StarVault Cloud Server cu tehnologie Microsoft Hyper-V - un nou serviciu Star Storage pentru reducerea costurilor IMM-urilor

27 martie 2014

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud anunta extinderea portofoliului de servicii Cloud cu StarVault Cloud Server bazat pe tehnol

StarVault Cloud Server cu tehnologie Microsoft Hyper-V - un nou serviciu Star Storage pentru reducerea costurilor IMM-urilor

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud anunta extinderea portofoliului de servicii Cloud cu StarVault Cloud Server bazat pe tehnologia de virtualizare Hyper-V de la Microsoft. Serviciul este adresat in special IMM-urilor si este o modalitate simpla si rapida de acces la un mediu IT scalabil, cu zero investitii initiale, care asigura premisele pentru cresterea vanzarilor si reducerea costurilor.

Folosind experienta din proiectele de cloud privat dezvoltate pe baza tehnologiilor Microsoft, Star Storage a conceput special pentru companiile mici si mijlocii serviciul StarVault Cloud Server. Serviciul este provizionat automat pe o platforma virtualizata cu tehnologia Microsoft Hyper-V (System Center 2012 R2 + Windows 2012 R2 Data Center Edition), incluzand sistemul de operare Windows Server in configuratia de baza, facilitandu-se astfel migrarea serverelor fizice existente catre mediile cloud.

Noul serviciu StarVault Cloud Server pune la dispozitia clientilor din companiile mici si mijlocii o solutie completa. Obiectivul este de a inlocui platforma traditionala (servere si echipamente de stocare, gazduite in camere IT proprii) cu un serviciu ieftin, scalabil si protejat contra defectelor. Personalul IT al clientilor se va concentra pe aplicatiile de business aducand valoare companiei, intretinerea componentelor sistemului IT fiind in totalitate responsabilitatea Star Storage. StarVault Cloud Server este conceput sa functioneze ca un serviciu de utilitate publica, usor de activat si complet scalabil. Platesti cat folosesti.”, a declarat Catalin Necula, Solution Sales Manager Cloud, Star Storage.

Platforma Hyper-V implementata de Star Storage contribuie la crearea unui Centru de Date Modern care permite clientilor de toate marimile sa beneficieze de servicii IT la preturi scazute, asigurandu-le in acelasi timp o disponibilitate continua a acestora. Printre beneficiile aduse de noua tehnologie mentionam: eficientizarea costurilor operationale prin reducerea investitiilor in echipamentele fizice; mentinerea continuitatii afacerii prin Hyper-V Replica; cresterea performantei echipamentelor IT prin balansarea gradului de incarcare a masinilor virtuale, ori asigurarea disponibilitatii continue printr-un sistem avansat de toleranta la erori la toate cele 3 nivele (server fizic, masina virtuala sau aplicatie)”, a declarat Marius Filipas, Server & Tools Business Group Lead, Microsoft Romania.

StarVault, portofoliul Star Storage de servicii Cloud, pune la dispozitia tuturor organizatiilor servicii complete, de la servicii de gazduire in Centrul de Date propriu pana la solutii software personalizate. Serviciile StarVault Cloud Server si serviciile de cloud privat StarVault Enterprise Cloud, sunt dedicate organizatiilor care doresc o alternativa flexibila la modelul clasic de sistem IT (achizitie de hardware si software si administrare in-house). Astfel, pentru IMM-uri este asigurat un mediu scalabil, standardizat si complet integrat (resurse hardware, sistem de operare, protectie antivirus, servicii de telecomunicatii). Pentru companiile medii si mari, prin serviciile de cloud privat StarVault Enterprise Cloud, Star Storage asigura un mediu configurabil, cu resurse dedicate, astfel incat departamentul IT sa pastreze controlul complet, dar sa externalizeze riscurile. Serviciile sunt disponibile pentru comanda pe portalul www.star-vault.ro.

StarVault Cloud Server este disponibil, direct din Centrul de Date Star Storage din Bucuresti, unde datele clientilor sunt stocate intr-un mediu protejat, componentele sistemului sunt dublate pentru a oferi disponibilitate maxima (99,9%).

Cu serviciile StarVault, clientii beneficiaza de:

  • Costuri reduse prin consumarea si plata resurselor IT in functie de nevoile existente. Organizatiile platesc resursele IT doar cat le folosesc si doar atunci cand au nevoie de ele.
  • Zero investitii initiale pentru construirea infrastructurii IT dedicate oricarei afaceri.
  • Capacitate sporita de adaptare la conditiile de piata prin utilizarea unui mediu IT performant si scalabil.
  • Viteza de reactie prin simplitate. Serviciile se activeaza in doar 5 minute si nu necesita cursuri de specializare pentru utilizare. La fel de simplu ca folosirea unei utilitati precum apa sau energia!
  • Concentrare pe activitatile generatoare de profit prin transferul riscurilor IT catre experti.
  • Mobilitate si securitate maxima - datele clientilor sunt permanent in siguranta, nu parasesc Romania si pot fi accesate doar de catre acestia de oriunde si oricand.

„Credem cu tarie in IT si in special in Cloud ca element esential pentru reducerea costurilor si cresterea eficientei oricarei organizatii. Am investit si continuam sa investim in aceasta directie, atat in tehnologie, prin parteneriate cu furnizori de top, cum este cel cu Microsoft, cat si in facilitati - un Centru de Date in Bucuresti si un viitor nou centru de date in Cluj, dar si in resurse umane – avem in acest moment peste 150 de specialisti pe zona de data center si cloud. Folosind tehnologia de virtualizare Microsoft Hyper-V ca baza pentru serviciul StarVault Cloud Server adresam in special zona companiilor mici si mijlocii care au astfel acces la cele mai noi tehnologii IT intr-un mod simplu, rapid si cu zero investitii initiale. Este un lucru extraordinar sa poti sa-ti pui in practica ideile de afaceri fara sa-ti faci griji ca trebuie sa investesti de la inceput intr-un mediu IT, in facilitati pentru gazduirea acestui mediu si in specialisti pentru administrarea infrastructurii. Sa poti accesa tehnologii de ultima generatie platind exact cat folosesti, sa ai certitudinea ca datele tale sunt in siguranta si pot fi accesate de oriunde sunt elemente care fac din Cloud un trend ascendent major, pe care il vom simti in perioada urmatoare si in Romania ”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.

Parteneriatul nostru cu Star Storage in zona de Cloud a fost un pas firesc, avand in vedere colaborarile anterioare de succes, precum si focusul si investitiile constante pe partea de Cloud in Romania. Suntem increzatori in acest parteneriat cu atat mai mult cu cat la baza serviciilor Cloud oferite de Star Storage sta tehnologia de virtualizare Microsoft Hyper-V.”, a declarat Kostas Loukas, CEO Microsoft Romania.

Portofoliul StarVault include atat servicii Cloud care fac parte din Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) si Software as a Service (SaaS), cat si servicii Cloud esentiale pentru asigurarea proceselor de business precum: Conectivitate VPN & Internet, Colocation & Hosting, Business Continuity Services, Managed Security Services. Serviciile StarVault de la Star Storage sunt prezentate si pot fi comandate de pe portalul www.star-vault.ro sau la 0744 425 683 (consultanti IT Star Storage).

 

Despre Star Storage S.A.

STAR STORAGE este o companie romaneasca de servicii de tehnologia informatiei cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro si cu mai mult de 400 de angajati. Compania, pozitionata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienti, oferind solutii de stocare, arhivare si management al informatiilor in Romania si Republica Moldova.

Compania are mai mult de 13 ani de experienta pe piata romaneasca si a reusit sa construiasca un intreg portofoliu de solutii si servicii pentru intreg ciclul de viata al documentelor (de la momentul productiei pana la momentul depozitarii, transformarii, distributiei sau distrugerii documentelor) si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizatiilor catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatatit asupra continutului. In plus fata de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing - axate pe achizitia, transformarea si furnizarea de continut, inclusiv servicii de protectie si recuperare - catre banci, institutii financiare non-bancare, administratii publice, operatorii de telecomunicatii si companii de utilitati.

In plus fata de prezenta sa nationala, compania a inceput sa isi extinda prezenta pe plan international, in primul rand prin aliante strategice cu jucatori internationali de renume.

In mod traditional, activitatea Star Storage a fost concentrata pe clientii mari. Insa in ultima perioada, segmentele mid-market si IMM au devenit o directie strategica majora a companiei si elemente importante din planul de crestere pe urmatorii 5 ani.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati www.star-storage.ro.

 

Despre Microsoft Romania

„Inspiratia noastra la Microsoft este sa fim liderul in tehnologie si partenerul de incredere pentru viitorul Romaniei”

Anuntata in iulie 2013, noua strategie a companiei la nivel mondial va fi centrata pe crearea unei familii de device-uri si servicii pentru utilizatori individuali si pentru organizatii, de care vor beneficia oamenii de pe intreaga planeta – acasa, la serviciu sau in miscare, in activitatile pe care le pretuiesc cel mai mult. Directiile strategice de impact local ale Microsoft sunt Agenda Digitala pentru Romania, Competitivitatea Mediului de Afaceri si Crearea de Oportunitati pentru Tineri. Mai multe detalii despre Microsoft in Romania pot fi obtinute de pe aceasta pagina.

 

STAR STORAGE

Despre Star Storage S.A. Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si furnizeaza solutii de ultima ora de protectie si management a informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 15 ani de experienta in domeniu si un portofoliu de peste 500 de clienti de pe 4 contine...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
StarCapture Mobile

StarCapture Mobile este o solutie avangardista dezvoltata in special pentru echipamente mobile. Ruland pe Windows 8.1, solutia te ajuta sa cresti mobilitatea si impactul fortei tale de vanzari pentru ca in final sa semnezi mai multe contracte. Fii prezent acolo unde este si clientul tau. Fii mobil! Incheie mai multe contracte indiferent de locatia clientului si eficientizeaza activitatea de &icir...

Citește tot arrow_forward
SEAL (Secure Electronic Archive Library)

SEAL (Secure Electronic Archive Library) este un sistem integrat de management al arhivelor electronice, in conformitate cu standardele impuse de legislatia in vigoare (Legea 135/2007). DE CE SA UTILIZEZI SEAL? Compania ta produce un volum mare de documente in format fizic care genereaza costuri ridicate cu arhivarea precum si probleme legate de regasirea usoara a acestora si a informat...

Citește tot arrow_forward
StarCapture

Documentele in format hartie au un rol deosebit de important in orice organizatie. In multe cazuri informatiile prezente in aceste documente nu se regasesc in nici un sistem informatic capabil sa structureze informatia si sa o puna la dispozitia utilizatorilor in format digital. Acest lucru determina pastrarea documentelor fizice cat mai aproape de spatiul de lucru zilnic pentru a putea fi acce...

Citește tot arrow_forward
Administrarea Contractelor

Solutia Administrarea Contractelor este o componenta din "Fabrica de Solutii Star Storage - Solutii de business adevarate, nu platforme".     Administrarea Contractelor Solutia Administrarea Contractelor de la Star Storage asigura prin functionalitatile sale un model de lucru predefinit pentru a fi usor de pus in practica si adoptat pentru orice tip de organizatie, ...

Citește tot arrow_forward
ERA (Electronic Registry Administration)

Solutie de management al inregistrarii documentelor de intrare, de iesire sau interne; functionalitati de scanare, captura de date si rutare automata a documentelor. Solutia de business ERA (Electronic Registry Administration) este o solutie la cheie care asigura scaderea cu pana la 45% a costurilor operationale cu corespondenta ale unei organizatii. Aceasta solutie face parte din conceptu...

Citește tot arrow_forward
Star Documentum Connector for HCP

Star Documentum Conector pentru HCP reuneste functionalitatea tehnologiei de arhivare a volumelor mari de date - Hitachi Content Platform (HCP) si facilitatile oferite de platforma Documentum de la EMC, lider in Enterprise Content Management. Integrat perfect in infrastructura de stocare, atat pentru utilizatorii finali cat si pentru aplicatiile dezvoltate pe platforma Documentum, conectorul permi...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Peste 900.000 de utilizatori au fost vizați de malware pretinzând a fi jocuri video populare, în decurs de un an

Infractorii cibernetici profită de cererea tot mai mare de jocuri video, distribuind malware prin intermediul unor pretinse copii ale celor mai populare, arată o cercetare Kaspersky. Peste 930.000 de utilizatori au fost vizați de astfel de atacuri, în ultimele 12 luni, între iunie 2018 și începutul lunii iunie 2019. Peste o treime dintre atacuri s-au concentrat pe numai trei ...

Citește tot arrow_forward

Compania românească Cyber Smart Defence deschide birouri în Dubai (UAE) și Maryland (USA)

Cyber Smart Defence (CSD), cea mai dinamică companie de securitate cibernetică fondată și condusă de antreprenori români, se află în al treilea an consecutiv de dublare a cifrei de afaceri. 

Citește tot arrow_forward

Infractorii din spatele amenințării Scranos schimbă metoda de atac. România rămâne ținta preferată

România, India și Brazilia sunt țările în care Scranos are activitatea cea mai intensă.

Citește tot arrow_forward