3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

03 iulie 2020

Financial Times, prin divizia sa de consultanță, fDi, a publicat un top al orașelor viitorului, cu potențial crescut în dezvoltarea start-up-urilor, a industriei IT și a investițiilor în inovație. Capitala României s-a clasat pe locul 7.

3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

Londra deschide topul orașelor cu cele mai mari perspective de investiție și de susținere a tehnologiei, fiind urmată de Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen. București se află în primele 10 orașe, mai exact pe poziția 7, criteriile principale incluzând o alăturare a capitalului de investiții, specialiști și infrastructura necesară.

De asemenea, Londra se diferențiază prin faptul că este un hub al investițiilor și al creșterii, fiind orașul din Europa cu cele mai multe companii de tip unicorn din industria IT. Mai mult decât atât, Londra deține peste 5000 de companii cu patente active în inovația software și peste 100 de companii ce dezvoltă produse AI (Artificial Intelligence).

Iași, Cluj-Napoca și București – în topul orașelor ce indică o eficiență a costurilor în domeniul IT

Într-un clasament ce are în vedere eficiența costurilor în industria IT, Iași, Cluj-Napoca și București ocupă locurile 2, 3 și 6, topul fiind deschis de Skopje.

De ce sunt importante orașele orientate spre tehnologie?

Apetitul pentru tehnologie și pentru digitalizare poate însemna beneficii semnificative la nivelul economiei locale prin crearea locurilor de muncă, prin atragerea investițiilor și prin creșterea unor noi segmente de business.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward