3 ONG-uri din Cluj au primit aplicații gratuite din partea unei firme de IT

27 martie 2014

Trei echipe de programatori din cadrul companiei msg systems România au dezvoltat la cerere, pro-bono, 3 aplicaţii software pentru 3 ONG-uri locale, in cadrul celei de a doua editii a maratonului de programare intern, organizat in intervalul 21-23 Martie 2014.

Trei echipe de programatori din cadrul companiei msg systems România au dezvoltat la cerere, pro-bono, 3 aplicaţii software pentru 3 ONG-uri locale, in cadrul celei de a doua editii a maratonului de programare intern, organizat in intervalul 21-23 Martie 2014.

Beneficiarii aplicaţiilor realizate de msg systems România sunt Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Pr Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi O masă caldă. Campania organizată de msg systems România a început cu un apel către ONG-urile locale, anunțând disponibilitatea de a investi timp şi resurse în dezvoltarea de aplicaţii software, necesare asociaţiilor non-guvernamentale în desfăşurarea activităţii. Ulterior, raportat la echipa implicată în această initiaţivă comunitară, au fost selectate 3 ONG-uri locale, pentru care, pe baza funcţionalităţilor cerute, s-au dezvoltat aplicaţiile software.

#1 msg systems România & Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

‘Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca avea nevoie de o platofmă online, unde să se întâlnească cererea cu oferta din domeniul voluntariatului. Având în vedere faptul că de peste 9 ani Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca recrutează şi recomandă (prin contact direct) altor organizaţii peste 500 de voluntari anual, această platformă este un instrument deosebit de util pentru noi, care va permite organizaţiilor interesate să facă rapid publice proiectele care au nevoie de voluntari, iar clujenii care doresc să se implice în astfel de acţiuni vor avea practic la dispoziţie o gamă largă de oferte de voluntariat.’’ a declarat Nicoleta Chiş Racolţa, director executiv Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

#2 msg systems România & Pro Vobis

"msg systems România ne-a sprijinit prin dezvoltarea unei aplicaţii care ne va ajuta în colaborarea cu cei aproape 200 de parteneri care organizează în fiecare an activităţi de voluntariat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV). Cu alte cuvinte, aplicația îi va ajuta pe partenerii noştri SNV să: înscrie activitățile într-un calendar național al SNV, să transmită rapoartele privind evenimentele locale, ne va ajuta să publicăm oportunitățile de voluntariat și să transmitem informații către jurnaliștii interesați de SNV" Cristina Rigman, director executiv, Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

Aplicaţia va fi disponibilă în curând pe pagina web a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului pentru toţi cei interesaţi să participe la ediţia 2014 a evenimentului, care va avea loc între 12 şi 18 mai.

#3 msg systems Romania & O masă caldă

“Aplicaţia pe care msg systems România a dezvoltat-o pentru “O masă caldă” ne va ajuta săcontrolăm şi să administrăm uşor şi eficient voluntarii, respectiv serviciile de voluntariat. În urma promovării în mass-media, zeci de clujeni ni s-au alăturat  prin donaţii de bani şi alimente, proiectul aparţinând acum întregii comunităţi. Numărul în creştere al beneficiarilor, dar şi al persoanelor implicate a necesitat gestiunea resurselor implicate” a declarat Cosmina Paul, coordonator proiect O masă caldă.

Ce spun  programatorii msg systems România implicaţi în acest proiect?
‘Îmi place din cand în cand o provocare de genul acesta, unde vezi cât de mult poţi să întinzi coarda. De ce e o provocare? Pentru că este vorba despre realizarea unui produs într-un timp limitat, cu technologii diferite faţă de care sunt deja obişnuit, cu colegi de pe alte proiecte, cu care nu lucrez împreună. Atmosfera creată în timpul hackatonului e ceva deosebit, deoarece oamenii ies din zona de comfort şi la finalul evenimentului pleacă cu experienţe noi, care ajută la creşterea individuală, dar mai ales comunitară, în cazul acesta. Şi să nu uităm spiritul de echipă,”, a declarat Elod, Java Developer msg systems România.

Cele 3 aplicaţii sunt în prezent în faza de testare de către reprezentanţii ONG-urilor, urmând ca până cel târziu în 7 aprilie să fie lansate oficial.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

ScarCruft: Un grup de limbă coreeană creează malware capabil să identifice dispozitivele Bluetooth conectate

Cercetătorii Kaspersky Lab care monitorizează activitatea ScarCruft, un grup experimentat de atacatori, de limbă coreeană, au descoperit că grupul testează și creează noi instrumente și tehnici și își extinde atât gama, cât și volumul de informații colectate de la victime. Printre altele, grupul a creat un cod capabil să identifice dispozitive Bluetooth conectate....

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward