Zara înlocuiește manechinele din magazine cu o aplicație de realitate augmentată

22 aprilie 2018

Retailerul fashion Zara testează experiența de cumpărare printr-o aplicație de realitate augmentată, demonstrând că tehnologia creată dintr-o serie de clipuri video poate fi un punct de atracție extrem de bine primit pentru pasionații de shopping online.

Zara înlocuiește manechinele din magazine cu o aplicație de realitate augmentată

Momentan, platforma folosită pentru acest test este rețeaua socială Instagram, unde utilizatorii pot vedea obiectele vestimentare și accesoriile prin modele 3D dinamice.

Experimentul va fi disponibil pentru 120 de magazine Zara din întreaga lume, iar manechinele din acestea vor fi înlocuite cu proiecții 3D specifice realității augmentate. Modelele animate se pot mișca, nu sunt statice, așa cum sunt manechinele obișnuite din magazinele tradiționale, creând clipuri cu o durată de aproximativ 12 secunde, timp în care consumatorii pot vizualiza cât mai bine detaliile produselor pe care urmează să le achiziționeze.

Pentru a facilita accesul la tehnologie, Zara a instalat noi hotspot-uri WiFi în cadrul magazinelor, pentru a aduce un plus de interacțiune dintre utilizator și aplicația în care poate vedea noile modele. De asemenea,  prin selfie-uri sau share-uri, avantajele utilizării tehnologiei sunt facilitate rapid.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward