Android: G DATA analizeaza peste 4.500 de cazuri noi de malware pe zi

26 martie 2015

Infractorii cibernetici vizeaza din ce in ce mai mult sectorul de mobile banking.

34% din totalul clientilor de online banking au folosit un smartphone sau o tableta pentru tranzactii financiare in 2014, potrivit unui studiu realizat de Initiative D21. In general, 60% din totalul clientilor unei banci sunt interesati de mobile banking (sursa: Roland Berger).

Android: G DATA analizeaza peste 4.500 de cazuri noi de malware pe zi

Infractorii cibernetici vizeaza din ce in ce mai mult sectorul de mobile banking.

34% din totalul clientilor de online banking au folosit un smartphone sau o tableta pentru tranzactii financiare in 2014, potrivit unui studiu realizat de Initiative D21. In general, 60% din totalul clientilor unei banci sunt interesati de mobile banking (sursa: Roland Berger).

Acest trend ii aduce si pe infractorii cibernetici in peisaj. In actualul Mobile Malware Report, expertii in securitate de la G DATA explica modul in care infractorii folosesc malware specializat pentru a viza utilizatorii de Android si a spiona date bancare sensibile. Un motiv pentru aceasta concentrare pe Android este extinderea la nivel global a sistemului de operare. Potrivit analistilor de la IDC, acesta are o cota de piata de aproximativ 80%, iar numarul de noi tulpini malware este in crestere, in concordanta cu popularitatea. Numai in a doua jumatate a anului trecut, expertii au analizat 796.993 fisiere noi de malware de Android, rezultand un nou record de peste 1,5 milioane de programe malware intr-un an. G DATA Mobile Malware Report este disponibil online.

“Atacurile asupra clientilor de online banking sunt in crestere pe ansamblu. Smartphone-urile si tabletele sunt folosite mai des pentru efectuarea de tranzactii financiare", spune Christian Geschkat, G DATA Mobile Solutions Product Manager. "Prin urmare, ne asteptam ca infractorii sa dezvolte si mai mult software specializat pentru a spiona datele sensibile in viitor".

796.993 noi tulpini de malware Android in a doua jumatate a anului trecut

Numarul de cazuri noi de malware de Android au fost identificate de catre expertii in securitate G DATA in 2014. Aceasta reprezinta o crestere a malware-ului de aproape 30% fata de 2013.

 App stores sunt surse de pericol

Magazinele alternative de aplicatii sunt o cale comuna de distributie pentru malware. Expertii de securitate au investigat diferite piete si au constatat ca furnizorii europeni si americani furnizeaza mai putine aplicatii infectate decat pietele din China sau Rusia. Pe unele piete din China, pana la un sfert din aplicatii au fost infectate cu malware si PUP (Potentially Unwanted Programs).

  • Publicitate, spionaj, manipulare: Cazul Superfish, desfasurat pe computere, a demonstrat ca certificatele criptate SSL pot fi ineficiente in fata programelor adware. Infractorii cibernetici pot exploata acest lucru pentru a spiona date sensibile. Expertii in securitate astepta ca aceasta tendinta sa se raspandeasca si pe dispozitivele mobile.
  • Programe malware vizeaza datele bancare: 2015 va fi caracterizat de malware specializat in targetarea datelelor bancare si financiare. Infractorii cibernetici se bazeaza pe aplicatii bancare false sau manipulate ce vizeaza in mod special acest gen de date.
  • Datele "autocuantificate" sunt cautate de infractori: Aplicatiile si accesoriile fitness sunt to mai prezente pe smartphone-uri. Datele cu caracter personal ("autocuantificate") sunt inregistrate si analizate din ce in ce mai des. Expertii G DATA se tem de o crestere a sustragerilor acestor tipuri de date.

G DATA Mobile Malware Report poate fi accesat online la adresa: https://secure.gd/dl-en-mmwr201402

G Data Software

G Data Software

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Pe măsură ce lumea devine mai mobilă, rolul smartphone-urilor în afaceri și viața de zi cu zi crește rapid. În replică, infractorii cibernetici acordă mai multă atenție modului în care distribuie programele malware și vectorilor de atac utilizați. Canalele prin care malware-ul este livrat utilizatorilor pentru a le infecta dispozitivele reprezintă o parte importantă...

Citește tot arrow_forward

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

Campania, numită SneakyPastes, a folosit adrese de e-mail de unică folosință pentru a răspândi infecția prin phishing, înainte de a descărca malware-ul, în etape, utilizând mai multe site-uri gratuite. Această abordare, cu un cost redus, dar eficientă, a ajutat grupul să atace în jur de 240 de victime, din 39 de țări din întreaga lume, printre care e...

Citește tot arrow_forward

Implementare abas ERP la SC Apulum SA Alba Iulia

Situatia initiala Aplicatii dezvoltate intern pentru Vânzari, Achizitii, Gestiune stocuri, Normare/Salarizare.Aplicatie separate (dezvoltata de furnizor local) pentru ContabilitateCele doua aplicatii nu erau conectate între ele, astfel ca datele se operau de doua ori.Situatia initiala Punct forte: se utiliza scanare etichete cu coduri de bara la intrarea în stoc a produselor fini...

Citește tot arrow_forward