25% din tranzacțiile din România sunt făcute de pe dispozitive mobile, iar miercurea și joia se cumpără cel mai mult online – sunt doar două din concluziile GPeC Summit

15 mai 2015

GPeC Summit, cel mai important eveniment de e-commerce din Romȃnia, a avut loc în zilele de 11-12-13 Mai 2015, la București. Evenimentul a reunit peste 850 de participanţi și unii dintre cei mai buni speakeri internaţionali și romȃni, invitatul special al evenimentului fiind geniul în marketing online, Neil Patel.

25% din tranzacțiile din România sunt făcute de pe dispozitive mobile, iar miercurea și joia se cumpără cel mai mult online – sunt doar două din concluziile GPeC Summit

GPeC Summit, cel mai important eveniment de e-commerce din Romȃnia, a avut loc în zilele de 11-12-13 Mai 2015, la București. Evenimentul a reunit peste 850 de participanţi și unii dintre cei mai buni speakeri internaţionali și romȃni, invitatul special al evenimentului fiind geniul în marketing online, Neil Patel.

În cadrul Conferinţei din ziua de 11 Mai, pe scena GPeC Summit au urcat nu mai puţin de 8 speakeri internaţionali de top. Potrivit lui Matt Komorowski (PayPal), 25% din tranzacţiile online  din Romȃnia sunt fǎcute de pe device-uri mobile, procent care depǎșește ușor media ţǎrilor din jur precum Polonia, Bulgaria sau Ungaria, dar este încǎ departe de piaţa din UK unde acesta se situeazǎ la 65%.

Matt Komorowski a vorbit și despre serviciul PayPal Refunded Returns, un serviciu menit sǎ încurajeze magazinele online romȃnești sǎ vȃndǎ internaţional, prin intermediul cǎruia PayPal asigurǎ o bunǎ parte din costurile de livrare, în cazul retururilor de produse.

Potrivit lui Dorin Boerescu, CEO 2Parale, zilele sǎptǎmȃnii în care au loc cele mai multe tranzacţii online sunt miercurea și joia. Valoarea medie a unei tranzacţii în IT&C este de 700 lei, 140 de lei în fashion, 200 de lei pentru produsele destinate copiilor și 220 de lei pentru produsele home & deco.

Craig Sullivan, unul dintre cei mai buni specialiști internaţionali în optimizarea conversiilor, a vorbit despre importanţa testelor A/B, punctȃnd greșelile pe care le fac magazinele online. “Customer Journey is in your head – drumul pe care il vrei tu, nu este si cel real, de aceea este important sǎ testezi întotdeauna și sǎ nu gȃndești tu în locul clientului”, a spus Sullivan în cadrul GPeC Summit.

Matthew Woodward, expert in SEO și marketing afiliat, a oferit audienţei exemple concrete despre cum poate ajuta blogul la creșterea vȃnzǎrilor în e-commerce, de ce este important și cum sǎ creezi conţinut care sǎ te facǎ relevant și sǎ atragǎ noi potenţiali clienţi. Sfat practic pentru magazinele online: “Never sell on your eCommerce blog. Use your blog only for engage your future clients” – Matthew Woodward.

Invitatul special al GPeC Summit, Neil Patel, a dezvǎluit 6 metode mai puţin ortodoxe prin care magazinele online își pot optimiza conversiile și, astfel, dubla vȃnzǎrile. “E-Commerce este la fel ca dating-ul: cȃnd nu cunoști bine persoana de lȃngǎ tine, nu ești dispus sǎ îi acorzi încredere. Așa se întamplǎ și în cazul magazinelor online – dacǎ utilizatorii nu te cunosc, nu vor cumpǎra de la tine”, a concluzionat Patel.

Autorul best seller-ului international “You should test that!”, Chris Goward (WiderFunnel), invitat pentru a doua oarǎ la GPeC Summit, recomandǎ magazinelor online sǎ nu creadǎ în spusele “experţilor” care nu au testat ipotezele pe care le susţin. De aceea este bine întotdeauna sǎ testezi orice modificare fǎcutǎ pe site, pentru ca ecuaţia de succes a optimizǎrii conversiilor este “Marketing + Ştiinţǎ, conform spuselor lui Goward.

Yauhen Khutarniuk (SEO PowerSuite) a vorbit despre cȃteva tehnici de optimizare SEO pentru anul 2015, oferind exemple concrete pe care magazinele online le pot aplica imediat, în așa fel încȃt sǎ fie cȃt mai bine optimizate pentru motoarele de cautare.

Simo Ahava, Senior Data Advocate la Reaktor, a intrat în detalii tehnice despre Enhanced E-Commerce pentru Google Analytics și Google Tag Manager, arǎtȃnd cǎ datele sunt extrem de importante pentru magazinele online, ajutȃndu-le enorm în strategia de business și în campaniile de marketing.

Ivan Mazour (CEO & Founder Ometria) a explicat de ce marketingul tradiţional a încetat sǎ existe și a oferit cȃteva strategii automatizate care pot crește engagement-ul utilizatorilor și, evident, vȃnzǎrile magazinelor online.

Ziua de 11 Mai din cadrul GPeC Summit s-a încheiat cu o sesiune extraordinarǎ, pentru prima oarǎ în Romania, in cadrul careia Neil Patel, Chris Goward, Craig Sullivan, Simo Ahava și Ivan Mazour au fost pe aceeasi scenǎ și au raspuns intrebarilor moderatoarei Raluca Georgescu (Co-Organizer GPeC), precum și celor adresate din partea publicului.

Urmǎtoarele douǎ zile de GPeC Summit au fost dedicate workshopurilor specializate – nu mai puţin de 13 workshopuri în paralel în care s-au dezbǎtut subiecte precum: optimizarea conversiilor, creșterea vȃnzǎrilor prin Facebook, inbound marketing, strategii de business, tool-uri e-commerce, m-commerce, PPC etc.

“GPeC Summit a atins deja un nou nivel: peste 850 de participanţi (parte din ei din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Austria și Germania), unii dintre cei mai buni speakeri internaţionali pentru prima oarǎ în Romania, 3 zile de continut e-commerce premium. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alǎturi la ediţia care marcheazǎ primii 10 ani de GPeC!”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

GPeC 2015 este un eveniment powered by FAN Courier      

Sustinut de: AVON, ContentSpeedDPD Romania, eMAG, FulfillGaranti BankMicrosoft Romania, MiniPrixNew Black, NewsMANOrange RomaniaRetargetingSameDay CourierSEO Power Suite, Visa RomaniaZitec

Recommended Payment Processor Partner: mobilPay

Recommended Travel Partner: Paravion.ro

Radioul oficial: Kiss FM

Cu sprijinul: 2ParaleAdvanced IdeasAgileMediaAlin Dobrin Photo Graphics, CaracteristicEasyHostEcompedia, enRoseEuroweb, EventLink, Hubstore, MarketizatorSaveurSilkwebTeaForteTrustedWebDigitalZeList Monitor

Parteneri Media: (AD)HuggerAgoraAkceesANISARIESBusiness DaysBusiness Review, BusinessWomanBusiness24CariereComunicateDeAfaceriComunicateDePresa.roFemei in AfaceriFNTMHotnewsHRBExpertJurnalulDeAfaceriIQadsLumea SEO PPCMagazinul ProgresivPRwaveRomania PozitivaShopManiaSmarkSoftBinatorSoftLeadStartups.ro,TechCafeZiare.com

Bloggeri parteneri GPeC: Alin Vlad /Anca Duma / Andra Zaharia / Auras Mihai Geambasu / Blogatu.roCarmen Albisteanu / Chinezu /Corina Maria Scheianu / Elena Ciric /Fulvia Meirosu / George Hari Popescu / iYli / Lavinia Biberi / Madalin Blidaru / Olivian Breda / Sabina Cornovac / Sorin Rusi

GPeC 2015 - De 10 ani scriem impreunǎ Istoria Comerţului Electronic Romȃnesc

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward