3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

03 iulie 2020

Financial Times, prin divizia sa de consultanță, fDi, a publicat un top al orașelor viitorului, cu potențial crescut în dezvoltarea start-up-urilor, a industriei IT și a investițiilor în inovație. Capitala României s-a clasat pe locul 7.

3 orașe din România – în topul orașelor viitorului din perspectiva digitalizării

Londra deschide topul orașelor cu cele mai mari perspective de investiție și de susținere a tehnologiei, fiind urmată de Dublin, Amsterdam, Berlin, Munchen. București se află în primele 10 orașe, mai exact pe poziția 7, criteriile principale incluzând o alăturare a capitalului de investiții, specialiști și infrastructura necesară.

De asemenea, Londra se diferențiază prin faptul că este un hub al investițiilor și al creșterii, fiind orașul din Europa cu cele mai multe companii de tip unicorn din industria IT. Mai mult decât atât, Londra deține peste 5000 de companii cu patente active în inovația software și peste 100 de companii ce dezvoltă produse AI (Artificial Intelligence).

Iași, Cluj-Napoca și București – în topul orașelor ce indică o eficiență a costurilor în domeniul IT

Într-un clasament ce are în vedere eficiența costurilor în industria IT, Iași, Cluj-Napoca și București ocupă locurile 2, 3 și 6, topul fiind deschis de Skopje.

De ce sunt importante orașele orientate spre tehnologie?

Apetitul pentru tehnologie și pentru digitalizare poate însemna beneficii semnificative la nivelul economiei locale prin crearea locurilor de muncă, prin atragerea investițiilor și prin creșterea unor noi segmente de business.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward