucători mari ai industriei sunt clienți corporate ai gigantului Amazon, printre aceștia enumerându-se BMW, Toyota, Avis Bughet Group și Formula 1, branduri care operează structurile de date și le monetizează cu ajutorul cloud-ului pus la dispoziție de Amazon.

 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Protejează-ți afacerea de fraudele cu facturi – Adoptă facturarea electronică

Află cum facturarea electronică te poate proteja de fraudele cu facturi prin e-mail și despre cum îți poți securiza mai bine documentele de afaceri.

Citește tot arrow_forward

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește tot arrow_forward