Vorbesti software? Si noi! La conferinta dedicata aplicatiilor informatice

02 decembrie 2013

Sa vorbesti software in anul 2013 deja nu mai este un beneficiu, nici un trend, ci un fapt real. Toata lumea cunoaste limbajul specializat si tehnic dedicat aplicatiilor software, cei mai multi au inceput migrarea in cloud computing si lucrurile nu se opresc aici.

Vorbesti software? Si noi! La conferinta dedicata aplicatiilor informatice

Sa vorbesti software in anul 2013 deja nu mai este un beneficiu, nici un trend, ci un fapt real. Toata lumea cunoaste limbajul specializat si tehnic dedicat aplicatiilor software, cei mai multi au inceput migrarea in cloud computing si lucrurile nu se opresc aici. Ce au aflat producatorii si beneficiarii aplicatiilor software in cadrul conferintei Let’s speak software, organizata de Softlead?

Joi, 28 noiembrie 2013, specialisti ai aplicatiilor informatice din Romania si reprezentanti ai IBM, Zitec, Appscend, Romsym Data, CRM4YOU, Fluentis, Avantera, ECOMpedia (Liviu Taloi), Eurocloud au punctat cateva dintre cele mai importante aspecte ale alegerii unei solutii software, fie ca este vorba despre platforme de e-commerce, despre aplicatii de tip Business Process Management (BPM), Enterprise Resource Planning (ERP), Business Intelligence (BI), document management, dar si despre aplicatiile mobile: cand este oportuna crearea unei extensii mobile pentru aplicatiile desktop sau in cloud, asa cum a evidentiat Andrei Marinescu (CTO Appscend) in prezentarea sa. Toate acestea, integrate intr-un context extrem de favorabil, coordonat atent de tendintele inteligente.

Mihai Pascadi, Director general Avantera a introdus audienta in tot ceea ce inseamna viitorul erei tehnologice, de unde vin resursele inteligente si cum sunt adaptate caracteristicile de tip ADN in dezvoltarea aplicatiilor software. Aceasta a fost si premisa care a stat la baza prezentarii din cea de-a doua parte a zilei, in cadrul careia Mihai a construit un studiu de caz despre importanta si aplicabilitatea solutiei Simple BPM, pe care a gandit-o si pe care o implementeaza Avantera.

Ce inseamna piata de cloud in Romania? Ce inseamna dezvoltarea din acest punct de vedere si cum au primit companiile noua oportunitate? Despre toate aceste avantaje a vorbit in cadrul conferintei Let’s speak software! Valentina Crisan, Eurocloud.

Bogdan Popescu, Country Manager IBM Romania, a vorbit software in termenii Softlayer, un brand dedicat infrastructurii cloud, cunoscuta ca divizie a IBM, oferind avantaje multiple proceselor de business derulate, prin rapiditate si eficienta. SoftLayer va permite IBM sa furnizeze in premiera solutii ce imbina securitatea, confidentialitatea si fiabilitatea mediilor cloud private cu rapiditatea si costurile reduse ale mediilor de cloud public, asa cum declara reprezentantii IBM intr-un comunicat oficial publicat de companie.

Si pentru ca toate premisele duc direct in nori, Alexandru Lapusan, CEO & Founding partner Zitec, a punctat un set complet de avantaje ale cloud computing pentru orice tip de business, cel mai important aspect fiind acela al optimizarii resurselor, in special a celor de cost.

Extrem de interesante au fost cateva dintre cifrele prezentate in cadrul evenimentului Let’s speak software de Liviu Taloi (co-fondator Ecompedia) referitoare la platformele Open Source care domina segmentul online din Romania: Prestashop, Opencart, Magento, osCommerce, Shopmania, Wordpress –WooCommerce, Wordpress – Wp-ecommerce, Zencart si Bigcommerce (conform unui studiu Agile Media). De asemenea, Liviu Taloi a punctat un set de aspecte esentiale de care trebuie sa tina cont detinatorul unui magazin online: costuri, marimea echipei, gestiunea platformei, integrarea promotiilor si multe altele.

Pentru a cobori pentru cateva minute cu picioarele pe pamant, direct din norii tehnologiei avansate (cloud computing), Florin Marinache, Sales Director Romsym Data, a prezentat una dintre cele mai apreciate solutii de pe piata, produsa de Symantec, o aplicatie de tip antivirus care are dublu rol, acela de a preveni pierderea datelor si de a proteja informatiile pe care le detine fiecare companie. Mai mult decat atat, Symantec propune pietei o aplicatie care protejeaza atat informatiile beneficiarilor directi (cum este cazul informatiilor citite de pe cardurile de credit, cele de ordin medical, oficiale sau financiare), precum si cele de tip corporate (proprietate intelectuala, strategice, dedicate auditului intern si resurselor umane), asigurand confidentialitatea totala.

Desi, aparent, lumea aplicatiilor informatice este tehnica, specializata si riguroasa, inovatia si creativitatea isi fac loc cu succes deplin, iar marturie stau aplicatiile CRM4YOU, asa cum a punctat Mihai Ravici, Director General CRM4YOU.

Si daca pe parcursul celor sapte ore dedicate conferintei, cei invitati au vorbit software, Puiu Grozea, Sales Manager Fluentis a provocat audienta la un discurs in termeni ERP.

In ultima parte a evenimentului, Softlead (www.softlead.ro) a anuntat urmatoarele 3 directii pe care se va axa anul viitor: transformarea in marketplace (dedicat aplicatiilor software listate), internationalizarea proiectului si integrarea unui modul de generare a lead-urilor, prin care companiile producatoare de aplicatii informatice sa poata seta obiective si bugete clare de promovare, reusind o analiza a rezultatelor in timp optim business-ului reprezentat.

Partenerii evenimentului au fost: Microsoft, B-Logic Business Software, Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software, Asociația pentru Dezvoltarea Societății Informaționale, CIO Council, EuroCloud, Softbinator, Romanian Startups, Myjob, Wall Street, Laptop News, Business24, RFI, Agora, Das Cloud, Gadgetrends Magazine, TechCafe, Cloud Magazine, Eurocloud.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește tot arrow_forward

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește tot arrow_forward

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward