59% dintre utilizatori pun mai mult preţ pe datele din computer decât pe dispozitiv

02 decembrie 2013

Cei mai mulți utilizatori consideră că datele pe care le stochează pe dispozitivele lor sunt mai importante decât computerul în sine. Potrivit unui studiu realizat în vara anului 2013 de B2B International alături de Kaspersky Lab, 59% dintre utilizatori consideră că fotografiile și documentele lor sunt chiar mai de preț decât un computer scump.

59% dintre utilizatori pun mai mult preţ pe datele din computer decât pe dispozitiv

Cei mai mulți utilizatori consideră că datele pe care le stochează pe dispozitivele lor sunt mai importante decât computerul în sine. Potrivit unui studiu realizat în vara anului 2013 de B2B International alături de Kaspersky Lab, 59% dintre utilizatori consideră că fotografiile și documentele lor sunt chiar mai de preț decât un computer scump. Cu toate acestea, în cazul unui atac malware, peste 50% dintre aceştia au constatat că se aflau în imposibilitatea de a-şi recupera toate datele pierdute.

Ce este mai valoros: un computer scump sau o primă fotografie a unui copil păstrată pe hard disk? Un laptop sau e-mailurile împărtăşite cu persoanele dragi, stocate în memoria acestuia? O tabletă de ultimă generaţie sau clipuri video de la o reuniune cu prieteni dragi? Majoritatea respondenților au ales în unanimitate - informaţiile cu caracter personal valorează mai mult decât orice dispozitiv, indiferent de cât de scump este acesta.

Din păcate, oamenii își pierd adesea informațiile valoroase: potrivit sondajului, unul din cinci atacuri malware se încheie cu pierderea de date cu caracter personal. 61% dintre utilizatorii care au fost atacaţi nu au reuşit să îşi recupereze toate informaţiile pierdute. Pentru infractorii cibernetici, datele cu caracter personal reprezintă un bun ce poate fi comercializat: aceştia pot fura informaţiile valoroase pentru a le folosi în alte acţiuni frauduloase, cum ar fi pentru a obţine controlul asupra conturilor de online banking ale utilizatorului sau pentru a-i bloca accesul la informațiile delicate, cerând în schimb o răscumpărare pentru recuperarea lor. Utilizarea pe scară largă a dispozitivelor mobile a agravat situația: fiecare nou smartphone personal sau tabletă oferă infractorilor o cale în plus de atac.

Deși varietatea și numărul de ameninţări cibernetice sunt în creștere, informațiile cu caracter personal pot fi păstrate în siguranță cu ajutorul unei soluții de securitate de incredere.

De 16 ani, Kaspersky Lab dezvoltă tehnologii care combat în mod eficient amenințările cibernetice. Pe tot parcursul acestor ani, eforturile echipei de experți au consolidat capacitatea dovedită a produselor companiei nu numai de a detecta toate tipurile de malware, dar şi de a proteja datele personale ale utilizatorilor și de a-i asigura acestuia accesul sigur la serviciile online. Kaspersky Internet Security – Multi-Device, soluția care protejează mai multe dispozitive cu sisteme de operare diferite, a fost dezvoltată special pentru a îndeplini toate aceste sarcini.

Această soluție combină cele mai bune tehnologii testate de-a lungul timpului, dezvoltate de Kaspersky Lab pentru a combate amenințările cibernetice. Indiferent de tipul de dispozitiv și de operațiunile efectuate cu ajutorul acestuia - transferul unor sume de bani pentru familie sau prietenii printr-un sistem de plată online de la un PC, descărcarea unui pachet de noi instrumente muzicale virtuale pe un Mac, instalarea unui joc popular nou pe un smartphone Android sau pe o tabletă - Kaspersky Internet Security – Multi-Device oferă, în egală măsură, protecție de înaltă calitate pentru bunurile digitale stocate pe toate dispozitivele. Produsul integrează o serie de tehnologii avansate care luptă împotriva programelor malware, tentativelor de phishing, mesajelor spam, atacurilor financiare, atacurilor care vizează copiii, precum și a furtului de date personale sau a dispozitivelor. 

Pe lângă protecţia extrem de eficientă împotriva amenințărilor cibernetice, soluţia Kaspersky Lab are o altă caracteristică foarte valoroasă - poate economisi timp atunci când trebuie actualizată licenţa pentru fiecare dispozitiv. Toate soluţiile cuprinse în pachetul Kaspersky Internet Security – Multi-Device sunt activate şi actualizate sub o singură licenţă, iar utilizatorii pot alege combinaţia exactă şi numărul de dispozitive care să fie protejate. În plus, când utilizatorul doreşte să înlocuiască un dispozitiv cu altul nou, licenţa existentă poate fi transferată pe noul gadget.

Soluţia de securitate Kaspersky Internet Security – Multi-Device poate fi descărcată de pe website-ul oficial Kaspersky Lab: http://www.kaspersky.ro/internet-security-multi-device. De asemenea, soluţia Kaspersky Internet Security for Android este acum disponibilă în România şi pe magazinul online Google Play.


Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial*. Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro.

* Compania a fost poziţionată pe locul patru în clasamentul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2010". Clasamentul a fost publicat în raportul IDC „Worldwide IT Security Products 2011-2015 Forecast and 2010 Vendor Shares - December 2011". Criteriile de clasificare s-au bazat pe veniturile obţinute din vânzările de soluţii de securitate endpoint în 2010.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward