3 ONG-uri din Cluj au primit aplicații gratuite din partea unei firme de IT

27 martie 2014

Trei echipe de programatori din cadrul companiei msg systems România au dezvoltat la cerere, pro-bono, 3 aplicaţii software pentru 3 ONG-uri locale, in cadrul celei de a doua editii a maratonului de programare intern, organizat in intervalul 21-23 Martie 2014.

Trei echipe de programatori din cadrul companiei msg systems România au dezvoltat la cerere, pro-bono, 3 aplicaţii software pentru 3 ONG-uri locale, in cadrul celei de a doua editii a maratonului de programare intern, organizat in intervalul 21-23 Martie 2014.

Beneficiarii aplicaţiilor realizate de msg systems România sunt Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Pr Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi O masă caldă. Campania organizată de msg systems România a început cu un apel către ONG-urile locale, anunțând disponibilitatea de a investi timp şi resurse în dezvoltarea de aplicaţii software, necesare asociaţiilor non-guvernamentale în desfăşurarea activităţii. Ulterior, raportat la echipa implicată în această initiaţivă comunitară, au fost selectate 3 ONG-uri locale, pentru care, pe baza funcţionalităţilor cerute, s-au dezvoltat aplicaţiile software.

#1 msg systems România & Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

‘Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca avea nevoie de o platofmă online, unde să se întâlnească cererea cu oferta din domeniul voluntariatului. Având în vedere faptul că de peste 9 ani Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca recrutează şi recomandă (prin contact direct) altor organizaţii peste 500 de voluntari anual, această platformă este un instrument deosebit de util pentru noi, care va permite organizaţiilor interesate să facă rapid publice proiectele care au nevoie de voluntari, iar clujenii care doresc să se implice în astfel de acţiuni vor avea practic la dispoziţie o gamă largă de oferte de voluntariat.’’ a declarat Nicoleta Chiş Racolţa, director executiv Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

#2 msg systems România & Pro Vobis

"msg systems România ne-a sprijinit prin dezvoltarea unei aplicaţii care ne va ajuta în colaborarea cu cei aproape 200 de parteneri care organizează în fiecare an activităţi de voluntariat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV). Cu alte cuvinte, aplicația îi va ajuta pe partenerii noştri SNV să: înscrie activitățile într-un calendar național al SNV, să transmită rapoartele privind evenimentele locale, ne va ajuta să publicăm oportunitățile de voluntariat și să transmitem informații către jurnaliștii interesați de SNV" Cristina Rigman, director executiv, Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

Aplicaţia va fi disponibilă în curând pe pagina web a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului pentru toţi cei interesaţi să participe la ediţia 2014 a evenimentului, care va avea loc între 12 şi 18 mai.

#3 msg systems Romania & O masă caldă

“Aplicaţia pe care msg systems România a dezvoltat-o pentru “O masă caldă” ne va ajuta săcontrolăm şi să administrăm uşor şi eficient voluntarii, respectiv serviciile de voluntariat. În urma promovării în mass-media, zeci de clujeni ni s-au alăturat  prin donaţii de bani şi alimente, proiectul aparţinând acum întregii comunităţi. Numărul în creştere al beneficiarilor, dar şi al persoanelor implicate a necesitat gestiunea resurselor implicate” a declarat Cosmina Paul, coordonator proiect O masă caldă.

Ce spun  programatorii msg systems România implicaţi în acest proiect?
‘Îmi place din cand în cand o provocare de genul acesta, unde vezi cât de mult poţi să întinzi coarda. De ce e o provocare? Pentru că este vorba despre realizarea unui produs într-un timp limitat, cu technologii diferite faţă de care sunt deja obişnuit, cu colegi de pe alte proiecte, cu care nu lucrez împreună. Atmosfera creată în timpul hackatonului e ceva deosebit, deoarece oamenii ies din zona de comfort şi la finalul evenimentului pleacă cu experienţe noi, care ajută la creşterea individuală, dar mai ales comunitară, în cazul acesta. Şi să nu uităm spiritul de echipă,”, a declarat Elod, Java Developer msg systems România.

Cele 3 aplicaţii sunt în prezent în faza de testare de către reprezentanţii ONG-urilor, urmând ca până cel târziu în 7 aprilie să fie lansate oficial.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward